• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kültür Yaka olabilmek? ERKİN USMAN

Kültür Yaka olabilmek?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 30.09.2009, 00:00
Bu sene Karşıyaka Belediyesi'nin düzenlediği Karşıyaka Festivali ilginç kültürel ve görsel etkinliklerle gerçekleştirildi.
İkincisi yapılan Latife Hanım Köşkü Anıevi Söyleşileri büyük ilgi gördü. Geçen sene olduğu gibi bu sene de açılışı bizim kültür hamalı Tufan Atakişi "Karşıyaka öyküleriyle zamanı durdurarak" yaptı. İkinci gün Prof. Dr. Yakup Kepenek "Türkiye siyasi tarihine ışık tutan dikkat çekici açıklamalarda" bulundu. 25 Eylül'de ise Güler Kazmacı, Prof. Dr. Tamer Dodurka ve Dr. Serdar Aktop "Kentsel yaşantıda sokak hayvanları ve evcil hayvanlar" üzerine söyleştiler.
Hepsi birbirinden değerli konukları Karşıyakalılarla buluşturmak çok önemli.
Ancak Latife Hanım Köşkü söyleşilerine katılan konuşmacıların ellerine birer karton parçası verilerek teşekkür etmek Karşıyaka Belediyesi'ne hiç yakışmadı.
Bu tablo karşısında Tufan Atakişi'nin tepkisi şöyle:
"Hele diğer etkinliklerde verilen madalya, şilt ve kupaları görünce üzüldüm doğrusu."

hayattan
Rakı kültürü

"Rakı kültürümü büyüklerimin, arkadaşlarımın masalarında eğitim alarak geliştirdim. Rakının özelleştirilmesinden sonra değişik markalarla piyasaya sürülen çeşitler, kafasını karıştırmaya başladı" diye başlıyor bizim Yıldırım Karakaplan ve espriyle devam ediyor:


"Ben de piyasaya sürülen rakı çeşitlerini kendime göre sınıflandırdım; efelerin içtiği rakı, rakı içmeye yeni başlayanların rakısı, çilingir sofrasında içilen rakı, adalarda Boğaz'da istenen rakı, Abbasilerin çocuklarının tercih ettiği vs."
***
Ve rakı üstadı "Biz Rakı İçeriz" kitabının yazarı Vefa Zat"tan bir not:
"İçelim ab-ı hayatı
Neşe verir bedene
Ne mutlu bunu icat edene
Bunu icat eden bir pir
Akşamları iki, sabahları bir
Artsın eksilmesin
Taşsın dökülmesin.
Allah kimseyi meyhanesiz memlekete düşürmesin."

gündem
Ekonomiye katkısı nedir?
Çek bir Tekirdağ rakısı...
Bunu içersen; üzüm ve anason eken çiftçiler kazanır, alkol üretim fabrikası kazanır, rakı üreticileri kazanır, bayiler kazanır, meyhaneler kazanır, peynirciler kazanır, mezeciler kazanır, manavlar kazanır, balıkçılar kazanır, şişe üreticisi kazanır, nakliyeci kazanır, taksiciler kazanır.
***
İçtikten sonra kaza yaparsan; kaportacı kazanır, tamirci kazanır, ambülanslar kazanır, hastaneler kazanır, doktorlar kazanır. Kaza yapıp ölürsen, mezarcılar kazanır, tabutçular kazanır, imamlar kazanır, çiçekçiler kazanır, lokmacılar kazanır, Yardım Vakıfları, velhasıl tüm Türkiye kazanır...
***
Bir tek sen kaybedersin. o halde ne yapıyoruz ? Rakı içiyoruz, ekonomiye katkıda bulunuyoruz, ekonomiyi canlandırıyoruz.

SAPAN TAŞI
Yürüyen merdiven

Şaka gibi... Rize'de yeni açılan bir alışveriş merkezindeki yürüyen merdiven, vatandaşların yaralanmasına sebep olmuş.
Acaba yürüyüş bandında spor yapanların hali nicedir? Soluğu acil serviste alıyorlardır herhalde.
Muhittin Akbel

küpe
Hiçbir şey zor değildir, yalnız onu ufak parçalara bölmesini bilelim.
Henry Ford


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA