• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Ege Üniversitesi’nde yeni bir platform ERKİN USMAN

Ege Üniversitesi’nde yeni bir platform

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.01.2017, 00:00

Endüstri 4.0'ın önemli bir bileşeni olan Ürün Yaşam Döngüsü Yönetimi (PLM), bir ürüne ait tüm mühendislik, imalat ve bakımına yönelik bilgileri, dijital ortamda saklayıp, kontrol edip, farklı profildeki kullanıcıların hizmetine sunan bir platform.
Bir ürünün fikir aşamasından başlayarak tasarlanması, kullanılması ve ömrünü tamamlayıp, yeniden dönüşümüne kadar tüm süreçlerin yönetilmesini ifade ediyor. Ege Üniversitesi'nde ilk PLM faaliyetleri, 2012 yılında başlatıldı. 3 Nisan 2015 tarihli Resmi Gazete yayınıyla Türkiye'nin ilk PLM merkezinin kurulumu da Ege Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirildi.
4 Eylül 2015'te EGE PLM Ürün Yaşam Döngüsü Yönetimi Mükemmeliyet Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi.
Ege Üniversitesi, bu merkezin ardından 2016 yılında açılması Yüksek Öğretim Kurulu tarafından kabul edilen tezli ve tezsiz ikinci öğretim yüksek programları ile de bu alanda ihtiyaç duyulan disiplinler arası yaklaşıma sahip ve konusunda yetişmiş nitelikli insan kaynağını pazara kazandırmayı hedefliyor.
EGE PLM Merkezi Müdürü Prof. Dr. Semih Ötleş, "Ürün yaşam döngüsü yönetimi olarak tanımlanan yaklaşım PLM, bir ürünün fikir aşamasından başlayarak son aşama olan ürünün yaşam döngüsünün sona ermesi / geri dönüşümüne kadar olan sürecin farklı disiplinlerin ortak yaklaşımlarıyla yönetilmesi olarak tanımlanabilir. Ürün yaşam döngüsü kavramının sosyal bilimlerden fen ve mühendislik bilimlerine kadar farklı disiplinlerin ortak çalışmaları ile doğru yönetilebilecek bir yapıya sahip olduğu görülüyor" dedi.

Teos Marina'da kanal temizliği

Ocak ayının ilk haftasında yaşanan yoğun yağış nedeniyle Seferihisar'ın dağlık alanlarından derelerle taşınan yağmur suları, ilçenin içinden geçerken derelere atılan tüm katı atıkları Teos Marina'nın kanalına taşıdı.
Daha önce Teos Marina tarafından yaptırılan 2 kademeli katı atık çöp tutucu denizlerimizin kirlenmesini önledi. Sürdürülebilir turizm için her türlü önlemi alan Teos Marina denizlerimizin ve doğamızın korunması için her türlü çabayı gösteriyor.
Mavi Bayraklı sayılı marinalar arasında yer alan Teos Marina, denizin kirlenmemesi için acilen tüm ekiplerini seferber etti.
Ayrıca kanal temizliği için Seferihisar Belediyesi de göreve çağırıldı. İZSU Dereler Sorumlusu Turgay Toksoy önderliğinde Teos Marina'da çalışma başlatıldı.
Seferihisar Belediye Başkan Yardımcısı Gürhan Özata ve Fen İşleri Müdürü Hakan Orhunbilge temizlik çalışması biterken yerinde incelemeler yaptılar.
Seferihisar Belediyesi ve Teos Marina'nın ortaklaşa yürüttüğü kanal temizliğinde, kepçelerle atıklar kamyonlara alındı.
Derelere atılan yağmur sularının taşıdığı çöpler, tel bariyerin önünde biriktiği yerden çıkarılarak denizi kirletmesinin önüne geçildi.
Kamyonlarca çöp temizlik çalışmasını izleyenleri şaşırttı.

laflama

- Karanlığa küfredeceğine bir jeneratör al kendine. Elektrik kesintileri rutine bindi ona göre!
- Erkekler daldan dala atlayıp gönül eğlendirip dururlar. Ama nafile. Bir gün baltayı tek taşa vururlar!
- 1 milyon dolarlık mülk alıp 3 yıl satmayana Türk vatandaşlığı verilecekmiş. Yalnızca meraktan soruyorum, biri çıkıp "Parayla değil mi? Parayı bastırıp bütün ülkeyi alıyorum" dese ne yapılacak?
- Denizli'de 50 kiloluk Esra Uyuz tam 225 çöp şiş yiyerek, çöp şiş yeme rekorunu kırmış. Ah Esra evde kaldın kızım. Hangi çılgın erkek 225 çöp şiş yiyen bir kızla evlenmek ister? Düşün, lokantaya gidiyorsun ve hesabı öderken arabanın da anahtarını veriyorsun. Başka türlü nasıl ödenecek o hesap?

İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA