• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Spor, hainlerin elinde savaş çıkardı ERKİN USMAN

Spor, hainlerin elinde savaş çıkardı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.12.2010, 00:00
Spor, ülkelerin yakınlaşmasını sağlayan, büyük düşmanlıkların giderilmesini sağlayan araç olarak bilinir.
Örneğin, Amerika ile Çin aralarında uzun yıllar süren çekişmeyi ve soğuk savaşı bir masa tenisi karşılaşması ile gidermişlerdir. Ama maalesef fanatik Rumlar, spora kan buladılar. Türkiye-Yunanistan arasındaki yumuşamaya ihanet ederek kin tohumlarını alevlendirdiler.
***
Pınar Karşıyaka Basketbol takımımız, İzmir'de karşılaştığı Rum takımlarına son derece centilmence davranıp ağırladığı halde, önceki gece Lefkoşa'da gözü dönmüş katillerin saldırısına uğradılar. Aşırı milliyetçi fanatik 3 bin Rum, ellerinde Türkiye aleyhinde pankartlar ve Yunan Kıbrıs Rum bayraklarıyla tribünde terör estirmekle kalmadılar. Apoel taraftarları maçı kazandıkları halde, günlerce hazırlığını yaptıkları saldırı planlarını uygulamaya koydular.
* * *
Karşıyakalı basketbolcuların soyunma odasına gaz sıkarak koridora çıkmak zorunda bıraktılar. Koridorda da kar maskesi takmış onlarca çılgın, ellerinde coplar önüne gelene vurdular. Oysa iki Kıbrıs Rum takımı İzmir'e gelmiş, onları en büyük konukseverlikle karşılamış, uğurlamıştık. KSK taraftarı rakibine tüy bile atmadı.
Olay, Türkiye'de nefret ve öfkeyle karşılandı, Türkiye ile Yunanistan arasında filizlenen düşmanlıktan arınma çabalarına adeta dinamit koydu. Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak, dün Karşıyakalıları Adnan Menderes Havalimanı'nda karşılayarak "Geçmiş olsun" dileğinde bulundular. Rumların bu hareketi gösterdi ki, iki toplumun bir arada yaşaması hiçbir zaman mümkün olmayacak. Birleşmiş Milletler, Avrupa Topluluğu ve ABD bu gerçeği artık görmeli ve bizi yola getirme çabalarına son vermelidir.

hayattan
Mübadele müzesinde bir İzmirli

Lozan Mübadilleri Vakfı, Çatalca Belediyesi ve Avrupa Kültür Başkenti Ajansı el ele verdiler ve "Avrupa Kültür Başkenti Mübadele Müzesi"ni meydana getirdiler.
Ve bu müze geçtiğimiz hafta törenle açıldı.
Bu müzede mübadele sürecini yaşamış birinçi kuşak mübadellerin anıları, kandi ana dillerinde söyledikleri türküler, görsel ve işitsel olarak izlenebiliyor.
Bu müzede bir İzmirli de var.
Girit'in ilk fotoğrafçılarından Hamza Rüstem'in Girit'te kullandığı ilk fotoğraf makinesi, o zamanlara fotoğrafçılıkta negatif baskı için kullanılan camlar, fotoğrafhanesinde kullandığı bir mürekkep kurutma kağıdı ve aleti ile mübadil ailelere tanıklık ediyor.
Serginin açılışında Hamza Rüstem'in iki torunu Mustafa ve Mert Rüstem de bulundu.

kentten

Kubilay'ı izlemek bedava

Cumhuriyetimizin kuruluş döneminde aydınlanmaya karşı gericilerin başlatmak istedikleri ayaklanmayı konu alan "Kubilay" filminin gösterimi bugün.
Ziya Gökalp Kültür Merkezi'ndeki bu etkinliğin düzenleyicisi Karşıyaka Belediyesi...
Saat 20.00'de gösterilecek filmi izlemek de ücretsiz.
Faik Ahmet Akıncı'nın senaryosunu hazırlayıp yönetmenliğini yaptığı Kubilay filminin danışmanlığını, Turgut Özakman ve Alev Çukurkavaklı yaptı.

küpe
Kötülük etmeden pişman olmanın en iyi şekli, iyilik etmektir.
Lestil Bretone

fıkra

Dalgınlık

Doktor masasının başına geçmiş, mikroskopla birşeylere bakıyormuş.
Tam o sırada doktorun karısı içeri girmiş. Masa başında çalışmakta olan kocasına usulcu yaklaşmış ve arkadan sıkı sıkı sarılıp öpmüş.
Hiçbirşeyin farkında olmayan doktor, kadının elini tutup itmiş:
"İyi ama sevgilim görüyorsun ki çalışıyorum, daha yarım saat önce deliler gibi seviştik. Ne olur bırak da çalışayım, biraz..."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA