• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ATP 250 İstanbul Open NECDET KESTELLİ

ATP 250 İstanbul Open

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.02.2015, 00:00
TEB BNP Paribas, Garanti Koza ve TTF'nin birlikte yarattıkları tenis değeri, ATP 250 İstanbul Open tenis şölenimizin WOS tesislerinde başlamasına az bir süre kaldı. Biz tenisseverler olarak nelere muktedir olduğumuzu zaten WTA sene sonu turnuvalarında alkışlarımızla fazlasıyla göstermiştik. Kimsenin şüphesi olmasın yine göstereceğiz. Seyirci, sosyal medyada ne söylerlerse söylesin, iyi oyuncular ile güzel, çekişmeli, heyecanlı ve kaliteli oyunları canlı canlı seyretmekten büyük zevk aldığını, burada yeni yeni öykülerin yaşanıp yazıldığını görünce fikirleri muhakkak değişecektir. Örneğin herkesin neredeyse hem fikir olarak talep ettiği Federer gelse fena mı olur? Tabii ki çok iyi olur diye düşünürken Salı sabahı müjdeyi, turnuvanın yetkili ağızlardan sevinerek aldık. Emeği geçenleri candan kutluyorum.
Kazanır veya kazanmaz ama seyirciler maestronun inanılmaz vuruşları karşısında mest olurlar... Bu durum bundan sonraki seneler için de yeni ve müthiş beklentiler yaratır ki, bana göre asıl düşünülmesi ve dikkat edilmesi gereken de budur. Kaldı ki Federer de her sene gelemez ki! Keza arzulanan diğer üç-beş isimde de durum ayni. Turnuvalar, oyuncularla değil, sürekli ve marka olduklarında değerlidir ve seyirciyi, sponsoru, medyayı o zaman çok daha fazla cezbeder.

İstanbul Tenis Kulübü

1953 yılında kurulmuş, muhteşem bir tesise sahip İstanbul Tenis Kulübü (İTK) kapanmış. Geçtiğimiz senelerde TTF tarafından işletilmek üzere bir şekilde ele alınmıştı. Yerine ne yapılacağı tabii ki merak konusu. Böylesi bir spor kompleksinin, spor yuvasının akıbeti yalnız tenis severleri değil tüm spor camiasını çok üzmektedir. Tenis kulüplerinin kapatılması kötü bir gelişme, kararın iptali ve tesisin tekrar spora açılması en büyük arzumuzdur.

DAVİS CUP


Davis Cup milli takım oyuncularımız 6-8 Mart arasında Mersin Tenis Kompleksinde yapılacak Avrupa- Afrika 2. Gurup mücadelesi için Güney Afrika maçına Mısır'da hazırlanıyor.

Dünyada bu hafta


ATP - RIO DE JANEIRO'da Nadal, Ferrer, Fognini ve Robredo; MARSEILLE - Open 13'te Wawrinka, Raonic, Gulbis ve Bautista Agut ve
MEMPHIS'te ise Isner, Anderson, Querrey ve Karlovic baş rollerde olacaklar.
WTA - DUBAİ'de ana tablodan turnuvaya giren milli oyuncumuz Çağla Büyükakçay ilk turu geçti ve Fransız Alize Cornet'nin rakibi oldu. Çok formda gözüken Çağla'nın bu turu da geçmesi sürpriz olmayacaktır. Eski şampiyonlardan Martina Hingis ile çiftlerde 3 numaralı "bye" olarak Pennetta iddialı. Çağla'da İtalyan Knap ile takım oldu. Başarılarını bekliyoruz.
Gelecek hafta ayni yerde başlayacak erkekler turnuvasında ise milli oyuncumuz Marsel İlhan elemelerden katıldığı turnuvada aldığı iki galibiyet sonrasında ana tabloya yükseldi. Kutluyor ve başarılı haberlerini bekliyoruz.
RIO'da ise Errani, Begu, Vinci ve Brengle şampiyonluk için mücadele edeceklerden ilk dördü. Yine tenis için zengin bir hafta...
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA