• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Halkla sosyal ittifak mı? ERKİN USMAN

Halkla sosyal ittifak mı?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.12.2010, 00:00
CHP Kurultayı bitti. Türkiye için önemli bir olaydı. Sonuçta ne oldu? Kurultay ne getirdi? CHP'nin bundan sonraki rotası ne? Bu soruların yanıtı için CHP uzmanı gazeteci arkadaşımız Ahmet Kadıbeşegil'i aradık, işte yorumu:
"Gördüğüm kadarı ile aralarında birçok siyasi ve gazeteciler olmak üzere, Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını iyi değerlendirememişler. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını üç ana başlıkta toplamak mümkün. Bunlardan birincisi, Kılıçdaroğlu, 'Ben patronum' dedi. Parti içinde yönlendirme ve etkileme girişimlerine eğilimi olan 4 kişinin önünü kesti. Kurduğu Parti Meclisi kadrosu ile CHP üreteceği projelerle ekip çalışması yapacak, kişisel çıkarlara yönelik girişimlere geçit vermeyecek.
***
İkincisi, konuşmasının verdiği en önemli mesaj, 'halkla sosyal ittifak' olayıdır. Medyaya yansıyan 41 önerinin temelinde yatan budur. Vurguladığı 41 konunun oluşturulmuş programlarının önemli bir kısmı elindedir. O konuşma sürecinde bunları detaylı anlatması olanaksızdı. Seçim süreci içerisinde bunları açıklıyacaktır, gündemi de oluşturacaktır. Buradaki olay, konuşmasının finalinde yatmaktadır. Kılıçdaroğlu, halkı sosyal bir ittifak kurmaya çağırmış, özgürlük, gerçek demokrasi, yolsuzlukları önlemek, yasakları kaldırmak, çalışanların ücret ve sosyal güvenceleri, özerk üniversite ve birçok konuda, 'Ayağa kalkın bunların gerçekleşmesi için CHP ye destek olun' çağrısı yaparak, bir sosyal ittifak olayını ortaya koymuştur.
***
Üçüncüsü ise, örgütlere yöneliktir. Kılıçdaroğlu, 'CHP iktidar olmak istiyor. CHP'li olan herkes bu olayın altına elini koymalıdır. Her CHP'li eşiyle, çocuğuyla her eve girebilmelidir. Bunu organize edecek olan örgütlerimizdir. Bunu yapamayacak olanlar görevlerini bırakmalıdır."
Olay budur.

kentten
Hizmet yolu ile dostluk

Bostanlı, Urla ve İzmir Rotaract kulüpleri, geçtiğimiz hafta sonu Narlıdere Huzurevi'ne bir ziyaret gerçekleştirdi.
Grup elemanlarından Serkan Tunak anlatıyor: "Grup olarak huzurevi sakinleriyle birebir görüşme, sohbet etme hem de hoş vakit geçirme fırsatı bulduk. Yaklaşık 2 saat süren etkinliğimizde, Türk Sanat Müziği eserlerinden bazılarını rotaractör arkadaşımızın ud çalması eşliğinde kendileriyle birlikte söyledik."
* * *
Hazır söz açılmışken, meraklılara, "Rotaract nedir?" yanıtını iletelim.
Rotaract, üyelerinin şahsi gelişmelerinde kendilerine yardım edecek bilgi ve becerilerini artırmak, toplumlarının fiziksel ve sosyal gereksinimlerine hitap etmektir.
***
Rotaract üyeleri başka insanların hayat şartlarını iyileştirmenin yanı sıra benzer hedef ve idealleri paylaşan kişilerle uzun yıllar sürecek sağlam dostluk bağları kurarak, kendi hayatlarına da değerli bir katkı yaparlar. Rotaractın evrensel sloganı "Hizmet Yoluyla Dostluk"tur.

laflama
* Kızları da alın askere, isterse askerlik 36 aya çıksın be...
* Aslında "kalabalık" arasında o denli yalnızız ki...
* Mantığın bittiği yerde aşk başlar.
* Ona bakarsan futbol maçları da bir nevi "toplu gösteri"ye girmez mi?
İbrahim Ormancı'dan

küpe
Cesaret, tehlike karşısında akıl ve zekanın kullanılmasıdır.
Eflatun

fıkra
Boğa hormonu

Çok yaşlı adam genç bir kızla evlenme hazırlığındaydı.
Seks gücünü garantiye almak için aile doktoruna başvurdu. Doktor kendisine doğum gününe kadar bilimsel olarak "boğa hormonu" uyguladı. Balayı dönüşünde doktor sordu:
"Nasıl? Boğa hormonundan sonuç aldınız mı?"
"Evet aldım. Ama dediğiniz gibi değil, boynuz çıkarmaya başladım."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA