• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bölgesel yağlanmaya etkin çözüm: Biokavitasyon FİLİZ İÇKE ÖNAL

Bölgesel yağlanmaya etkin çözüm: Biokavitasyon

filizicke@hotmail.com Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 30.11.2010, 00:00
Düşük frekanslı ultrason teknolojisi ile yağ hücrelerini parçalayan yöntem, diyete rağmen kurtulamadığımız kol, bacak, diz, karın, bel ve basen bölgesindeki yağları yok ediyor

Uygulanan diyet programları ile istenen kiloya ulaşılsa dahi bölgesel yağlanmanın her zaman ciddi bir sorun olduğuna dikkat çeken ıÜüClinic A Plus İşletme Müdürü Berna Savaşan, "Bölgesel yağlanmada kuşkusuz en etkin tedavi yöntemi cerrahi girişimlerdir. Bu uygulamalar ile istenmeyen yağ dokusu vücuttan alınır. Ancak gerek cerrahi girişim sırasında gerek sonrasında doğabilecek riskler, gerekse cerrahi iyileşme sürecinin uzun olması pek çok kişiyi bu yöntemden uzaklaştırmaktadır. Bu nedenle bu amaca hizmet etmek üzere pek çok cerrahi olmayan yöntem geliştirilmiş, bu konuda birçok cihaz üretilmiştir. LPG, mezoterapi, pasif jimnastik, lenf drenajı bunlardan bazılarıdır. Son günlerde yurtiçi ve yurtdışında son teknoloji olan biokavitasyon; etkinliği ve sonuçları ile bölgesel yağlanma, selülit, sarkma gibi problemlerde diğerlerine oranla belirgin bir üstünlük sağlamıştır" diyor. Clinic A Plus İşletme Müdürü Berna Savaşan, biokavitasyon uygulamaları hakkında bilgi verdi.
-Biokavitasyon nedir?
Düşük frekanslı ultrason teknolojisi ile yağ hücrelerini parçalayan bir cihazdır. Uygulama yapılan alanlarda mevcut yağ hücrelerinin zarlarını parçalar. Parçalanan yağ hücrelerinden açığa çıkan yağlar, vücudumuzda 'serbest yağ asitleri' olarak dolaşıma katılır, yani kullanılabilir hale gelir. Bu dönemde düşük yağlı diyetle beslenip, egzersiz uygulayarak bu kullanılabilir yağ parçacıkları enerjiye çevrilir ve incelme gerçekleşir. Bu uygulama sırasında diğer doku ve organlar zarar görmez.
-Nasıl uygulanır?
Uygulama yapılacak bölge önceden belirlenir. 45 dakikalık bir seansla bölgeye cihaz uygulanır. 7 günde bir seanslar tekrarlanır. Uygulama sonunda diyetisyen tarafından hazırlanan düşük yağ içeren özel diyet programı kişiye verilir.
-Kaç seans uygulanır?
Ortalama 5 seanslık bir program önerilir. Ancak kişinin gereksinim ve beklentilerine göre bu sayı artırılabilir.

Diğer yöntemlere göre üstünlüğü
* Her yaş ve her cilt tipine uygulanabilir.
* 7 günde bir 45 dakikalık uygulama, kişinin günlük aktivitesini engelleyecek bir zaman kaybına neden olmaz.
* Acısız bir uygulamadır.
* İstenilen bölgedeki yağların yakılmasını sağlar ve kişinin kendi yağı enerjiye çevrilir.

Cildin sıkılaşmasına katkı sağlar
- Biokavitasyon hangi bölgelere uygulanabilir?

* Kollar
* Bacaklar
* Dizler
* Karın
* Bel
* Basen
* Diz üstü
Klinik çalışmalarda elde edilen verilere göre, her seans sonucunda yapılan ölçümlerde 2-5 cm'lik bir incelme elde edilmiştir.
-Çok kilolu kişiler de bu yöntemden yararlanabilir mi?
Bölgesel zayıflamada etkin bir yöntem olması nedeni ile çok kilolu kişiler, öncelikle bir diyet programı ile ideal kilolarına ulaşmayı hedeflemelidir. Daha sonra bölgesel yağlanmalarından kurtulmak için bu kişiler de biokavitasyon uygulamalarını kullanabilir.
-İncelen bölgelerde sarkma görülür mü?
Bu yöntem yağ hücrelerini parçalayarak incelmeyi sağlar. Aynı zamanda radyofrekans uygulaması da yaptığından bölgesel toparlanma sağlayarak sarkmayı engeller.
-Sadece bayanlarda mı uygulanmaktadır?
Hayır, erkeklerin de problemli bölgelerine uygulanabilir.
-Diğer yöntemlerle beraber uygulanabilir mi?
Kişinin sorunlu bölgesi saptandıktan sonra (selülit derecesi, sarkma miktarı, bölgesel yağlanması gibi) yöntemin etkinliğini arttıran mezoterapi , LPG, pollagen-radyofrekans, pasif jimnastik, sargılama yöntemleri de beraberinde uygulanabilir.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA