• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Deli desinler aldırmam GÜRKAN ERTAÇ

Deli desinler aldırmam

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.05.2010, 00:00
(A) Milli Bayan Voleybol Takımının İtalyan Antrenörü Alessandro Chiappini, "Bizim için şu anda önemli olan Avrupa Ligi'nde oynayacağımız final-four. Belki bana deli diyebilirler ama, zirveye oynayacağımıza inanıyorum" dedi. Yaz sezonunda 6 ayak ve final grubundan oluşan Avrupa Ligi ile Japonya'daki Dünya Şampiyonası'nda oynayacak Milli Takım'da hazırlıklar, Ankara'daki ilk kampla başlarken, antrenör Chiappini, hazırlıkları ve takımın durumunu değerlendirdi. İtalyan antrenör, " Türkiye'de lig yeni bitti. Önümüzde uzun bir yaz dönemi var. Bu dönemi iyi bir biçimde değerlendirmek istiyoruz. Avrupa Ligi'nde birinci olduğumuz takdirde grand prix elemelerine kalmadan, doğrudan finale gideceğiz" diye konuştu. Mayıs ayı sonunda Çin'de (A) takımlar düzeyinde özel bir turnuvaya katılacaklarını dile getiren Alessandro Chiappini, burada ciddi rakiplerin yer alacağını ve bu nedenle çok şanslı olduklarını söyledi.

Filde'de ilk sınav
A Milli Erkek Voleybol Takımımız sezonun ilk sınavını 2011 Avrupa Şampiyonası 2. raund 1. tur müsabakalarıyla verecek. Ankara'da 3 gün sürecek turnuvada Fransız antrenör Velko Basic yönetiminde ilk kez resmi bir turnuvada sınav vereceğiz. Grupta Romanya, Belarus ve İtalya bulunuyor. Proğram şöyle: BUGÜN: 17.30 Türkiye-Romanya, 20.00 İtalya-Belarus. YARIN: 16.00 Romanya-İtalya, 18.30 Belarus-Türkiye. PAZAR: 16.00 Türkiye-İtalya, 18.30 Belarus-Romanya. Ay-Yıldızlı ekibimiz Avrupa Şampiyonası finallerine doğrudan katılabilmesi için 1. ve 2. tur maçları sonunda grup birincisi olması gerekiyor. Bu 2 tur sonunda grup ikincileri 3. turda tekrar finallere çıkabilmek için mücadele verirken, grup 3. ve 4.'leri ise elenecek.

Arkas Çizme harekatında
Geçen sezon ligde, kupada başarılı olamayan Avrupa şansınıda yitiren Arkas, bu sezon güçlü bir kadro kurarak yeniden zirve yapmayı hedefliyor. Beğendikleri Macar Meszaros'u kadroda tutan mavi-beyazlılar Brezilya'nın en iyi smaçörü Paulo Bravo'yu transfer ederek müthiş bir atak yapmışlardı. Şimdi 3. yabancı için İtalya'da dört oyuncu üzerinde çalışmalarını sürdürüyorlar. İtalya Milli Takımı'nın en gözde oyuncularından birini daha transfer edecek olan Arkas böylece noktayı koyacak. Sezon öncesi önemli turnuvalara dev bir kadro ile katılacak.

AROMA Kadınlar Ligi'nin yeni takımları

Voleybolda Aroma Bayanlar İkinci Ligi takımlarından Ankara İBA Kimya TED Kolejliler ile Diyarbakır Dicle Üniversitesi bu sezon, Birinci Lig'de mücadele etme hakkını kazandılar. İzmir'de 3 gün süren İkinci Lig finallerinde ilk iki sırayı alan İBA Kimya TED Kolejliler ve Dicle Üniversitesi, gelecek sezon Birinci Lig'de mücadele edecek. Bilindiği gibi geçen sezon iki İstanbul ekibi, Beylikdüzü ile Yeşilyurt, başarısız maçlardan sonra Birinci Lige veda etmişlerdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA