• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Onları ölüm bile ayıramadı GÜRKAN ERTAÇ

Onları ölüm bile ayıramadı

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.12.2015, 00:00
Karşıyaka Futbol Takımı'nın 1947- 1952 yılları arasında şampiyonluklara imza atmış kadrosunun iki yıldızı idi Lemi Yerli ile İbrahim Yegül. Birlikte attıkları gollerle yeşil-kırmızılı renkleri zirveye taşıyıp şampiyonluklara ulaştırırken, arkadaşlıkları da pekişti, canciğer kuzu sarması iki dost oldular. Futbolu bıraktıktan sonra da bu ebedi dostluk sürdü, hem de ebediyete kadar. Karşıyaka Tenis Kulübü önündeki kafeye öğleden sonra gittiniz mi, Lemi Yerli ile İbrahim Yegül'ü mutlaka bir arada görürdünüz. Sohbetler koyulaşır, eskiler, başarılar yadedilir, Karşıyaka'nın şimdiki durumu sık sık masaya yatırılırdı. Gelecek için öğütler, nasihatlar vardı, özlü konuşmalarında.   

İki futbol yıldızı da akrandı, yaşıttı. Lemi gibi, İbrahim de 1926'da doğmuştu ve 89 yaşındaydı. Lemi Yerli söyledi önce ayrılık şarkısını, veda etti. İbrahim Yegül, kardeş kadar sevdiği Lemi'nin ebediyete göçmesine kahroldu, dayanamadı, üzüntüden ertesi gün o da hayata gözlerini yumdu. Karşıyaka, iki futbol yıldızının peş peşe vefat haberleriyle sarsıldı. İki yıldız için Karşıyaka Kulübü önünde törenler düzenlendi, Bostanlı Beşikçioğlu camii, sevenleriyle, Karşıyakalılarla, İzmirlilerle doldu taştı. Vefalı dostları onlara hak ettikleri gibi son görevlerini layıkıyla yaptılar. Lemi Yerli gibi İbrahim Yegül de bu fani dünyaya hoş sada bırakarak vefat ettiler. Mekanları cennet olsun, Karşıyakalıların dileriz acıları son bulsun.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA