• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Risk alan kazandı HALİL FİNCAN

Risk alan kazandı

halil.fincan@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.02.2016, 00:00
56 günde 4. kez oynadılar. Biri kupada, diğeri ligde olmak üzere iki maç daha oynayacaklar. Belki arada iki de hazırlık maçı yaparlar belli olmaz. İdmanda çift kale maç yapan futbolcular gibi birbirlerini tanıdılar artık. Bu yüzden ilk yarı genelinde iki takımın da en önemli isimleri özellikle ceza alanı içinde kilit altındaydı. Ancak ikinci yarıda Akhisar iç saha avantajını kullanmak için çabalayınca oyunun seyri de değişti. Akigolar Rodallega'nın, Muğdat'ın büyük çabası ile kaydettiği golle tabelada üstünlük kursa da bu gol Galatasaray'ın risk almasına sebebiyet verdi. Ve iki dakikada tabela bu kez sarı-kırmızılıların lehine değişti.

Maça yönelik kenara düşülecek not çok. Fakat biz en önemlilerini bir çırpıda sıralayalım. Mesela iki takımın hücuma katkı sağlayacak isimlerine bakalım. Akhisar'da 5, Galatasaray'da 2 forvet vardı. Akhisar'ın iki forveti 11'de, üçü de yedekti. G.Saray'ın ise biri sahada, diğeri kulübedeydi. Üstelik Galatasaray'ın Umut dışındaki forveti 18 yaşındaki Volkan Pala. Hep 11'i düşleyen Umut, bu kadar kısa sürede takımın vazgeçilmezi olacağını tahmin etmezdi herhalde. Dünkü skor yanıltmasın. Galatasaray'ın bundan sonraki maçları hep benzer bir şekilde sürecek gibi gözüküyor. Forvet sıkıntısı nedeniyle özellikle orta sahada farklı kombinasyonlar denenecektir. Sneijder ve Selçuk dışındakilerin sürekli kulübe saha arasında mekik dokuma olasılığı yüksek. Akhisar açısından ise Trabzon galibiyetleri sebebiyle daha diri, hücum bölgesinde daha aktif bir görüntü çizmesini beklerken yanıldık. İlk yarı oyunun kontrolünü rakibinden daha çok elinden tutan takım ikinci yarıda anlamsız bir biçimde teslim olmuş bir görüntü çizdi.

Ve elbette kötü zemin için de birkaç şey söylemeli. Maç notları arasında var ancak bir de burada yazayım. Dünkü mücadele 19 Mayıs Stadı'nda son 5 günde 4. maçtı. Manisa, Akhisar ve Göztepe'nin ortaklaşa kullandığı stadın çimleri yakında dile gelecek ve Çağan Irmak'ın Babam ve Oğlum filmdeki gibi "Açaydım kollarımı, oynama diyeydim" diyecek sanırım. Üstüne bir de yanıp sönen ışıklar. Vah ki vah...
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA