• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın
Alın size anlamlı bir hikaye...

YUNUS KARAKAYA

Alın size anlamlı bir hikaye...

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01 Kasım 2014
Osmanlı Padişahı Yavuz Sultan Selim, tebdili kıyafet yapmış, Kuşlar Çarşısı'nı geziyormuş. Avcılar avladıkları kuşları, tuzakçılar da yakaladıkları maharetli, eğitimli, güzelim kuşları satıyorlarmış. Bir ara gözü kekliklere ilişmiş padişahın. Bir grup kekliğin üzerindeki varakta, "Tane işi, satış fiyatı 1 altın" yazıyormuş. Hemen yanı başlarında asılı, adeta altın kafes içinde bir keklik daha varmış ki, fiyatı; 300 altın yazılıymış. Padişahın gözü 300 altınlık kekliğe takılmış. "Hayırdır" demiş satıcıya, "Bunun diğerlerinden ne farkı var ki, bunlar 1 altın, bu 300 altın eder?" diye sormuş. Satıcı, "Bu keklik özel eğitimli, çok güzel ötüyor, ötmesi bir yana bunun ötüşünü duyan ne kadar keklik varsa hepsi onun etrafına doluşur" demiş. Bu arada, "Avcılar da o etrafa doluşan keklikleri daha rahat avlıyorlar" diye de eklemiş. "Satın alıyorum, al sana 300 altın..." demiş. Parayı veren padişah; hemen oracıkta kekliğin kafasını kopartıvermiş. Satıcı şaşırıp, "Be adam!!! Ne yaptın?? En maharetli kekliğin kafasını koparttın" diye dövünürken padişah gürlemiş; "Bu kendi soyuna ihanet eden bir kekliktir. Bu gibilerin akıbeti er ya da geç budur" diyerek, oradakilere büyük bir ders vermiş.
Bilmem bu anlatılanlardan ders çıkarabildiniz mi? Kendi soyuna ihanet eden sözde Kürt halkının hakkını savunan vatan hainleri.

Bal, bal demekle ağız tatlanmaz!

Atalarımız ne güzel söylemiş; "Bal bal demekle ağız tatlanmaz" diye. Yani, bir şeyin yalnızca adını anmakla, onun hakkında tatlı sözler söylemekle o şeye kavuşulmaz. Önemli olan gerekli girişimlerde bulunup onu elde etmek için uğraş vermektir. Bu sözüm sözde "Kürt halkının hakkını savunuyoruz" diye meydanlara çıkan vatan hainlerine. Asker pazar yerinde, eşinin yanında arkadan ateş edilerek kalleşçe şehit edilince kim kazanmış oluyor? Öldürerek demokratik hak elde etmeye mi çalışıyorsun be kalleş herif!

Cumhuriyet'i ruhunda hissetmek

Buruk olarak kutladığımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı geride bıraktık ama Karşıyaka ve Bayraklı Belediyesi'nin yaptığı etkinliklikler hafızalara kazındı adeta. Karşıyaka'da 2014 efe, aynı anda Zeybek oynayarak rekor denemesi yaptı. Alanı dolduran binlerce Karşıyakalı da Cumhuriyet'in efelerine alkışlarıyla destek oldu.
Bayraklı Belediyesi tarafından Smyra Meydanı'nda düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlamasında ise uzun yıllar hafızalardan silinmeyecek görüntülerin altına imza atıldı. Saatler 19.23'ü gösterdiğinde 1923 kişi aynı anda zeybek oynadı ardından da bir araya gelerek 1923 rakamını oluşturdu.
Benim takdir ettiğim bir diğer olay ise kendisi aynı zamanda bir eğitimci olan Hakkı Atila'nın sahibi olduğu mobilya mağazalarındaki Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri oldu. Karabağlar Mağazası Müdürü Seçkin Coşar'ın, ekibiyle birlikte giydiği Türk bayraklı ve Atatürk baskılı tişörtlerle müşterilerini karşılamaları ve çiçek vermeleri takdir edilecek bir olaydı.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.