• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Akıllı gençlerden akıllı projeler ERKİN USMAN

Akıllı gençlerden akıllı projeler

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.07.2016, 00:00
Yaşar Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi tarafından düzenlenen "Üniversitelerarası Bitirme Projeleri Sergisi ve Yarışması"na damga vurdu.
İzmir ve Manisa'dan 6 üniversitenin, Endüstri Mühendisliği bölümlerinin katıldığı yarışmada, Yaşarlı öğrencilerin üniversite- sanayi işbirliği çerçevesinde firmalar için yaptığı bitirme projeleri, birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödüllerini almayı başardı.

Yaşar Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencileri, mezuniyet projeleri kapsamında şirket ve kurumların karşılaştıkları sorunların çözümü için pek çoğu hayata geçecek projelere imza attı. Bu projelerle Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi tarafından düzenlenen Üniversitelerarası Bitirme Projeleri Sergisi ve Yarışması'na katılan Yaşarlı öğrenciler, tüm ödülleri topladı.
Keskinoğlu firmasıyla yürütülen, Yrd. Doç. Dr. Adalet Öner'in danışmanlığındaki proje birincilik ödülüne layık görüldü. Öğrenciler, bu projede, firmanın tavuk ürünleri talebini karşılamak için kesilecek uygun tavuk ırkını, kesime girecek tavukların yaşını ve miktarını belirleyip maliyeti en aza indirgeyecek bir sistem tasarladı.

Kansai Altan firmasıyla yürütülen, Yrd. Doç. Dr. Önder Bulut danışmanlığındaki proje ise ikincilik ödülünü kazandı.
Projede, hammadde envanter kontrol sürecini analiz ederek hammadde sınıflandırma metodu geliştirdi ve farklı müşteri sınıflarının ihtiyaç duyduğu farklı servis düzeylerine göre envanter kontrol politikaları önerdi. Projenin uygulanması halinde, firmanın bu konudaki maliyetleri yüzde 50 oranında azalması amaçlandı.

ESHOT ile yürütülen, Doç. Dr. Deniz Türsel Eliiyi danışmanlığındaki proje ise üçüncülük ödülünü kazandı. Projede, ESHOT'un hizmetini yolcu beklentilerine uygun seviyeye getirilmesi amaçlandı.
Yolcular için minimum bekleme süreleri yaratarak ESHOT'un araç doluluk oranlarının dengelenmesi için model oluşturuldu. Kullanılan simülasyon modeli ile oluşturulan senaryolar sayesinde hem yolcu memnuniyeti sağlanırken hem de ESHOT tarafından beklenen maliyet durumunun dengelenmesi ele alındı.

Kuşadası'na özgü bir dernek: Kuakmer

Kuşadası Fatma Özel Arabul Kültür Merkezi, Kuşadası'nı klasik deniz, kum, güneş ekseninden çıkartıp tarih ve kültür ile buluşturan bir merkez.
Kuakmer, hem kültür merkezi hem de müze niteliği taşıyor. Kuşadası'nın adeta kültür belleği...
Kuakmer; Kuşadası'nda doğmuş ve doymuş olanları eğitselsanatsal ve kültürel etkinlikler düzenlemek suretiyle kentle bütünleştirmek, birbirleriyle kaynaştırmak, çocuk ve gençleri sanal yaşamdan kaynaklanan edilgenlikten masal, şiir ve tiyatro aracılığıyla sosyalleştirmek istiyor.
Özenle dekore edilmiş iç mekanı, sevimli bahçesi ve teknik donanımıyla Kuakmer, çocuk ve gençlerin kişisel gelişimlerini hızlandıracak odaları, zengin belge-kitap ve eser koleksiyonu, planlı etkinlikleriyle/ görerek ve uygulamalı eğitimin vazgeçilmez öznesi olmak, dolayısıyla Kuşadası'ndaki entelektüel çevrelerin buluşma mekanı olmak gibi bir amacı hedeflemişe benziyor.
En geniş alanlar müze odalarına ve galerilere ayrılmış. Zemin kattaki Anadolu Parsı'na ait replika illa görülmeli bizce.
Kuşadası Gençlikspor ile İnter arasında 1966'da gerçekleşen kardeşliğin işlendiği oda ve İnter'in armağan ettiği futbol topu ona keza...
Mahmut Esat Bozkurt, Kuşçubaşı Eşref ve İbrahim Halveti Efendi'nin büstlerinin bulunduğu birinci kattaki salon dört odaya açılıyor. Bu odalar; çömlekçilik, semercilik, yemenicilik mesleklerini anlatan obje ve araçlarla donatılmış. Bir odada da mübadillerin öyküsü canlandırılmış.
Şiir, masal ve oyun yazarı F. Özel Arabul'a ait kütüphane ve anı evi de bu katta bulunuyor.
Binanın ilk sahibi, Kuşadası Müftüsü Hasan Reşat Efendi. 1999'da Kuşadası Eğitim ve Geliştirme Vakfı'na bağışlanmış.
Arşiv ve Uzmanlık Kütüphanesi, müze, masal odası, anı evi ve kütüphaneden oluşan bu merkezi diyoruz ki, ziyaret edin.
Kuşadası; sadece güneş, kum, deniz değil zira...
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA