• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Turizm, zeytinyağı, Ayvalık ve Benhan İbrahim Kantarcı SEZER ALTAN

Turizm, zeytinyağı, Ayvalık ve Benhan İbrahim Kantarcı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.05.2019, 00:00

Bugün köşemde Türkiye'nin, Ege Denizi kıyılarında yer alan turistik kenti, aynı zamanda ülkenin en önemli zeytin/zeytinyağı merkezlerinden biri olan Ayvalık'ı ve Ayvalık'ın gelişmesinde markalaşmasında büyük emeği, katkısı olan saygın bir ismi Benhan İbrahim Kantarcı'yı yazdım.
Kuzey Ege'nin incisidir Ayvalık.
İrili ufaklı 22 adası, Cunda'sı, Türkiye'nin en uzun kumsal plajı, mimari ve tarihi dokusuyla turizm cennetidir. Dünyaca ünlü zeytin ve zeytinyağı ile barışın ve hoşgörünün şehridir.
Ayvalık ekonomisi zeytincilik ve turizme bağlıdır. İlçede yapılan en yaygın tarımsal faaliyet zeytinciliktir.
Coğrafi işaretli Ayvalık zeytinyağının ünü, son yıllarda sınırları zorluyor; dünyada da adından söz ettirmektedir..
Ayvalık bir mozaiktir. Hemen hemen bütün balkan ülkelerinden göçmenler, burada üç dört kuşaktır el ele yaşamaktadır.
Ayvalık, markalaşmıştır. Marka yönetimi uygulayan bir marka kenttir. BM Sürdürebilir Kalkınma hedefleri Temsilciliği tarafından Türkiye'de en yaşanabilir 5 yer arasında seçilmiştir. UNESCO'da Ayvalık "Endüstri Peysajı" başlığıyla Dünya Mirası Geçici listesinde yer almıştır.

İLÇENİN BÜYÜK DEĞERİ

Zeytinyağı denince ilk akla "Ayvalık" geliyorsa, siz taklit ediliyorsanız bu markalaşmaktır marka olmak demektir. Bunun arkasında büyük emek, çaba vardır. Bu markalaşmada uluslararası boyutta gerçekleştirilecek olan "Ayvalık Zeytin Hasat Günleri" nin katkısı çok büyüktür.
Bu gelişmede Ayvalık Ticaret Odası'nın üstlendiği öncülük görevi önemli bir etkendir.
Bazı liderler kendine saygısı ve inancı olan insanlar çevresine bölgesine ve işine de değer katarlar.
Benhan İbrahim Kantarcı....
Ayvalık'ın sevdalısı değeri hizmet adamı...
Mütevazi asil saygın bir iş insanı...Ayvalık'ın büyük bir değeri...
2013-2018 yılları arasında Ayvalık Ticaret Odası Başkanlığı yaptı. İlçenin markalaşmasında zeytinin, zeytin hasat şenliğinin uluslararası değer kazanmasında, Ayvalık'ın turizm ve zeytin zeytinyağının başkent olmasında Ayvalık zeytinyağına coğrafi işaret alınmasında büyük emeği katkısı olan insan...
Zeytinyağının insan yaşamındaki vazgeçilmez yerini, her defasında daha etkin biçimde hatırlatmak için ülkemizdeki zeytinyağı üretim ve tüketimini artırmanın yollarını araştırdı. Benzersiz bir "tarih, mimari, doğa ve lezzet diyarı" olan Ayvalık'a dikkat çekmek için Ayvalık'ı tarihi, denizi ve kültürü ile turizm başkenti yapmak için gece gündüz çalıştı.

SAHİP ÇIKMAK GEREKİR

Ayvalık benim memleketim, 3 yıl Tekel Sosyal Tesis Müdürlüğü yaptım, yıllarca zeytin hasat şenliklerinin gönüllü destekçiliğini yürüttüm.
Sevgili dostum Ayvalık'ın saygın ve köklü ailelerinden olan dönemin Ayvalık Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Halil Kantarcı'nın daveti üzerine Hasat Günlerine katıldığımda Benhan İbrahim Kantarcı ile tanıştım. Uzun yıllar birlikte çalıştık. Çalışmalarını, kalitesini, azmini ve Ayvalık sevgisini heyecanını yakından takip etme şansına sahip oldum. Birikimli donanımlı dürüst samimi çalışkan bir isim.
Ülkeler, kentler, bölgeler içsel dinamiklerini, ürünlerini tarihi ve ekonomik değerleri iyi bilmeli. Bunları ekonomik değere dönüştürmeli, ihraç etmeli, markalaşmalıdır.
Bunun için coğrafi tarihi kültürel değerlere ve bu konuda büyük emek vermiş insanlara sahip çıkmalıdır.
Son söz; Başarı, içindeki potansiyeli en iyi şekilde işleyip üstün sonuçlara çevirmektir. Büyüklük, kendi hayatından taşıp, dünya ve insanlığa katkıda bulunmaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA