• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CANAN DÜZDOL

Sütlü tavuk

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.01.2012, 00:00
1.5 kg tavuk göğsü
5 adet sivri biber
1 su bardağı süt
3 adet domates
250 gr konserve mantar
2 diş sarmısak
1/2 su bardağı Orkide sıvı yağ
2 yemek kaşığı kekik

Sütlü tavuk için ilk olarak tavuğun göğüs etini kuşbaşı doğrayalım. Çukur bir kaba koyup üzerine tuz ve karabiber serpelim. Üzerine sütü de döktükten sonra iyice karıştıralım ve kabın kapağını kapatıp, buzdolabında 1 gün boyunca bekletelim. Süte yatırdığımız etleri karıştırıp tekrar dolaba koyalım ve bir gün daha bekletelim. Bu işlemin sonunda sütün büyük kısmı etler tarafından emilmiş olacağından yemeğin lezzeti de artacaktır. Bu bekletme işleminin ardından etleri, dikdörtgen şeklinde ve 4-5 santim derinliğinde bir fırın tepsisine dizelim. Üzerine sıvı yağı ve etin emmediği sütün fazlasını dökelim. Kabuklarını soyup, küçük küçük doğradığımız domates, biber ve ince ince kıydığımız sarmısak ile mantarı, suyu ile birlikte etlerin üstüne serpiştirelim. Konserve mantar yerine taze mantar kullanmayı tercih ediyorsanız mantarları çok az suda haşlayıp doğrayın. Ve daha sonra haşlama suyuyla beraber tavuk etlerinin üstüne ilave edin. İşlem tamamlandıktan sonra biraz da kekik ilave ederek orta harlı fırında pişirelim. Pişirdikten sonra havuç ve bezelye ile süsleyerek, dilerseniz pilav eşliğinde servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

İrmikli muzlu tatlı


1 litre süt
9 çorba kaşığı irmik
10 çorba kaşığı şeker
Yarım paket sütlü çikolata
5 çorba kaşığı dövülmüş fındık
1 adet muz
İstepe göre;
Dövülmüş fındık
Vişneli sos

İrmikli muzlu tatlı için sütlü çikolatayı küçük parçalara ayırın. Sütü tencereye aktarın. Orta hararetli bir ateşin üzerine oturtun. Süt ılınmaya başladığında irmiği ve şekeri ekleyip iyice karıştırın. Ardından yarım paket sütlü çikolatayı ilave edin. Çikolata erimeye başladığında ince dövülmüş olan 5 çorba kaşığı fındığı ekleyin. Orta hararetli ateşte koyulaşana dek pişirin. Muzu ince dilimler halinde doğrayın. Kalıbın yarısını irmikli harç ile doldurun. İnce muz dilimlerini yerleştirin. İrmikli harçtan ilave edin. Donması için bir saat bekletin. İsteğe bağlı olarak, kalıptan çıkardığınız tatlının üzerine dövülmüş fındık serperek ya da vişne sosu dökerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA