• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Tenisçilerimiz yüzümüzü güldürüyor NECDET KESTELLİ

Tenisçilerimiz yüzümüzü güldürüyor

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.06.2019, 00:00

İpek Soylu İsrail'de yine güldü, yüzümüzü de güldürdü. Milli tenisçimiz İpek Soylu ve partneri Silvia Njiric'le birlikte, Uluslararası Tenis Federesyonu (ITF) tarafından İsrail'de düzenlenen 25 bin dolar toplam ödüllü turnuvada çiftler de şampiyon oldu. İpek bu galibiyetle 2019'daki 4., kariyerininde ki 21. çiftler şampiyonluğunu elde etti.
Çağla Büyükakçay İspanya'daki 60.000 $ toplam ödüllü WTA tenis turnuvasında finale kadar Kovinic ve Irina Bara gibi önemli galibiyetlerle gelen Çağla Büyükakçay 1 numaralı seribaşı Kiick ile oynadığı final maçını 6-7, 6-3 ve 1-6 kaybetti ve turnuvayı finalist olarak tamamladı. Bu galibiyeti ile kariyer kazancını da Marsel İlhan'dan sonra 1 milyon doların üstüne çıkaran ikinci oyuncumuz oldu.

TENİS LİGİMİZ NİHAYET KURULDU

Hasret kaldığımız Bölgesel Tenis liginin 4 takımlı Ege grup maçları, nedense 2 tek ve 2 çift maçları ile yeni bir formatta ve İzmir KTK'da oynanıyor.
TTF tarafından Akdeniz, Ege, Marmara, Karadeniz ve İç Anadolu olarak 5 bölgede mücadele edecek takımlar, gruplarında alacakları neticelere göre "play-off"'a kalacaklar.
Ege birinci grubunda Kültürpark, Karşıyaka ve İzmir Yükseliş 3 takım ile katılırken, 2. grupta Alaçatı, Muğla, Fethiye Kayak ve Dalaman 4 takımlı grupta mücadele edecekler.
İlk günkü 2. Grup müsabakalarında Alaçatı, Muğla takımını, Dalaman da, Fethiye Kayak takımını rahat yenmeyi başardı. 1. grupta ise Karşıyaka, İzmir Yükseliş'i geçti. Daha ilk günden takımlar arasındaki büyük farklar göz önüne çıktı.

ERKEKLER ÖZBEKİSTAN'DA İYİ

Türkiye'nin bir numaralı tenisçisi Cem İlkel, 4 numaralı seri başı olduğu ATP Fergana Challenger Turnuvasında rakibinin belli olmasını beklerken, ana tabloda oynayan Altuğ Çelikbilek de ilk turu geçerek ikinci tura yükseldi. Başarılar diliyoruz oyuncularımıza...

LAVER CUP TAKIM ŞAMPİYONASI

LAVER Cup artık ATP turnuvalarının içinde.
20-22 Eylül'deda İsviçrenin - Cenevre şehrinde gerçekleşecek olan, kaptanlığını Björn Borg'un üstlendiği ve Federer (3) ve Nadal'ın (2) liderliğindeki Laver Cup'ın 2018 Şampiyonu Avrupa Takımı Thiem (4) Zverev (5) ve Fognini'in (10) katılmasıyla son şeklini almak üzere.
Dünya grubunun kaptanı ise John McEnroe...
Takım için çalışmalar gizli gizli devam ediyor. Merakla bekleyeceğiz.

BÜŞRA ÜN OLİMPİYAT YOLUNDA

Olimpiyatlar için puan toplamaya devam eden ve Soweto'daki maçını da kazanan milli tekerlekli sandalye tenisçimiz Büşra Ün yarı finalde. Şampiyonluk bekliyor ve başarılar diliyoruz. Zagreb Open 2019 da turnuvaya katılan ve Tenisin, spordan çok daha fazla bir şey olduğunu düşünen milli tekerlekli sandalye tenisçimiz Ebru Bulgurcu da yarı finalde. Bu başarılı güzel oyuncularımızdan desteklerimizi hiç ihmal etmeyelim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA