• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kısa filmde Türk imzası ERKİN USMAN

Kısa filmde Türk imzası

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.07.2010, 00:00
Turgut Akaçık'ın gerçekleştirdiği "Don't Go!", dünyanın en büyük animasyon festivali olan Annecy Uluslararası Animasyon Film Festivali'inde yarışan ve ödül kazanan ilk Türk filmi oldu. Akaçık'ın filmi Distinction / Jüri Mansiyon ödülü için podyumu Kanadalı yönetmen Theodore Ushev'in yönettiği Lipsett Diaries'le paylaştı.
67 ülkeden 1940 başvurunun yapıldığı festivalde "Don't Go" yarışmaya seçilen 39 kısa filmden biri oldu.
Jüri, Don't Go'yu kısa film alanında verilen 6 ödülden 2'sine layık gördü.
***
50. Annecy Animasyon Film Festivali'nde metrelerce film gösterildi, yoğun ve süprizli geçen 6 günün sonunda ödül gecesi de heyecanlı geçti. Cannes'dan sonra Fransa'nın en önemli ikinci festivali, ve dünyada animasyona adanan en büyük etkinlik olan Annecy, hem dünyanın dört bir tarafından animasyon filmlerini biraraya getiriyor hem de animasyon için dev bir market işlevi görüyor.
***
Turgut Akaçık 1980 yılında İstanbul'da doğdu. Lisede heykel bölümünde okuyan Akaçık o sıralarda stopmotion animasyonla ilgilenmeye başladı. Anima'da yaptığı staj sırasında kariyerine animatör olarak devam etmek istediğine karar verdi. Anadolu Üniversitesi'nde Çizgi Film ve Animasyon Bölümü'nde eğitimini tamamladı. Anima'da sırasıyla karakter animatörü, şef animatör ve yönetmen olarak çalışmalarını sürdürdü.

hayattan
Müjde Ar ve Özbekli Akın

Urla Özbekköyü Akkum sahilindeki Akın Restoran'ı bilmeyen yoktur. Taze deniz ürünleri ve zeytin yağlı mezeleri ile bir marka haline gelmiştir. 40 yıl önce barakada başlayan hizmet bu gün Avrupa standartlarına erişmiştir. Restoranın kurucusu 72 yaşındaki Akın Kuşcan ile çok birlikte yemek yiyip kadeh kaldırdık. Türk Sanat Müziği dibası Bülent Ersoy, Müjde Ar, Atıf Yılmaz, Halit Kıvanç, Aydın Doğan ve Volkan Konak gibi ünlüler de Akın Restoran'ın müdavimlerindendir. Söz eski günlerden açılınca Akın, Müjde Ar'ın kendisine verdiğie sözü tutmadığını belirterek şunları söyledi: "Atıf Yılmaz başrolünde Müjde Ar'ın oynadığı bir film çekiyordu. Bir gün benim restoranıma geldiler ve masalarına beni de davet ettiler. Ben yaşadıklarımı doğal bir şekilde anlatınca Müjde Hanım, "Sana hayran oldum ben. Tam benim kafadansın. Bir gün İstanbul'a davet edip seni orada yaşatacağım) dedi. Ancak yıllar geçti sözünde durmadı. Bir gün kendisini görürsem söyleyeceğim" dedi. Aslında Müjde Ar da sözünün eri bir insandır ama nasıl olmuşsa unutmuş. Belki okur da hatırlar ve sözünü tutar.

kentten

Düş Gezginleri geliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin geleneksel çim konserleri 'Düş Gezginleri' ile devam ediyor. Tarihi Havagazı Fabrikası'nda yaz aylarında her perşembe düzenlenen konser serisi, İzmirli sanatseverlerden büyük ilgi görüyor.
Düş Gezginleri'nin 'Şiirlerblues' başlıkla konseri, 1 Temmuz 2010 Perşembe günü saat 21.00'de gerçekleştirilecek. Ünlü grubun ücretsiz konserinde davulda Uğur Doğruyol, keyboardda Can Şimşek, gitar vokalde Erhan Doğan, bass vokalde ise İdris Karşıbahçe
var.

küpe

Bir çocuğun delikanlılık çağı, anne babasının huysuzlaştığı dönemdir.
Riyan O'neal

fıkra

Yanlış anlamış

Bir kadın hiddetle fotoğrafçının dükkanına girdi:
"Rica ederim, bu yaptığınız rezalet nedir? O camekandan benim resmimi çıkarınız..."
"Aman efendim, o fevkalade iyi düştüğü için numune olarak koyduk. Size ne zararı var."
"Nasıl ne zararı var... Resmimi koyup üstüne de bunun gibi üç tanesi otuz liraya, diye yazmaya utanmıyor musunuz?"
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA