• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CANAN DÜZDOL

Bezelyeli börek

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.01.2012, 00:00
2 adet soğan
1 su bardağı haşlanmış bezelye
250 g mantar
250 g kıyma
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Krep için:
4 su bardağı süt
4 yumurta
4 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı Orkide ayçiçek yağı
Yarım çay kaşığı tuz
Üzerine:
1 su bardağı galeta unu
3 yumurta
Kızartmak için:
Orkide ayçiçek yağı

Çin böreğine benzeyen fakat yufka yerine kreple yapılan ve dilim dilim kesilerek servis edilen bezelyeli börek için süt, un, yumurta, ayçiçek yağı ve tuzu çırpalım. Yağlanmış, kızgın teflon tavaya bir kepçe ile krep hamurundan dökelim ve iki tarafını da pişirelim. Hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayalım. Harç için bir tavada zeytinyağını ısıtalım ve ufak ufak doğradığımız soğanları, yağda pembeleşinceye kadar kavuralım. Daha sonra üzerine kıymayı da ekleyip kavurmaya devam edelim. Ufak doğranmış mantar ve bezelyeleri de kıymalı soğana ilave edip tuz, karabiberle tatlandıralım. Önceden hazırlamış olduğumuz kreplerin içine, hazırladığımız bu harcı paylaştıralım. Kenarlarından kıvırarak sigara böreği gibi saralım. Krepleri bu şekilde sardıktan sonra çırpılmış yumurtaya batırıp galeta ununa bulayalım. Derin bir tavada ayçiçek yağını iyice ısıtalım. Böreklerin her tarafını kızartıp tabağa alalım ve ılınınca dilimleyerek servis tabağına yerleştirip servis yapalım. Afiyet olsun.

Tavada yufka tatlısı

2 yufka
1 su bardağı kavrulmuş fındık içi
50 gram tereyağı
1 su bardağı süt
Şerbet için:
1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
Limon suyu

Tavada yufka tatlısı için önce fındıkları robota alıp ince olarak çekin ya da havanda iyice ezin. Bir yufkayı parçalara bölüp sütle ıslatın ve yayvan bir tavaya yerleştirin. Yufkanın üzerine, çekilmiş fındığın yarısını serpin. Kalan yufkayı da parçalar halinde sütle ıslatıp üzerine yerleştirin. Kalan sütü üzerine gezdirin. Tavayı kısık ateşe alıp yufkaların kenarlarına birkaç parça margarin ekleyin. Kapağı kapalı olarak yaklaşık 5 dakika pişirin. Spatula ile altını kontrol edin ve tavayı arada sallayın. Altı kızarınca ters çevirip diğer tarafı da kızarıncaya kadar pişirin. Tavayı ocaktan alın. Şerbet için; su ve şekeri kaynatın. Birkaç damla limon suyu ekleyip ılınmaya bırakın. Ilık şerbeti ılık yufkanın üzerine gezdirerek dökün. Şerbeti çekince üzerine kalan çekilmiş fındığı serpip servis tabağına alın. Dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA