• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Giriş Tarihi: 21.01.2012, 00:00
5 su bardağı un
2.5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
İç malzemesi için:
500 gram kıyma
2 adet soğan
Karabiber, tuz
1 çorba kaşığı tereyağı

Etli ekmek için öncelikle hamuru hazırlayalım. Bir kapta un, tuz ve suyu karıştırıp yoğuralım. Hamuru, kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğurduktan sonra, hamurdan yumruk büyüklüğünde 20 adet küçük parça koparalım ve kopardığımız her parçayı teker teker küçük birer daire şeklinde açalım. Etli ekmeğin iç harcı için soğanları ince ince doğrayalım. İnce doğranmış soğanı, kıyma ile birlikte kavuralım. Üzerine tuz ve karabiber ilave edelim. Açtığımız hamurların üzerine, hazırladığımız bu iç malzemesinden bir iki kaşık yayalım. Harç, yuvarlak hamurun yarısına yayılmalı. Hamurun diğer tarafını da kıymalı harcı yaydığımız kısmın üzerine kapatalım. Hamur ve kıymalı harç bitinceye kadar işlemi sürdürelim. Etli ekmekleri hazırladıktan sonra teflon bir tavayı ya da sacı ısıtarak ekmekleri önlü arkalı olarak pişirelim. Üzerine tereyağı ya da margarin sürerek sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Cevizli kurabiye


2 adet yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı Orkide sıvı yağı
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
125 gram Orkide margarin
1 çay bardağı irmik
4 çorba kaşığı pudra şekeri
Alabildiği kadar un
İçi için:
1 su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı hindistancevizi
3 çorba kaşığı susam
1 çay bardağı toz şeker
Üzerine: Pudra şekeri

Cevizli kurabiye için bir kaba, yumurtayı kırın. Üzerine yoğurdu, sıvı yağı ve margarini koyup karıştırın. Üzerine irmiği, pudra şekerini, kabartma tozunu, vanilyayı ve alabildiği kadar unu ilave ederek kurabiyenin hamurunu yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir kıvam elde edin. Kurabiyenin iç harcı için, çekilmiş cevizi, tarçını, hindistancevizini, susamı ve toz şekeri birlikte karıştırın. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarladıktan sonra avuç içerisinde bastırıp, yuvarlaklar yapın. İçine, hazırladığınız cevizli karışımdan yarım tatlı kaşığı koyup, uçlarını bir kenarda birleştirerek kapatın ve yuvarlayın. Yağlanmış bir fırın tepsisine, hazırladığınız kurabiyeleri yan yana dizin. 170 dereceli fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra ılık olarak tabağa dizip, üzerine pudra şekeri serptikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA