• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Ders zili çalarken... ERKİN USMAN

Ders zili çalarken...

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.09.2010, 00:00
2010-2011 Eğitim - öğretim yılının başındayız.
Şimdi, öğrencileri ve ailelerini ne gibi zorluklar ve sorunlar bekliyor?
PDR Uzmanı - Eğitimci Rezan Turhan,"Her başlangıç biraz da zorluk demektir; Çünkü yenidir. Eksik bilgiler vardır, heyecan vardır" diye başlıyor velilere düşen ilk görevi şöyle hatırlatıyor:
" Yapacağımız ilk şey böyle bir zorluğun olabileceğini kabul etmektir."
* * *
Rezan Turhan, Özel Ekin Koleji'nde görevli bir uzman...
İşte, Rezan Turhan'ın, okula yeni başlayan çocukları ile ilgili görüşlerinden satırbaşları:
*Yeni bir sosyal ortama katılmış olmanın güçlüğü vardır. Gereksinimlerini karşılayacak kadar bilgi almamış olabilir.
Artık tek başınadır. Yaşayabileceği güçlüklerde ailesi yanında olmayacaktır. Gereksinimlerini nasıl karşılayacaktır?
Buradaki kuralları anlayabilecek ve uyabilecek midir?
* * *
Rezan Turhan, Ekin Koleji PDR servisi olarak, araştırmalar yaptıklarını belirtiyor ve olası sorunların aşılabilmesi için, ailelere düşen görevleri şöyle sıralıyor:
Çocuğunuzun okulunu görmesini sağlayın, sorularını yanıtlayın.
Sonra, okulu ile ilgili konuşmayı, onun başlatmasını bekleyin. O, neleri merak ediyorsa, neleri bilmek istiyorsa, ihtiyacı olan bilgileri verin.
Çocuğunuz okul ile ilgili kaygılı duygular yaşarsa, onun duygusunu anlayın, değiştirmeye çalışmayın.
Özellikle okul dönüşünde onu kimin alacağı verin.
Okula gitmemek için uydurduğu bahaneleri dinleyin ama okula gitmenin bir zorunluluk olduğunu ve bunu değiştiremeyeceğinizi sakin bir şekilde anlatın.
Arkadaşlarının kimler olduğunu öğrenin ve onlarla görüşmelerini sağlayın."

Sanat Güneşi Bodrum'da anılacak
14 yıldır büyük ilgiyle izlenen "Hatıralarda Zeki Müren'' konseri; bu yıl da Türk Eğitim Vakfı, TSK Mehmetçik Vakfı, Bodrum Belediyesi, Bodrum Kaymakamlığı ve Zeki Müren Sanat Müzesi'nin katkılarıyla 24 Eylül Cuma günü düzenlenecek.
Bodrum Kalesi'nde saat 21.00'de başlayacak konser; Bodrum Belediyesi Türk Musikisi Derneği , İncesaz Topluluğu ve Atakan Akdaş eşliğinde gerçekleştirilecek.
Sanat Güneşi'ni sevenler, her yıl Zeki Müren'in ölüm yıldönümü olan 24 Eylül'de tekrarlanan organizasyonu, ücretsiz olarak izleyebilecek.
Tüm mal varlığını TEV ve TSK Mehmetçik Vakfı'na bağışlayan Zeki Müren için, her yıl 24 Eylül'de Bursa'da mezarı başında anma etkinliği, çok sevdiği Bodrum'da da konser düzenleniyor.

hayattan
Sizce bütün gece ne konuştular?

Yer, Mazhar Rüstem'in torunu Mustafa Rüstem'in işlettiği Bostanlı'daki Şirince Balık Pişiricisi.
Masanın başında Yıldırım Karakaplan, Karşıyaka'nın unutulmaz basketbolcularından. Turan Arınç, İzmir eski milletvekili. Bir zamanlar Türkiye'nin siyasetine yön veren Karşıyakalılardan biri...
Önceleri futbolcumuz, sonralarında Kaf Sin Kaf'ı şampiyon yapan teknik adam Hüseyin Hamamcı. Hemen yanında ise, yıllar önce 17 branşta spor yapmakla öğündüğümüz Karşıyaka Spor Kulübü'nün yüzme ve sutopu sporcusu Ahmet Karluk. Yaptığı Karşıyaka araştırmalarıyla bizlere birçok yeni bilgi kazandıran kültür adamı ve eski yönetici Tufan Atakişi ve sevgili eşi Karok yönetmeni Asuman Atakişi. Sizce, bu kadar hasta Karşıyakalı bir araya gelince ne konuşurlar; malum konu Kaf kaf. Bu arada karede görülmeyen ama bu güzel fotoğrafı çeken Avukat Vehbi Moğol'u da unutmayalım

küpe
Savaşla gelen şan ve şerefin sonu mezarlıktır.
Thomas Gray

fıkra
Şu bu...

Karı koca şapkacı dükkanına girdiler. Bayan kendine bir şapka alacaktı. Bir saak tetkikten sonra hiç şapka bağenmeyince kocası sabırsızlandı:
"Canım, bu şapkayı alsana..."
"İstemem, o biçim şapkayı hiç kimse giymiyor..."
"Öyle ise şunu al..."
"Onu da almam... O biçim şapka herkesin kafasında..."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA