• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yazlıkları en çok Egeliler özlüyor ERKİN USMAN

Yazlıkları en çok Egeliler özlüyor

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.02.2016, 00:00
Özellikle, Avrupalıların tercih ettikleri arama sitesi momondo'nun 20 ülkeyi kapsayan yeni araştırmasına göre, deniz, kum, güneş üçlüsüne bu yıl geçen yıldan çok daha fazla ilgi göstereceğiz gibi...

Araştırma, coğrafi bölgeler ve diğer ülkeler arasında yapılan karşılaştırmalarla bundan çok daha fazlasını ortaya koyuyor. Yeni yılın daha sadece ilk ayını geride bırakmış olsak da, bir sonraki tatilimiz için sabırsızlanmaya başladık. Haliyle şimdiden resmi tatil günlerini kontrol ediyor ya da işten hangi ara izin alabileceğimizi hesaplamaya çalışıyoruz. Peki 2016'da en çok hangi tür tatilleri tercih edeceğiz? Yazlığa mı gideceğiz, sırt çantamızı alıp uzaklara mı, yoksa gemi turlarıyla Avrupa kıyılarına mı?

Tatilcilerin yüzde 34'ü, yurtiçindeki yazlık evlerine gitmeyi özlüyor. Bu seçenek en çok 56-65 yaş grubu, en az ise 18-22 yaş grubu arasında popüler. Araştırmaya göre, yüzde 35'lik oranla yazlık evleri en çok Ege Bölgesi'nde yaşayan vatandaşlar tercih ediyor. Diğer yandan araştırmanın yapıldığı 20 ülke arasında, Rusların ardından yazlıkta tatil yapmayı en çok seven ikinci ülke konumundayız.

Yerli turistler, bu yıl en çok deniz, kum, güneş üçlüsünü bir arada bulabilecekleri tatilleri tercih edeceklerini söylüyor. Bu tür bir tatil yapmayı planlayanların oranı bir önceki yıl yalnızca yüzde 28'ken, bu yıl yüzde 61 oranında. Araştırma, deniz tatili isteme oranının en yüksek olduğu bölgenin ise yüzde 65'le İç Anadolu Bölgesi olduğunu ortaya koyuyor.

Karşıyaka Belediyesi bu sorunu neden çözmedi?

Geçen haftasonu, Karşıyaka'nın tarihi bir mekanı olan Dedebaşı'nda, olumsuz bir gelişmeyi vurgulamış ve sormuştuk: "6100 numaralı sokak üzerindeki park kenarında, yaya köprüsünün hemen yanı başında açılan iki otomobil galerisi, kiralık ve satılık arabalarıyla bu sokakta trafiği alt üst ediyor. Bu yüzden yüzlerce Dedebaşılı da araçlarını koyduğu park yerini kaybetti. Buna ne zaman son vereceksiniz?"

Bu trafik skandalı devam ediyor.

Ancak yeni bir gelişme de yok değil...

Dedebaşılı bir grup vatandaş, ellerinde belgeleriyle İzmir Valiliği'ne ve Bölge Trafik Müdürlüğü'ne başvurmak üzere toplantı üzerine toplantı yapıyor.

İlgilileri uyarıyoruz. Dedebaşı'ndaki gelişmelere dikkat... Çünkü caddeleri, park yerleri işgal edilen vatandaşlar öfkeli.

Öldü sanıyormuş...

Bir adam, Yahya Kemal'in yazdığı şiiri "Ben yazdım" diye yayınevine kabul ettirmek istedi.

Yayınevi sahibi: "Bu şiirin hepsini siz mi yazdınız?" diye sordu.

Adam: "Evet! Her satırını ben yazdım" diye cevapladı.

Yayınevi sahibi alaylı bir şekilde devam etti: "Sayın Yahya Kemal Bey tanıştığımıza memnun oldum. Ben sizi çoktan öldü, biliyordum."
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA