• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İyi çalışılırsa tenisimiz uçar NECDET KESTELLİ

İyi çalışılırsa tenisimiz uçar

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.06.2019, 00:00

geç de olsa 81 ilde Teniste başarılı sporcuların yetişmesi için doğru adres MEB ile Eğitim de İş Birliği protokolü imzalanmış. Umarım bu protokol tenisimize inanıyorum ki bir ivme kazandıracak. Protokolla okullarda görevli beden eğitimi öğretmenlerine "Tenis Antrenörlüğü" eğitimi verilecek, onlar da antrenör olarak yetişip okullara TTF tarafından dağıtılacak portatif fileler ile mini mini sahalarda geleceğin başarılı ve sporu seven tenisçiler yetiştirmeye başlayacaklar.

ÇÖZÜM BULUNDU

Ayrıca Türk tenisi için projeler üretecekler.
İlk slogan: "İlk adım olarak 81 ile en az bir tenis sahası"..İlk eğitimler de planlanıp bu yaz sonu tamamlanacak ve tazecik antrenörlere "sertifikaları" verilecek, ayrıca, öğrencilerin ve öğretmenlerin ulusal ve uluslararası müsabaka, yarışma ve etkinliklere katılmaları desteklenecek.
Çözüm nihayet bulundu!

BÜŞRA ÜN OLİMPİYATA KOŞUYOR

Tekerlekli Sandalye tenis branşında gururumuz İzmier Kültürpark Tenis Kulübü adına yarışan engelli milli tenisçi Büşra Ün, Güney Afrika'da düzenlenen Soweto Açık Turnuvasında hem teklerde, hem de çiftler kategorisinde şampiyon oldu. O'nun Olimpiyat'ta da yarışırken görmek isteriz. Kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

İPEK SOYLU'YU TUTANA AŞK OLSUN

İpek Soylu, Portekiz'de 25.000 $ ödüllü Figueira de Foz Açık kadınlar turnuvasının final maçındaki kazanarak yine şampiyon oldu ve teklerdeki 4.şampiyonluğunu kazandı. İpek koptu gidiyor, Maaşallah.

ÇAĞLA'DAN DA GÜZEL SONUÇ

İspanya'da düzenlenen 60 bin dolar ödüllü Uluslarası Kadınlar Barcelona turnuvasında ter döken Çağla Büyükakçay 1 numaralı seribaşı Alexandra Kiick'e 7-6, 3-6, 6-1'lik setlerle yenilerek turnuvayı ikincilikle tamamladı. Çağla ilk seti aldıktan sonra sıcağın daı etkisiyle diğer setleri kaybetti. Wimbledon'a Başak Eraydın, Çağla Büyükakçay ve Pemra Öszgen'le katılmıyoruz. Üçü de elemelere girecekler.

FEDERER ŞOV YAPIYOR

Noventi Open ATP 500 turnuvasında çim kortların kralı Federer, rakibi Belçikalı Goffin'i iki sette yenerek burada ki 10. Şampiyonluğuna ulaştı. Bu büyük başarı ancak alkışlanır.

TENİS LİGİ BAŞLADI

Çok kısa bir zaman içinde ortaya çıkarılan ve kulüpleri hazırlıksız yakalayan Türkiye Tenis Ligi'nin Bölgesel müsabakaları heyecansız tamamlandı ve "play off"'lara kalan takımlar da belirlendi. Bizler de hiç bir şeyden memnun olmuyoruz değil mi?
Kulüpler illa da "lig" diye tutturunca tenisin yetkilileri hemen ismi lig olan ligi kurdular, başlattılar ama yine kimseyi memnun edemediler. Neden acaba?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA