• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İlçelerdeki yüksekokul kapılarına kilit! ERKİN USMAN

İlçelerdeki yüksekokul kapılarına kilit!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.08.2009, 00:00
Başta Çeşme ve Ödemiş olmak üzere, İzmir'in bazı ilçelerindeki yüksekokullara öğretim görevlisi servisi kaldırılıyor.
Neresinden bakarsanız bakın bu, iki bine yakın öğrencinin kapıya konulması demek.
Bu yüksekokullar Ege Üniversitesi'ne bağlı.
Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, yüksekokul bulunan ilçelerin belediye başkanlarına birer mektup gönderdi.
Prof. Yılmaz mektubunda, İzmir'e uzak mesafedeki ilçe yüksekokullarında görevli personelin ulaşım konusunda sıkıntı yaşandığını vurguladı, bu kararın niçin alındığını şöyle anlattı:
"Mevcut resmi plakalı otobüslerimizin büyük bölümünün ekonomik ömrünü doldurmuş olmaları ve yeni araç satın alınmasının devlet bütçe politikası nedeniyle mümkün olmaması, Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı gelirlerinin azalması ve desteğini çekmesi nedeniyle, üniversitemizce yürütülmekte olan servis hizmeti sona erdirilecektir."
***
Rektör Candeğer Yılmaz'ın mektubundan öğrendiğimize göre; bu yüksekokullarda görevli öğretim elemanları ve idari personelin asıl görev yeri İzmir.
Rektör, "Zorunluk nedeniyle servis otobüslerinin kaldırılması, ilçelerdeki yüksekokullardaki eğitim-öğretim ve uygulama çlışmalarında büyük aksaklıklara yol açacak" diyor.
İşte bu aşamada akla, şu malum soru geliyor:
"Peki, ne olacak şimdi?"
Candeğer Yılmaz Hocamızın, belediye başkanlarına çağrısı şu:
"İzmir'de ikamet eden ve ilçenizdeki yüksekokulda çalışan akademik ve idari personelimizin, ilimizden ilçenize taşınması konusunda yerel yönetim olarak katkılarına ihtiyaç duyulmaktadır."
Peki, belediyeler katkıda bulunamazsa ne olacak?
Rektör onu da belirtiyor:
"Bu katkının sağlanamaması durumunda, ilçelerdeki meslek yüksekokullarının kapatılması veya üniversitemizin Merkez Kampusü'ne taşınması yoluna gidilecek."

hayattan
Bir Mars asparagası

Geçtiğimiz hafta sonu bir elektronik postaya takılmış ve "27 Ağustos'ta gökyüzünü seyredelim. Bir gök yüzü olayı yaşanacakmış" demiştik.
Önce, Ege Üniversitesi'nden Cem Karagözlü olaya el koydu ve "Bu internette dolaşan bir geyik" yorumunu yaptı, ardından ilmi görüşleri sıraladı.
Cem Karagözlü, ciddi bir akademisyen ve bir spor adamı.
"İşin aslı şu..." diye başlayan Karagözlü'nün anlattıklarından satırbaşları şöyle:
* Ayın gökyüzündeki görünür çapı yaklaşık güneşle aynı olmakla beraber, 16 yay saniyesi kadardır.
* Marsın değişmekle beraber aşağı yukarı bunun 100'de biri, yani 0.16 yay saniyesi kadardır.
* Evren tarihi içinde Mars hiçbir zaman dolunay kadar görünecek yakınlığa gelmemiştir ve bırakın insanlık tarihini, ilk bakteriler bile buna şahit olmamıştır.
* Mars her 15-16 yılda bir dünyaya en yakın geçişlerini yapar. Bunların son ikisi sırayla 21 Eylül 1988 ve 27 Ağustos 2003'tür.
* İşte buraya dikkat, 2003 yılında sonra her 27 Ağustos yıl dönümleri öncesi ne hikmetse bu geyik internet ortamında fışkırır etrafa saçılır , üstüne tez yazılacak bir araştırma konusu olur.
* Bir sonraki yakın geçiş 27 Temmuz 2018 olacaktır.
* 2003 yılında 55 milyon 758 bin kilometre yakından geçmişti. 2287 yılında 55 milyon 686 bin kilometre olacak.
* 2729 yılında ise 55 milyon 651 bin kilometre olarak gerçekleşecek. Bilinen tüm zamanların en yakın geçişi ama aradaki fark o kadar işte.
* Yani 27 Ağustos'ta bir şey olmayacak. Ama isteyen çıksın gökyüzünü seyretsin güzel olur.

Urla'dan
Asfalt sudan yemyeşil oldu!

Urla Zeytinalanı'ndan arayan vatandaşlar, Mustafa Kemal Bulvarı üzerindeki asfalttan üç aydır su fışkırdığını ancak hiçbir yetkilinin konuyla ilgilenmediğini söyledi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZSU ve diğer tüm birimleri aramalarına rağmen konuyla ilgilenenin olmadığını belirten Zeytinalanı sakinleri, "Su yüzünden asfalt yemyeşil oldu, çöktü. Bu şehir bu kadar sahipsiz mi?" diye dert yandı.

günün fıkrası
Kimin bileceği

Hizmetçi bebek bekliyordu. Evin hanımı kocasını sıkıştırdı: "Döndü'nün çocuğu olacakmış."
"Onun bileceği iş..."
"Ama çocuğun senden olduğunu söylüyor."
"O benim bileceğim iş..."
"Şimdi ben ne yapacağım?"
"O senin bileceğin iş..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI