• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Akhisar Belediyesi MEHMET DEMİRCİ

Akhisar Belediyesi

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 31.01.2019, 00:00

Verimli toprakları, sanayisi, Türklerden öncesi ve sonrasına ait sahip olduğu zengin kültür birikimiyle dikkati çeken Akhisar; bu potansiyelin hakkını veren yerel yöneticilere sahip olmakla da şanslı bir şehrimizdir. Belediye Başkanı Salih Hızlı ve ekibi Akhisar'ı uçurmuştur.

Rahmetli Özal belediyelere geniş mali imkanlar tanıdı ve yerel yönetimleri güçlendirdi. Birçok şehrimizde bunun olumlu neticeleri elde edildi. Gördüğüm şehirlerden İstanbul, Ankara, Konya, Eskişehir, Bursa'da; tarihi mekanların ihyası, temizlik, yeşil alanlar göz kamaştırıcı durumda.

Bunun yanında vatandaşların sosyo-kültürel ihtiyaçları karşılanıyor. Kültürel etkinlikler, kurslar, kadınlara ve gençlere yönelik meşguliyet ve yetişme imkanları sevindirici boyuttadır.

BOSNA İLE GÖNÜL KÖPRÜSÜ

İşte Akhisar Belediyesi de aynı çizgide faaliyetlere imza atmıştır. Yol, su, kanalizasyon, temizlik, çevre düzenlemesi, parklar elbette önemli işler. Akhisar'da bunlara yeterince önem verilmiş. Ama belediyeler sadece bunlarla yetinemez. İnsan yalnızca bedenden ibaret değildir; onun aklı, ruhu, gönlü de vardır. Bu manevi yönün ihtiyaçlarının da karşılanması gerekir.

Toplum da böyledir. Tarihi değerlerimizi, milli-manevi kültürümüzü, fertleri birbirine bağlayan gelenek ve göreneklerimizi canlı tutmak gerekir. Bizi biz yapan değerleri yeni nesillere sevdirerek tanıtmak icap eder.

Akhisar Belediyesi'nin bu alandaki hizmetlerinden sadece ikisini anacağım. Bosna'da Fatih devrinden kalma bir Ayvaz Dede vardır. Fethe Akhisar'dan katılan gazi dervişlerden olup, ora halkının büyük sevgisine mazhardır. 500 yıldır devam eden muhteşem Ayvaz Dede şenliklerine, her sene Akhisar'dan Bosna'ya kafileler gider.

Belediye bu konulara kucak açarak Akhisar'la Bosna Hersek arasında bir gönül ve kültür köprüsü kurulmasına aracılık etmektedir. Bir keresinde bu vesileyle oralardan gelmiş evlad-ı fatihan torunlarını gördüm, yüzlerindeki memnuniyeti unutamam.

İLHAN AYVERDİ KONAĞI

Türkçe'nin en kapsamlı sözlüklerinin başında Misalli Büyük Türkçe Sözlük, öteki adıyla Kubbealtı Lugati gelir. Bu eseri 30 yılda hazırlayan İlhan Ayverdi (1926-2009) Akhisar'ın köklü ailelerinden birine mensuptur. Akhisar Belediyesi İlhan Ayverdi için çeşitli anma toplantıları düzenledi, yaptırdığı bir mahalle konağına Ayverdi'nin adını verdi. Bu bir kadirşinaslıktır.

Bütün bunların altında 15 yıllık Belediye Başkanı Salih Hızlı'nın imzası var. Kendisini hiç görmedim ve tanımam. Ama hizmetlerini biliyorum. 3 dönem engeline takıldığı için tekrar başkan adayı olamadı. 3 dönem başkanlık yaptığına göre hizmetleriyle Akhisar halkını memnun etmiş olmalıdır.

YENİ ADAYDAN DİLEĞİMİZ

Yeni başkan adayı Hüseyin Eryüksel'i tebrik ediyorum. Seçileceği muhakkaktır. Elbette kendi yönetim tarzını ortaya koyacaktır. Ama ana ilke olarak selefi Salih Bey'in gözettiği çizgiyi sürdürmesini dileriz. Nedir o? Bir bir yandan şehrin maddi ihtiyaçlarını karşılarken; öte yandan manevi yönüne, tarihine, milli kültürüne ve irfan değerlerine sahip çıkmak ve onları diri tutmaktır. Seçimlerden sonra bunların takipçisi olacağız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA