• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CANAN DÜZDOL

Ispanaklı lazanya

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.03.2012, 00:00
125 gram margarin
10-15 adet arpacık soğanı
2 diş sarmısak
250 gram mantar
Yarım kg. haşlanmış ıspanak
2 su bardağı çedar peyniri
1 çay kaşığı muskat rendesi
1 çay kaşığı fesleğen
Yarım su bardağı un
2,5 su bardağı süt
1 su bardağı kaşar rendesi
Tuz, karabiber
8-10 adet yaprak lazanya

Ispanaklı lazanya için ilk olarak fırın kabının altını yağlayın. 1 çorba kaşığı margarini tavada eritip, mantar, arpacık soğanı ve sarmısağı sote edin. Diğer yandan ıspanağı ince ince kıyın ve çedar peyniri, muskat rendesi, fesleğen, tuz ve karabiberle birlikte mantarlara ilave edin. Hazırladığınız harcı bir kenara ayırın. Kalan margarini başka bir tencerede kısık ateşte eritin, unu da ekleyip birkaç dakika kavurun. Sütü yavaşça ekleyip sosu pütürsüz kıvama gelene kadar çırpın. Çeyrek su bardağı kaşar peynirini ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın. Lazanyayı tuzlu suda dirice haşlayıp süzün. Yağlanmış fırın kabına ıspanaklı mantar karışımının yarısını serin. Üzerini lazanyayla kapatın ve peynirli sosun yarısını dökün. İkinci kat için aynı işlemi bir kez daha tekrarlayın. Hazırladığınız lazanyayı önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat, peynirlerin üzeri kızarıncaya kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Bitterli parfe

1 paket kakaolu kremşanti
3 su bardağı süt
Yarım paket çikolatalı sos
2 paket kakaolu büsküvi
1 paket bitter çikolata
Damla çikolata

Bitterli parfe için 2 su bardağı sütü derin bir kaba boşaltın. Üzerine 2 paket kakaolu kremşantiyi ekleyin. Karışım muhallebi kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın. Bitter çikolatayı küçük parçalar halinde doğrayarak ya da rendeleyerek, çırparak krema haline getirdiğiniz kremşantiye ekleyin. Üzerine 2 paket kakaolu büsküviyi elinizle kırarak ekleyin. Hepsini kaşıkla ezerek iyice karıştırın. Geniş ve sığ bir kaba yayın. Üzerini bir spatula yardımıyla düzelttikten sonra buzdolabına koyun. Diğer tarafta bir tencerede 1 su bardağı sütle yaklaşık yarım paket çikolata sosunu hazırlayın. Üzerinin kaymak olmaması için sıkça karıştırın. Soğuduktan sonra dolaptan çıkardığınız parfenin üzerine eşit şekilde dökün. Dilerseniz bitter çikolata yerine damla çikolata da tercih edebilirsiniz. Daha sonra tekrar buzdolabına koyun. Dolapta en az yarım saat beklettikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA