• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Sakız’da esnaf Türkçe öğreniyor ERKİN USMAN

Sakız'da esnaf Türkçe öğreniyor

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.07.2015, 00:00
Bu yıl Türkler yine Sakız Adası'nda baş tacı olacak.. Ekonomik krizi Türk turist sayesinde en az zararla atlatmaya çalışan Sakız esnafı Türkçe öğreniyor..
Geçen yıl Mayıs ayındaki yerel seçimlerden galip çıkarak, yasa gereği 1 Eylül'de makam koltuğuna oturan Sakız Belediye Başkanı Manolis Vournous, aradan geçen 10 aylık süreci değerlendirdi, tüm verilerin iyi bir yaz sezonu geçireceklerini işaret ettiğini söyledi.
Görevi devraldıktan sonra ilk olarak turizmi yeniden yapılandırma gayreti içine girdiklerini belirten Başkan Vournous, kısıtlı bütçe nedeniyle düşüncelerini gerçekleştirmenin biraz zaman alabileceğine dikkat çekti. Dolar'ın Euro karşısında değer kazanmasıyla, ABD'den gelerek Sakız'da her yıl 10-15 gün tatil yapanların sayısında artış beklediklerini söyleyen Başkan Vournous, ayrıca adaya gelen en büyük yabancı grubu oluşturan Türk turistler için esnafın Türkçe öğrendiğini ve hizmet kalitesini yükselttiğini, Arkeoloji Dairesi'nin ise adadaki Osmanlı eserlerinin restorasyonu konusunda hayli başarılı çalışmalar yaptığını, mavi bayraklı plaj sayısının arttığını ve Türk turistleri 50'ye yakın pırıl pırıl plajıyla adayı keşfetmeye davet etti.
* * *
Başkan Vournous sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu önceliklerden birincisi; Sakız Adası Belediyesi olarak turizm organizasyonlarına ve fuarlara daha yoğun odaklanacak ve bu pazarlara daha verimli şekilde katılım sağlayacağız. İkincisi; Türkiye ile işbirliğimizi ilerletmek istiyoruz. Çünkü Türk turistler, adamıza gelen turistlerin çoğunluğunu oluşturuyor ve doğal olarak Sakız Adası için çok önemli bir faktör.

Kütüphane Zinciri'nin 39. halkası Ayvalık'ta

Rasime-Recai Şeyhoğlu Kütüphaneler Zinciri'nin 39'uncu halkası Ramazan Bayramı öncesinde Ayvalık'ın Beşiktepe mahallesinde başkan ve Prof. Dr. Filiz Ali tarafından açıldı.
Sabahattin Ali Kütüphanesi adı altında açılan kütüphanede iki bine yakın kitap ve bilim-edebiyat dergisi bulunuyor.
Açılış konuşmasını yapan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, "Şeyhoğlu Ailesi'nin başlattığı köylere kütüphane kurma çalışmasında Beşiktepe'de açtığımız bu güzel kütüphaneye Sabahattin Ali'nin adının verilmiş olması da çok anlamlıdır."
* * *
Sabahattin Ali'nin kızı, müzikolog-eğitimci ve yazar Filiz Ali de babasının dağ başında bir köyde yaşatılıyor olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Açılışa sinema yönetmeni Nur Akalın ve arkadaşları da katıldı. Anne Şeyhoğlu ise kalp yetmezliği nedeniyle yoğun bakımda tedavi gördüğünden açılışa katılamadı.
Kütüphanenin bir köşesi Sabahattin Ali ve ailesi adına düzenlendi, fotoğrafları ve özgeçmişi asıldı.
Köy muhtarı Ethem Gümüş, kütüphane binasının her yerini halılarla kapladı, el işi iğne oyaları ve heybelerle süsledi. "Mahallemize kazandırılan bu kütüphaneyi evimiz gibi, gözümüz gibi koruyacağız" dedi ve ekledi:
"Türk Edebiyat'nda öyle şairlerimiz, öyle yazarlarımız vardır ki şiirleri şarkı olmuş, türkü olmuş, marş olmuştur. Öyküleri ve romanları da sinema filmi ve televizyon dizisi olmuştur. Birisi Nazım Hikmet, diğeri Orhan Kemal'dir.
Sabahattin Ali'nin Ayvalık'la akrabalık bağı olduğunu biliyoruz. Benim Meskenim Dağlardır Dağlar, Melankoli, Leylim Ley, Aldırma Gönül Aldırma gibi şiirleri bestelenmiş bu büyük şair ve yazarımızın gördük ki adı ne bir parka ne de bir caddeye verilmiş."
Açılışta bir de sürpriz yaşandı: Karşıyaka'dan gelen halk ozanı Mustafa Özenç, Beşiktepelilere Sabahattin Ali'nin şiirlerinden oluşan bir türkü dinletisi sundu.
Ayvalık Bağyüzü'nde Ocak ayında Orhan Kemal adına bir kütüphane açmış Şeyhoğlu Ailesi, şimdi de 40'ıncı kütüphanelerini açmak üzere gün sayıyorlar...

küpe
Elmas nasıl yontulmadan mükemmelleşmezse, insan da acı çekmeden olgunlaşamaz.
Konfüçyüs

fıkra

Hasret

Genç bir kızla nişanlısı fısıldaşıyorlardı:
"Beni seviyor musun?" diye sordu genç kız.
"Evet..."
"Benim gözlerimden daha büyüleyici göz gördün mü?"
"Hayır..."
"Dudaklarım çok cazip değil mi?"
"Elbette..."
"Ya yüzüm?... Ne kadar güzel, değil mi?"
"Muhakkak..."
"Oh sevgilim, güzel konuşmasını ne kadar iyi biliyorsun!.."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA