• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
2011’e formda başlayın formda devam edin... FİLİZ İÇKE ÖNAL

2011'e formda başlayın formda devam edin...

filizicke@hotmail.com Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.01.2011, 00:00
Diyetisyen Gizem Tutar'ın hazırladığı "Tutarlı Diyet", 2011 için özel bir reçete ile herkesi yeni yılın ilk günlerinden itibaren sağlıklı bir yaşama davet ediyor

Hazırladığı diyetin 2011 için tüm uygulayıcılarına; hem zayıflamak hem verilen kiloları geri almamak hem de sağlıklı beslenmek gibi üçlü bir fayda sunacağını belirten Diyetisyen Gizem Tutar, beslenme düzenimizde yapmamız gereken değişikliklerle önerilerini şöyle sıralıyor:

KIZARTMA YAŞLANDIRIR!
"2011'in ilk günlerinden itibaren beslenmenize yeni bir yön vermek için; İçerdikleri yanmış yağ sebebi ile daha kolay yaşlanmamıza neden olan kızartma ve kavurmaları tamamen hayatınızdan çıkarın. Kış aylarında hastalıklardan korunmak adına içtiğiniz şekerli meyve sularının yüksek kalori ve şeker içeriği nedeniyle karın bölgenizde yağlanmayı kolaylaştıracağını unutmayın. Kahverengileri beyazları tercih edin. Beyaz un, beyaz pirinç gibi besinler kan şekerini hızlı yükseltip hızlı düşürdüklerinden ötürü daha çabuk acıkmanıza neden olabilir. Esmer ekmeklere ve esmer pirince sofranızda sıklıkla yer verin."

KURU ERİK, YEŞİL ÇAY, MERCİMEK...
Yemek saatlerinde düzeni sağlamanın çok önemli olduğunu vurgulayan Diyetisyen Gizem Tutar,
"Gece geç saatlerde yenen yemeklerin kiloya davetiye çıkardığını unutmayın. Ayrıca sofranızdan kuru erik, turp, balkabağı, patlıcan, yeşil mercimek ve yeşilçayı eksik etmeyin. Kuru erik, potasyum bakımından çok zengin muzun iki katı potasyuma sahip olan kuru erik aynı zamanda bağırsak dostu bir antioksidandır. C vitamini deposu olan turp da antioksidan olma özelliğine sahiptir. B1,B3 ve B6 vitaminlerinin deposu olan patlıcan ise aynı zamanda beyin hücrelerinin yaşlanmasını geciktiren nasunin isimli antioksidanı içermektedir. Doğal protein deposu olan yeşil mercimeği de yemek olarak tüketebileceğiniz gibi salatalarda da kullanabilirsiniz. İçecek olarak ise yeşilçay hem yaşlanmayı geciktirir hem de hareketliliğin azaldığı kış aylarında metabolizmayı hızlandırır" diyor.

Tutarlı Diyet'in 2011 reçetesi
Uyanır uyanmaz 1 su bardağı ılık su ve 2 adet kuru mürdüm eriği
1 kupa şekersiz kabuk tarçınla servis edilmiş yeşil çay

Kahvaltı:
1 dilim yarım yağlı peynir
1 adet yağsız sade omlet
2 dilim çavdar ekmeği
1 adet kivi veya 2 dilim ananas

VEYA
1 su bardağı meyveli soya sütü
6 yemek kaşığı dolusu müsli
1 küçük boy muz

Ara Öğün:
10 adet Kaju
veya
15 adet fındık
veya
12 adet badem

Öğle:
Buharda veya közde pişmiş sebzeler
(3 yemek kaşığı lor ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile servis edilebilir)
4 yemek kaşığı dolusu buharda pişmiş esmer pirinç
1 kutu probiyotik yoğurt
1 dilim Çavdar ekmeği

VEYA
6-8 yemek kaşığı dolusu sebze veya kurubaklagil yemeği
2 dilim yulaflı ekmek
1 su bardağı kefir
Nar ekşisi ile bol yeşil salata

Ara Öğün:

Yarım imit ve 1 su bardağı ayran

VEYA
1 adet meyveli tahıllı bar

Akşam:
150 gram ızgara edilmiş yağsız bonfile
veya
tavuk eti
veya
balık
yarım avokado ilave edilmiş bol yeşil salata
2 dilim Tam buğday ekmeği

Ara:
3 dilim ananas
veya
1 kup karışık meyve salatası
veya
2 porsiyon mevsim meyvesi



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA