• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Mustafa Koç’un ardından

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.01.2016, 00:00
İnsanın inanası gelmiyor. Ama hayat böyle işte. Türkiye'nin en zengin insanı da olsanız, Türkiye'nin en donanımlı hastanesine de sahip olsanız, ölüm gelip sizi bulabiliyor. 55 yaş gibi hayatın en verimli döneminde bile.

Dünün en üzücü haberlerinden biri Mustafa Koç'un ölüm haberi oldu. Dünden beri onu tanıyan herkes onunla ilgili güzel anılar paylaşıyor. Paylaşmaya da devam edecek.

Benim fazla bir anım yok kendisiyle. Ama paylaşmak istediğim güzel bir kampanyası var. Hem Koç grubu hem Mustafa Koç pek çok kampanyanın öncülüğünü yaptılar. Bunlardan biri de "He- ForShe" kampanyası.

Birleşmiş Milletler'in (BM) erkeklerin de cinsiyet eşitliği için mücadele etmesini amaçlayan kampanyasının Türkiye'deki öncüsü Mustafa Koç oldu.

WATSON'LA KONUŞACAKTI


HeForShe nedir, kısaca hatırlayalım. BM, "Kadın-erkek eşitsizliği sadece kadınları değil; her yaştan kadını ve erkeği, kısacası hepimizi etkileyen bir insan hakları meselesidir" diyor ve kampanyanın her yaştan erkeği toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanabilmesi için suskunluğu bozmak, sesini çıkartmak ve harekete geçmek üzere savunucu olmaya çağırdığını belirtiyor.

Kampanyanın sözcüsü de dünyaca ünlü yıldız Emma Watson. Kampanya dünya çapında 1 milyar erkeğin katılımını amaçlıyor. Bugüne kadar neler olup bittiği Davos'ta da konuşulup tartışılıyor. Ve ne acı ki bugün yapılacak toplantıda Mustafa Koç ile Emma Watson bir araya gelecek ve Mustafa Koç, Watson'ın sorularını yanıtlayacaktı. Olmadı.

CİNSİYET EŞİTLİĞİ

Mustafa Koç, kampanyanın Türkiye lansmanında şunları söylemişti: "Cinsiyet eşitliği hem erkekler hem kadınlar için özgürlüktür. İnsanların önce birey olmaları ve önyargılardan kurtulmaları gerekiyor. Güçlü bir topum için kadınlara ihtiyacımız var. Kadınların katma değerini görmeli ve toplumsal eşitlik için üzerimize düşeni yapmalıyız. Kadınsız toplum yarınsız toplumdur."

Kampanyanın, Türkiye'nin ona ihtiyacı vardı. Ama en önemlisi ailesinin ona ihtiyacı vardı. İki kız babasıydı Mustafa Koç. Babaların yeri çok önemli bütün çocuklar için ama kızlar için daha da önemli. Hele ki kadın-erkek eşitliğine inanan bir babanın kızı olmak yarınlara daha umutla bakmaya neden oluyor.

Ve ne yazık ki her gün, henüz anne karnındayken veya yaşını doldurmadan, kısacası her yaştan çocuk terör yüzünden babasız kalıyor. İster zengin olsun, ister fakir, keşke hiçbir çocuk babasız kalmasa. Hayata hep umutla baksa. Kadın-erkek herkes eşit haklara sahip olsa. İnsan haklarına saygı olsa. Vicdan olsa... Hukuk olsa. Huzur olsa. Umut olsa...
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI