• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Daha fazla hareket

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.03.2017, 00:00

İnsanoğlu hareket etmek için yaratılmış. İnsan vücudu, günde 30 km yürüyebilecek yapıya sahip, aynı atalarımızın yaptığı gibi. Ama teknolojik gelişmeler, bizi fiziksel aktiviteden Yoksun canlılar haline getirdi.
Günümüzde insanlar günde 1 km'den az yürüyor.
Bu da kalp ve damar hastalıklarının yanı sıra şeker hastalığı ve obezitenin, hatta erken doğumların artmasına neden oluyor.
Çözüm daha fazla hareket etmekte. Yürüyüş veya spor yapmakta... Nerede olursa olsun.
Evde, ofiste, iş yerinde, okulda, otelde vs...
Bunun için bir top bile yeterli aslında. Büyücek bir pilates topu mesela. Baskıya dayanıklı ve üzerine file geçirilmiş ve kaymayı engellemek için özel olarak geliştirilmiş malzemeye sahip özel toplar, pilates yapma dışında sandalye olarak da kullanılıyor.
Aktif oturma özelliği sayesinde otururken bile egzersiz yapmamıza neden oluyor.

SANDALYE YERİNE

Arkas Holding'in İtalyan Technogym ürünlerinin Türkiye distribütörü AVV A.Ş ile ortak olması nedeniyle düzenlenen basın toplantısı da bu toplar üzerinde yapıldı ve böylece bizler de bunları deneme imkanı bulduk.
Bir kere dik oturmaya özen gösteriyorsunuz. Ve özellikle bacak ve kalça kaslarınızın çalıştığını hissediyorsunuz. Dik oturmamak, alışkanlık haline getirdiğimiz yanlışlıklardan biri. Kambur dururken birden dik oturmaya geçmek ve kendimizi buna zorlamak da omurgamızda bozukluklara neden oluyor.
Aslında bütün bunlardan kurtulmanın yolu hareket etmekten geçiyor. Büyük büyük atalarımız gibi günde 30 km. yürüyemeyiz, buna ne vaktimiz, ne imkanımız, ne de enerjimiz yeter ama her fırsatta hareket ederek, bu açığı kapatabiliriz.
İşe, alışverişe, gezmeye giderken yürümek mesela. En azından yürüyebileceğimiz mesafeleri yürüyebiliriz. Oturduğumuz yerde kol, karın ve bacak kaslarını çalıştıracak hareketler yapmak da işe yarıyor. Parklardaki spor aletlerini kullanmak da...

İYİ YAŞAM KONSEPTİ

Tabii sadece fiziksel aktivite yetmiyor. Buna dengeli beslenmeyi ve pozitif ruh halini eklemek lazım. Bu üçü de "wellness" konseptini işaret ediyor. 30 yıldan beri faaliyet gösteren Technocym'in felsefesi de bu. Toplantıda konuşan Global Başkan Yardımcısı Vittorio Quagliotti, wellness'i, "Kökleri Türkçe'ye 'Sağlıklı zihin sağlıklı vücutta bulunur' şeklinde tercüme edilen eski Roma deyişi 'Mens sana in corpore sano'ya dayanan ve iş yaşamını sosyal sorumlulukla harmanlayan tipik bir İtalyan yaşam tarzı" olarak tanımladı.
Sağlıklı ve sportif nesiller yetişmesine katkı sağlamak vizyonuyla 2001 yılında Arkas Spor Kulübü'nü kurdukları belirten Arkas Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas da "Sağlıklı insan sağlıklı dünya felsefesi"ni benimsediklerinin altını çizdi.
Bugüne kadar voleybol ve yelken branşlarında ulusal ve uluslararası başarılar kazanmanın yanı sıra spor okullarındaki 8 bin çocuğun profesyonel bir ortamda bilinçli eğitmenlerin elinde spor yapmalarını sağladıklarını belirten Arkas, hedeflerinin kendi gelirini yaratan bir "Arkas Spor Kulübü" olduğunu söyledi.
Son sözü AVV. A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Vittorio Zagaia'ya bırakalım:
"İnsanlar doğru yönlendirildikçe mutlu oluyorlar.
Mutlu oldukça hareket ediyor ve daha da mutlu oluyorlar. Daha iyi bir dünya için hareket edelim."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA