• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
TÜRKÇÜLÜK GÜNÜ BAYRAM OLSUN YUNUS KARAKAYA

TÜRKÇÜLÜK GÜNÜ BAYRAM OLSUN

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.05.2017, 00:00

Dün, 3 Mayıs Türkçülük günüydü.
İlk defa 3 Mayıs 1945'te ortaya çıkan Türkçülük Günü, günümüzde de çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır.
Ancak milliyetçiler, 3 Mayıs Türkçülük Günü'nü bir bayram havasında tüm yurtta ve yurtdışı temsilciliklerde kutlanmasını ve resmi tatil ilan edilmesini bekliyor.
BBP İzmir eski İl Başkanı ve Muhsin Yazıcıoğlu ile uzun yıllar omuz omuza siyaset yapan Ahmet Bereket'in "Parti tüzüğü ve seçim beyannamesine yazarak 3 Mayıs Türkçülük Günü'nü resmi tatil ilan edecek siyasi bir parti var ise bundan sonra desteğim ona" diyerek ortaya attığı fikir, aslında üzerinde durulması gereken bir fikir.
3 Mayıs Türkçülük Günü nedir?
Türkçülük Günü'nün ortaya çıkışı, Hüseyin Nihal Atsız - Sabahattin Ali davasının 3 Mayıs 1944'teki duruşmasının ardından oluşmuştur.
3 Mayıs 1945 tarihinde Tophane Askeri Hapishanesi'nde Nihal Atsız, Zeki Velidi Togan, Nejdet Sançar ve Reha Oğuz Türkkan başta olmak üzere 10 mahkum tarafından kutlanan Türkçülük Günü, bir sonraki senelerde de yapılan toplantılarla "Türkçülük Günü" olarak kutlanmaya devam etmiştir.

OSMANLI ESERLERİ DE İLGİ BEKLİYOR

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, il sınırları içerisindeki arkeolojik kazı alanlarında Kültür ve Turizm Bakanlığı denetiminde bilimsel kazı çalışmalarının gerçekleştirilmesi, çıkarılan kültür varlıklarının değerlendirilmesi, döküm oluşturulması, koruma altına alınması ve restore edilmesi çalışmalarına destek verilmesi için karar aldı.
Bu kapsamda Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ocak ayında protokol imzalanarak, Smyrna Antik Kenti (Agora) Kazı Başkanlığı'na 1 milyon 260 bin lira, Phokai (Foça) Kazı Başkanlığı'na 1 milyon 80 bin lira, Erythrai (Çeşme- Ildırı) Kazı Başkanlığı'na 300 bin lira, eski Smyrna (Bayraklı) Kazı Başkanlığı'na 360 bin lira, Yeşilova Höyüğü (Bornova) Kazı Başkanlığı'na 480 bin lira, Teos (Seferihisar) Antik Kenti Kazı Başkanlığı'na 360 bin lira, Klaros (Menderes) Kazı Başkanlığı'na 240 bin lira, Panaztepe (Menemen) Kazı Başkanlığı'na 240 bin lira, Klazomenai (Urla) Kazı Başkanlığı'na 300 bin lira ve Ayasuluk Tepesi Kazı Başkanlığı'na 100 bin lira destek verilmesi kararı almış.
Bu eserler arasında niçin bir tane Osmanlı ve Türk eseri göremedim? İzmir'de hiç ayağa kalkmayı bekleyen Osmanlı eseri yok mu?
Yoksa hepsi pırıl pırıl turizmin hizmetinde de bizim mi haberimiz yok?

BU FESTİVAL KAÇMAZ

Bu arada 5-7 Mayıs tarihleri arasında Karesi Belediyesi tarafından düzünlenen"Uluslararası Altın Ok Geleneksel Türk Okçuluğu ve Atlı Savaşlar Sanatları" festivalinin kaçırılmaması gerektiğinin özellikle altına çizmek istiyorum.
Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 5-6-7 Mayıs'ta yapılacak Uluslararası Altın Ok Geleneksel Türk Okçuluğu ve Atlı Savaş Sanatları Festivali öncesinde davet ziyaretleri gerçekleştiriyor. 5-6-7 Mayıs'ta yapılacak festivale tüm Türkiye'yi davet eden Başkan Yılmaz, "Ok ve yayın ihtişamını, geleceğe taşımak için gayret ediyoruz. Biliyoruz ki ancak geleneği ihya edenler, geleceği inşa edebilir" dedi.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Karesi Belediyesi tarafından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Karesi Atlı Okçuluk Derneği'nin destekleriyle düzenlenecek olan festival, 5-6-7 Mayıs tarihlerinde yapılacak. 5 Mayıs Cuma günü saat 18.30'da kortej ile başlayacak, 20.30'da ise Atatürk Parkı'nda yapılacak İrfan Gürdal ve Aslanbek Sultanbekov konseri ile devam edecek.
6 Mayıs Cumartesi günü saat 11.00'de açılışı yapılacak olan festival, 7 Mayıs Pazar günü saat 09.00'da yarışmalarla devam edecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA