• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Aslan mı yoksa topal tilki mi olmalı? YUNUS KARAKAYA

Aslan mı yoksa topal tilki mi olmalı?

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.12.2015, 00:00
Türkiye-Rusya arasında, Rus jetinin Türk hava sahasını ihlal ettiği için düşürülmesiyle başlayan gerginlik sürüyor. Gerginlik sürüyor sürmesine de içimizdeki hainler de bir bir ortaya çıkıyor ve asıl niyetlerini belli ediyor.

Türkiye topal tilki değil aslan olmalı.

Bir gün adamın biri avlanmak için ormana gider. Geceyi orada geçirmeye karar verir. Ormandaki yırtıcı hayvanlardan korktuğu için büyük bir ağaca çıkar. Ağaçta iken bir inilti duyar. Etrafına bakınır ve aşağıda kötürüm bir tilki görür. Adam, "Acaba bu tilki ne yer, ne içer?" diye düşünürken uzaktan bir aslanın geldiğini görür. Aslanın ağzında bir ceylan vardır. Aslan, ağacın dibine gelir. Ceylanı parçalar, bir güzel karnını doyurur ve çekilir gider. Aslan gidince kötürüm tilki sürüne sürüne ceylandan arta kalanları yemek üzere yaklaşır ve aslanın artıkları ile karnını doyurur. Bunları ağaçtan izleyen adam şöyle düşünür: "Yaaa... demek ki kötürüm bir hayvanın bile yiyeceğini Allah ayağına gönderiyor ve onu aç bırakmıyor. Öyle ise ben niye çalışıp yoruluyorum? Bundan sonra ben de bir köşeye çekilip beklemeliyim...' Adam bu düşünceler içinde bir köşeye çekilir ve beklemeye başlar. Bir gün, iki gün, üç gün bekler. Fakat gelen giden olmaz. Kimse ona yiyecek içecek bir şey getirmez. Sonunda adam açlıktan baygın düşer. Uyku ile uyanıklık arasında kendisine şöyle seslenildiğini işitir: "Kalk, tembel adam! Ne yatıp duruyorsun? Elin ayağın tutuyorken bu miskinlik, bu tembellik niye? Niçin kendini kötürüm tilkinin yerine koyuyorsun? Git, aslan gibi ol, avlan. Hem kendin ye, hem de artanı ile başka bir yatalak geçinsin!"

Kıssadan hisse çıkaracak olursak Türkiye eski Türkiye değil artık. Avrupa ülkelerinin kapılarını kapatıp ölüme terk ettiği mültecilerin umudu Türkiye.

Zalim'in düşmanı, mazlumun umudu güçlü Türkiye, topal tilki gibi değil, aslan gibi artık bu böyle biline.

Yaşanır bir İzmir'e yakışıyor mu?

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin "İzmir Yaşayan Şehir Yaşanacak Şehir" sloganını hepimiz biliyoruz. Ama sizlerle iki fotoğraf paylaşacağım bakalım o fotoğrafla İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sloganı birbirine ne kadar uyumlu karar verin.

Otobüse şemsiye ile bindiler

Bu fotoğrafı bir okuyucum benimle paylaşmış. Cumartesi günü sanırım 524 numaralı otobüste çektiği fotoğraf. Yağmurlu bir gün tavanı akan bir otobüs ve otobüsün içinde şemsiye ile yolculuk etmek zorunda kalan bir İzmirli. "İzmir Yaşayan Şehir Yaşanacak Şehir" i anlatan güzel ve anlamlı bir fotoğraf değil mi?

Hava kirliğine sebep olmuyorlar mı?

Bu fotoğraf da yine bir İzmirli tarafından çekilmiş. ESHOT otobüsü eski kara tren gibi mübarek sizce İzmir'deki hava kirliliğine ne kadar katkısı vardır?




Yeni Foçalı sesini duyurmak istiyor

Sağlık ocaklarının kapanması ile başlayan sağlık sorunu Yeni Foçalıları canından bezdirmişe benziyor. Toplanan imzalar Yeni Foça sakinlerinden Ahmet Güldürdek, MHP Meclis Üyesi Taner Acar ve İşaret Gazetesi İmtiyaz Sahibi Hayrettin Yıldırım tarafından yetkililere teslim edildi. MHP Meclis Üyesi Taner Acar, "Sıkıntıyı sadece Yeni Foçalı vatandaşlarımızla sınırlamak doğru değil, hemen yanı başında Gencelli, Kozbeyli ve Donat Kent gibi yaşam alanları var. Buralarda yaşayan halkımızın sıkıntısı büyük. İvedilikle bir şeyler yapılmalı" dedi.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI