• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Emre Altuğ patenti kaptırdı KAHRAMAN DURAK

Emre Altuğ patenti kaptırdı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.04.2018, 00:00

Sanat etkinlikleri hız kazanmaya başladı.
Birçok sanatçı turne kapsamında İzmir'e gelmeye başlayacak. Turizmcilere 23 Nisan dopingi var. Kırmızı Palmiye Böceği tehlikesi devam ediyor. Emre Altuğ'un yıllar önce açtığı Bay Sako markası patente takılmış. Tüm konuları tek tek anlatayım sizlere. Şimdi gelelim başlıktaki konumuza...

ADINI DEĞİŞTİRMİŞ

Emre Altuğ yıllar önce yatırıma başladığı Çeşme'de ilk olarak 'Bay Sako' isimli Alaçatı'daki oteliyle yola çıktı.
'Bay Sako' ile zamanla iyice yer edindi. Otelin yanına bir de aynı isimli eğlence mekanı açtı. Her şey çok güzel gidiyordu ki 'Bay Sako' isminin patentinin başkasına ait olduğu ortaya çıktı. Emre Altuğ'dan önce Çeşmeli birisi 'Bay Sako' isminin patentini almış belgeleri bir kenara koymuş. Aradan geçen yıllar içerisinde de 'Bay Sako' markası ünlü popçu ile parlayınca patenti elinde bulunduran kişi harekete geçmiş. Bana anlatılana göre fırsatçı bir yaklaşımla değil, cüzzi bir miktar para karşılığında Emre Altuğ'a patenti devredebileceğini söylemiş. Ancak Emre Altuğ bu teklifi kabul etmemiş.
Mekanlarının isminden 'Bay' ibaresini kaldırarak değiştirmiş.
Hem otel hem Alaçatı hem de Bostanlı'daki eğlence mekanının ismi meğerse bu sebepten dolayı artık 'Bay Sako' değilmiş. Duyduklarımı sizlerle paylaşayım dedim.

KIRMIZI PALMİYE BÖCEĞİNİ DEFALARCA YAZMIŞTIK

ki yıl önce yazmıştım 'kırmızı palmiye böceği' alarmı diye. Önce bu böceğin ne olduğunu anlatayım.
Bu böcek Kuzey Afrika'da bulunan palmiye ağaçlarına yumurta bırakan bir canlı. Larvalar yavaş yavaş ağacı kuruturken, metrelerce yükseklikte palmiyelerin kurumasına neden oluyor.
Ayrıca böcek büyüdüğünde ise 1.5-2 kilometre uçarak başka bir palmiye ağacına konuyor ve süreç orada devam ediyor. Ancak Kuzey Afrika'da bu böceğin doğal düşmanları olduğundan zararı o bölgede fazla olmuyor.
Ucuz, ithal palmiye ağacı alanlar bu böcekli ağaçları ülkemize sokuyor. Kimi belediyeler, turizm yatırımcıları ya da villasının bahçesine bu böcekli ağaçları alanlar 7-8 ay sonra durumun farkına varabiliyor. Çeşme'de onlarca ağacın kurumasına neden olan bu böcek, İzmir'e kadar geldi. Ağaçlar kurumaya başladı. Yetkililer de harekete geçti. Ancak, kafesleme ve ilaçlama çok da etkili olamıyor. Turizm bölgelerimizin ve İzmirin bu böcekten korunması lazım.
Bakalım zaman ne gösterecek...

TURİZMDE 23 NİSAN BEREKETİ

Öncelikle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun. Bu bayram turizmci ve tatilcileri mutlu etti. 21- 22 Nisan ayın 23'ü ile birleşince tatilcilere de küçük bir fırsat doğdu. Cuma öğleden sonra yola çıkanlar özellikle Ege kıyılarını tercih etti. Çeşme'de doluluk oranları yaz sezonuna yaklaşmış.
Alaçatı ve Yunan adaları'nda da durum farklı değil.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA