• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Rekabet ve işbirliği NECDET KESTELLİ

Rekabet ve işbirliği

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.04.2012, 00:00
Maalesef bir ütopyadan bahsediyorum (birilerin konuyu gündeme taşıması gerekiyordu!). İzmir'i senelerdir Süper Lig'de temsil eden bir takım olmadığından hep şikayet ediyoruz... (Geçen yıl Bucaspor çıktı ama, sadece bir yıl dayanabildi...) Birleşin önerileri var, ancak geleneksel rekabetten dolayı kimse istemiyor. Bu şekilde kalınca da büyük ve borç zengini kulüplerin bilekleri bükülmüyor tabii... Ve yerimizde sayıyoruz. Bölge kulüpleri birleşmeseler de rekabeti yalnız sahada bırakıp kendi aralarında bir güç birliği oluşturabilirler. Ancak bu sadece centilmenlik protokolleri imzalayarak olmaz... Bu protokolleri hayata geçirmek şart.
Başta başkanlar, yöneticiler ve tabii ki her bir kulübün tüm üyelerinin inanarak, isteyerek katılımları; büyük bir özveri ve anlayış; açık, samimi ve sıcak yakınlaşmalar; her sahada, her konuda yarış yerine arttırılan birliktelikler ile karşılıklı destekler yeni bir dönemin müjdecisi olabilir.
Başlangıçta tabii ki bazı yanlış anlamalar olacaktır. Ancak bunlar kasti yapılmış olarak algılanmamalıdır. Hiçbir şey ilk günden mükemmel değildir, zamanla her şey rayına oturur. Yeter ki genelde istensin...
Evet bu yazdıklarım tabii ki tüm spor kulüpleri için geçerlidir, özellikle de sosyal faaliyetleri ağırlıklı olan tenis kulüplerimiz için...

Size güveniyoruz
Kadınlar tenisinin en önemli takım şampiyonası için Melis Sezer ve İpek Soylu'dan oluşan Türkiye milli takımımız Mısır'da... Ali Göreç yönetimindeki ekibimiz, 95 ülke arasında 325.50 puanla 62. sırada.
Fed Cup Avrupa-Afrika II. Grup maçları Danimarka, Finlandiya, Gürcistan, Letonya, Karadağ, Norveç ve Güney Afrika'nın katılımlarıyla Kahire'deki Süleymaniye Tenis Kulübü'nde 4 takımlı 2 grup halinde Round-Robin formatında oynanacak. Sekiz takımdan ikisi Grup 1'e yükselirken, sondan ikisi 3. Gruba düşecek. İki tek ve bir çift maçı oynanacak millilerimiz için çiftler maçı yine çok önemli olabilir. Ancak biz takımımıza güveniyor ve başarılı sonuçlar alacaklarına inanıyoruz.

Dünyadan...
* Monte Carlo toprak turnuvası bu hafta başlıyor. Gözler Nadal, Djokoviç ve Murray rekabetinde.
* Tsonga iddialı... Gözünü dördüncü sıraya dikmiş.
* Kortların efendisi Ivan Ljubicic tenise son maçını oynadıktan sonra Monte Carlo'da veda etti.
* Monaco, Houston turnuvasında Amerikalı Isner'i yenerek şampiyon oldu.
* Angelique Kerber WTA Kopenhag turnuvasında, Danimarkalı Caroline Wozniacki 6-4, 6-4 yenerek şampiyon oldu.
* Gelecek ay oynanacak olan Roland Garros turnuvasında ödüller arttırılıyor.

Fransa örneği

Avrupa Tenis Birliği'nin Olağan Genel Kurulu'nun 38'incisi için Fransa'nın Lyon kentine giden Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı ve Avrupa Tenis Birliği Başkanvekili Ayda Uluç ile TTF Yönetim Kurulu Üyesi Ergin Civan, orada görüştükleri Tenis Federasyonu Genel Sekreteri Daniel Hatte'ın, Fransa'da tenis ile ilgili anlattıklarını tüm tenisseverlerle paylaştılar. Kendilerine özellikle teşekkür ederim.
Hepimizi düşündürmesi ve ders olarak alınması gereken bilgiler çok kısaca şöyle:
"Federasyon olarak 320 kişiye istihdam sağlıyoruz. Tenis, Fransa'da futboldan sonraki ikinci spor olurken yılda 12 bin turnuva düzenliyoruz. Beş bin diplomalı profesyonel antrenör ve 1 milyon 100 bin lisanslı tenisçiye sahibiz ve ülkemizde veteranlarla beraber yaklaşık 4 milyon 500 kişi tenis oynuyor. 8 bin 200 kulübün 30 binden fazla kortunda yılda 2.000.000 müsabaka oynanıyor..." Defalarca Davis Cup ve Fed cup şampiyonu Fransa'nın ilk yüz içinde kaç oyuncusu var dersiniz? Zaman zaman iniş ve çıkışlar olsa da, bu gün itibari ile 10 erkek, 4 kadınmış... Herhalde şimdilik!



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA