• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
BESİM KAZADO

İzmir'in uluslararası alanda genç modacılara ihtiyacı var

besim.kazado@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.10.2013, 00:00
Alaçatı Milfest'te moda dünyasına adını duyuran Zeynep Mayruk ile 9 Ekim'de İstanbul'da moda şovu yapacak Serdar Uzuntaş'a dikkat edin...

İzmir'in İzmir koktuğu bu güzel günde yazımı evinize misafir ettiğiniz için çok teşekkürlerle başlıyorum. Geçiğimiz hafta minik bir baş dönmesi geçirdiğim ve de artık yaşlanma belirtileri olduğu için hemen aile dostum değerli Prof. Kemal Yücesoy' a uğradım. Alsancak'ta güzel kızı ile devamlı görüştüğümüz güzeller güzeli hanım Meltem'ciğimin ısrarı üzerine. Kent'e geçen değerli uzman, beni eski gözağrımız 9 Eylül'e yolladı. Yenilenmeye başlanan 9 Eylül'ün yeni bölümlerini (kan verme, halkla ilişkiler vs.) Cleveland Clinics gibi ziyaret ettim. Önümüzdeki hafta içinde varlığından bihaber olduğumuz Odyoloji bölümünden uzun uzun bahsedeceğim sizlere. Her şeyin ilkini tadan ve sayesinde o şey ünlenen Ajda'mın sahnede başına gelen 'vertigo'dan şüphelenmiştim. Doktorlarla, hatta İstanbul'da olan Las Vegas Bellagio'nun müdürlerinden arkadaşımın da aynı şüphe ile hastaneye kaldırılmasından sonra moda olduğunu Öğrendim Vertigo'nun. Ama sonuç olarak sade bir başdönmesi neticesi çıktı. Belli bir yaşı aşınca ihmal etmeyerek senede 2 kez kendimizi bir bakımdan geçirmeyi vazife bilmeliyiz. Nerdeee? Son dakika koştururuz maalesef...

MÜTHİŞ BİR SERGİ
Geçen hafta içinde Swissotel'de 21 Aralık'a kadar sürecek olan, ziyaret etmenizi tavsiye edeceğim heykel ve resim sergisine gittim. Bu sergiye verilen Sanat ile resim ve heykellerin yaratıldığı laboratuvarın karışımından oluşan "Sanatuar" ismi çok hoşuma gitti. Erzurum Atatürk Üniversitesi Sanat Fakültesi 19'u heykeltraş toplam 46 talebe ve mezunlarının eserlerinden bezenmiş sergi otel müdürü Rıza Elibol'un konuşması ile başlayan gece sanatçılara verilen plaketlerle devam etti. Görülmeğe değer geceden 1 gün evvel Erzurum Atatürk'ün güzel sanatlar fakültesi profesörü Mustafa Küçüköner'in konuşması ile başlayan, "Doğu Kültüründe Modern Sanat" konulu seminer Yrd. Doç. Önder Yağmur, Öğ. Gör. Uğur Özen, Arş. Gör. Halil Daşkesen, Arş. Gör. Serpil Akdağlı'nın konuşmaları ile devam etti. Bu güzel çalışmaları anons edenlerden Swissotel marketing müdürü Ayşe Karpat'a ve ekibine başarılarının devamını diliyorum.

GENÇLER YENİLİKÇİ

Veeee moda. Hani etrafımızda dolaşan yoklukta var mı var, dedirten cinsten değil çoğu eksiğimiz gibi bu sektörün de eksik olduğu İzmir'imizde keşke bu kız gitmese onun gibileri de kalsa İzmir'de kimse İstanbul'a moda nedir, nerden giyinelim dedirtmese. Zamanında kumaşçılık ve Nişantaşı'nın göbeğinde iyi bir terzi ve de o muhit içinde tepelerde olduğum için bu mevzuda konuşmayı kendime hak biliyorum.
Bu gün sizlere Milano'dan tanıdığım ve de dünya çapında moda üzerine Nr.one'lar arasına girmeyi başaran daha evvel bahsettiğim bir arkadaşımın İstanbul' da gerçekleştireceği defileden bahsediyordum ki dün çok sevdiğim Sir Winston'un sahibelerinden Berna ile sohbet ederken güzel kızının, size bahsedeceğim Serdar Uzuntaş ile Londra'da aynı okuldan mezun olduğunu ve de onun da İstanbul'da moda haftasında ilk defilesini sunacağını öğrendim. Tesadüfün böylesi. Tabii ki hemen size bahsedeceğim bu 2 sanatçıdan. Şu körler sağırlar birbirini ağarlar sloganından kurtarırlar, yeniler umarım İzmir'i. Çocuklar inanın size ihtiyaç var, İstanbul doldu taştı, İzmir'in bilhassa yenilere size ihtiyacı var, bu boşluktan yeter 2,3 kişinin faydalanması. ve de tabii ki hiç bir yeniliğin olamaması, bırakın hanımları kendilerini bile yenileyemiyorlar.

BAŞARILI BİR GEÇMİŞ
Evet önce genç kızımızdan... Adını Alaçatı Milfest'te standı ile duyurdu. Gencecik, 1980 İzmir doğumlu. Saint Charles gibi önemli bir okulu bitirdi. İzmir ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda Tasarım bölümünü 2012'de bitirdi. Serdar Uzuntaş gibi Londra'da Central Saint Martin'de 6 ayrı sertifika programını tamamladı. Önümüzdeki günlerde İstanbul Moda Haftası'nda Stüdyo defilesi gerçekleştirecek HauteCouture ve hazır giyim tasarımları ile. Kuruçeşme arena'daki gösterisinden Nişantaşı Reasürans'taki sahibi olduğu Sir Winston'da after party'ye geçilecek. Şimdiden başarılar.

ULUSLARARASI DÜZEYDE
Veee tanıdığım ve de arkadaş olduğumuzdan gurur duyduğum Serdar Uzuntaş. Milano'da tanıştık, Londra- Milano arası moda tasarımı ve de koleksiyon danışmanlığı yapıyordu. Central Saint Martin'de okuduktan sonra Floransa, Paris, Londra moda fuarlarının aranılan ismi oldu. Tüm bunları aşmışken en heyecanlı günlerine girdi. İlk kez kendi ülkesinde, Türkiye'de, İstanbul'da 9 Ekim çarşamba Kuruçeşme Arena'da Mercedes Benz Fashion Week'te tasarımlarını sergileyecek. Geçenlerde Londra'da İngiliz çizgi ve Türk motifleri ile 'a day at yhe seaside' adı altında muhteşem bir gösteri sergiledi Uzuntaş. Brighton sahillerinde dama oynayan, kanolara binen, sportif aktivitelerle tatil yapan gençler tablosunda... Bu arada WGSN network tarafından trendlere yön veren tasarımcılar arasına girmeye hak kazanan Serdar, Vogue'un Italia'nın 2013 eylül sayısında dünyanın 200 yetenekli tasarımcıları arasına tek Türk olarak girmeyi başardı. Bu günlerde yarattığı ürünler İstanbul, Milano, Londra.. Vb kentlerde ünlü mağazalarda satılıyor. Başarılarının devamına Serdar kardeşim. Serdar uzuntaş, Zeynep Mayruk ve tüm moda tasarımcılarına şimdiden başarılar, tebrikler... Aman İzmir'i unutmayın, gelin, hem buradaki "olmayan" yenilikleri hem de İstanbul saplantılarını araştırın...


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA