• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSEYİN KOCABIYIK

CHP'nin siyasetsizliği

huseyin.kocabiyik@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.08.2011, 00:00
CHP iktidar olmayı bir türlü beceremeyen başarısız bir parti. Ama aynı CHP romanlara, filmlere konu olacak kadar eksantrik. Bir parti düşünün ki, 80'lik genel başkanı kendi partisinin milletvekili olan eski sekreteri ile "uygunsuz" vaziyette yakalanıyor. Bu nedenle de genel başkanlıktan ayrılmak zorunda kalıyor. Yerine geleni bilgisi, görgüsü, yetenekleri değil, bir kaset genel başkan yapıveriyor. Üstelik şaka gibi bir değişiklik bu. Aslında Türkiye'nin en muhafazakar partisi olan CHP'nin başına gelen kişi bir Kürt ve Alevi. Ayrıca Kılıçdaroğlu, CHP'nin Kemalist kimliğini değiştirmek ve CHP'yi dönüştürmek iddiasıyla geldi. Kemalist CHP'yi tasfiye için CHP'nin bulduğu kişi Dersimli bir Kürt. Bu benim için Türkiye'nin mucizelerinden biri ve güzel bir gelişme ama CHP'nin tarihi açısından bakınca gerçekten bir ironi.
***
Önceleri Kılıçdaroğlu ve ekibinin CHP'yi dönüştüreceklerine bir miktar inandım. Farklı şeyler söylüyordu sanki yeni CHP lideri. Ancak daha ilk sınavda sıva döküldü ve ortaya o askeri vesayet yanlısı tuhaf CHP yeniden çıktı. 2010 Anayasa Değişikliği Referandumu'nda resmen darbe düzeninin devamından yana bir siyaset belirledi. Bu referandumda yenildi CHP. Sonra 12 Haziran seçimleri sınavına girdi. Orada da kötü bir sınav verdi. Önce Demirel'in merkez sağ hurdalarını CHP'de üst sıralardan aday yaparak ilk sürprizi yaptı, ardından Ergenekon sanıklarını yine liste başı yaparak bir sürpriz daha yaptı. Bir şey vardı ortada, sanki bir el, bir güç CHP liderinin ümüğünü sıkmış ve ona her istediğini yaptırmaktaydı. Ardından seçimler bitti ve CHP yine olmayacak bir şey yaptı. TBMM yemin törenini boykot kararı aldı. Bir süre sonra burnu sürtülmüş bir biçimde tıpış tıpış yenim ettiler. Bütün bunları Ergenekon sanıkları için yapıyordu CHP. Kemalizmi tasfiye için gelmiş olan ekip Ergenekon çizgisine raptetmişti kendisini.
***
CHP gerçekten tuhaf şeyler yapıyor, yapmaya devam ediyor. İşte bakın 35. madde önerisine. Askerlere darbe yapmaya cevaz veren bir madde bu madde. CHP, hükümete "erkeksen kaldır hadi 35. maddeyi" diyor. Hükümet "tamam varım, gönder kanun teklifini" deyince bir teklif metni gönderiyor CHP. Nasıl bir teklif biliyor musunuz? Askerin darbe yapmasını daha da kolaylaştıran bir içerikle yazılmış. Can çıkmayınca huy çıkmaz derler ya, CHP'nin temel sorunu bu.
Ben de şimdi soruyorum: Türkiye'nin böyle bir ana muhalefet partisine ihtiyacı var mı?



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA