• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yarım asırlık başarı çınarı: Çamlaraltı ERKİN USMAN

Yarım asırlık başarı çınarı: Çamlaraltı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.10.2009, 00:00
Bilenler bilir, İzmir'in gevreği, inciri, denizi gibi bir markadır Çamlaraltı Koleji. Kısaca 55 yıllık bir efsanedir Çamlaraltı KolejiHayatını eğitime adayan Mehmet Ali Sertatıl tarafından, sadece 14 öğrenci ile Mektupçu Konağı'nda kuruldu. Özel Çamlaraltı Kız Koleji, 1979 yılında Özel Çamlaraltı Erkek Koleji ile birleşerek karma eğitim vermeye başladı. 1981-1982 öğretim yılından itibaren Türkiye'de Anadolu Liseleri statüsüne geçen ilk beş özel okuldan biri oldu.
***
Atatürk aşkı ile eğitimciliği birleştiren, girişimci, laik bir insan olan Mehmet Ali Sertatıl 2001'de vefat etti. "Köklü eğitim, kalıcı başarı" sloganıyla 55 yılı geride bırakan Özel Çamlaraltı Koleji, tamamı eğitimci bir ailenin 3.kuşağı tarafından yönetiliyor. Çamlaraltı'nda, yenilikleri izlerken değişmeyen tek değer sevgi, ilgi ve bilgi üçlemesinin aile ortamı ve ATATÜRK AYDINLIĞI içinde verilmesi. Modern çağın gerektirdiği teknolojik donanıma sahip sınıflarda öğrencilerin yaşayarak ve görerek öğrenmeleri amaçlanıyor.
***
İzmir Özel Çamlaraltı Koleji, anasınıftan itibaren İngilizce, 4'üncü sınıftan itibaren Almanca, 6'ıncı sınıftan itibaren de İspanyolca eğitimi veren ve üçüncü yabancı dili zorunlu kılan İzmir'de tek okul. AIESEC ile yapılan staj değişim programıyla okula gelen yabancı stajyerler tüm seviyelerde yabancı dil eğitiminde yer alıyor. AFS ve Rotary Öğrenci Değişim Programları çerçevesinde her yıl okula farklı ülkelerden öğrenciler gelip eğitim görüyor. Aynı şekilde Çamlaraltı Koleji öğrencileri de yurtdışında eğitim alıyor. Okul, 7.İzmir Türkçe Günleri'nde Türkçe kampanyalarıyla 'Genç Emek Özel Ödülü'nü kazandı.
***
Çamlaraltı çok değerli mezunlar verdi. İşte bir bölümün değerlendirilmesi: Tülin ŞENER (Dünya Bankası Genel Müdürü), Şerife İnci EREN (İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı), Emel İNCİ ÖZKAYA (İnci Holding Yönetim Kurulu Üyesi), Prof.Dr.Banu BÖLÜKOĞLU- BİLKAY (Ege Üniversitesi Onkoloji Bölümü), Prof.Dr.Nedim ÇAKIR (Dokuz Eylül Üni. Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı), Pınar TÜRENÇ (Gazeteci- Yazar), Prof.Dr.Ahmet Bülent GÖKSEL (Ege Üniv. İletişim Fak. Dekanı), Şükrü YENGİL (Milli voleybolcu-antrenör), Prof.Dr.Beril ALPER (Celal Bayar Üniv.Tıp Fak.Öğr.Üyesi), Prof Dr.Nur Olgun (Dokuz Eylül Üniv.Çocuk Sağlığı ve Hast.Anabilim Dalı), Prof. Dr.Şevkinaz GÜMÜŞOĞLU (D.E.Ü. İktisadi İdari Bil. Fak. Öğr. Üyesi), Prof.Dr.Ayşegül PALA (Dokuz Eylül Üniv. Çevre Müh. Öğr. Üyesi), Meral ONAY (Ressam), Müge AYGIT (Ressam), Candan SÜNER (TRT Sanatçısı), Aclan KAVASOĞLU (Basketbol Antrenörü), Demir DEMİRKAN (Sanatçı), Güldeniz TÜRKÜSTÜN (Devlet Tiyatrosu Sanatçısı), Yaprak ERDEM (Trakya Elektrik Yöneticisi, Yazar ve Çevirmen), Ercüment SERPİL (Tiyatro Sanatçısı, Seslendirme Yönetmeni), Kemal ERDURAK (Tiyatro Sanatçısı), Bercis AKGÖNENÇ (TRT Program Yapımcısı ve Sunucu), Taner KÖSE (Milli Sporcu), Didem ARSLAN DOĞUŞ (Kanal 8 Genel Yayın Yönetmeni), Sıdıka ŞENKAL (Tiyatro Sanatçısı), Dr.Berrin ESKİİZMİRLİLER, Prof.Dr.Şevket GÖKPINAR (Ege Üni.Su Ürünleri Fakültesi Bölüm Bşk.), Gökçe KESİKÇİLER (Çeşme Ontur Otel Genel Müdürü), Betül Cemre YILDIZ (Milli Satranç Oyuncusu - Dünya 3.sü), Özkan GÜLKAYNAK (Ekonomist - Denizci), Tulu AYATA KEBAT (Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Patoloji Bl.) Işıl KARPUZOĞLU (TV Yapımcısı), Banu ŞEN (Milliyet Gazetesi Haber Araştırma Servis Şefi), Özge ÖZSAĞMAN (Haber Spikeri), Emine ÇİZGENAKAT, Ayşe TATARİ (Sanat Eleştirmeni), Aylin SÜPHANDAĞLI DOĞAN (Ege Telgraf Gazetesi Yönetmeni), İlknur Oral DURAND (Kimyager), Şengül KIRAN (Şair - yazar).



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA