• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Salihli’de kadın dayanışması... ERKİN USMAN

Salihli'de kadın dayanışması...

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.03.2011, 00:00
Salihli Ticaret ve Sanayi Odası'nın düzenlemeyi bir gelenek haline getirdiği kadınlara yönelik panellerden üçüncüsü, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
Keyifle izlenen bir paneldi bu...
İlk konuşmayı Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı Talat Zurnacı yaptı.
Bu genç Başkan, kadınların iş hayatına atılmalarını desteklediklerini, bunun için KOSGEB'in verdiği desteklerin çok uygun olduğunu kaydetti.
Moderatörlüğünü gazeteci Şirin Yörük'ün yaptığı panele konuşmacı olarak İnci Holding ortağı Jüpiter Tarım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Emel Önal Özkaya, İzmir İş Kadınları Derneği Başkanı Şehnaz Yılmaz ile kadın girişimci ödülü alan Zertum Doğal Zeytin Genel Müdürü Hürriyet Er ve Sima Tavşancılık Genel Müdürü Saliha Öden Tantaş katıldı.
* * *
Salihli'nin Pazarköy mevkiinde zeytincilik konusunda yatırım yapan İnci Holding'in Yönetim Kurulu eski Başkanı Emel Önal Özkaya, Salihli'ye yatırım yapmakla ne kadar isabetli bir karar aldığını, toplantıya katılan ilgili insanları görünce bir kez daha anladığını belirtti.
* * *
İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) Başkanı Şehnaz Yılmaz da, kadınlara karşılıksız hibe ve uygun faizli kredi desteklerinden faydalanarak, iş hayatına atılmalarını tavsiye etti ve şu önerilerde bulundu:
"Koca ve baba çıkış kapısı değildir. Kadınlar onların hegemonyasına girmemeli. Her kadın kendi ayakları üzerinde durabilmelidir. Toplumun refahı kadında buluşuyor."
* * *
Salihli Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Zertum Doğal Zeytin işletmesinin Genel Müdürü Hürriyet Er, doğal zeytini benimsetmek için büyük uğraş verdiklerini anlattı.

bir not
Mardin'de kimin kulakları çınladı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 8 Mart'ta Mardin'deydi. Kalabalık bir kadro ile Mardin'e çıkartma yapan CHP liderini İzmir'den de yalnız bırakmayanlar vardı. Parti kurmaylarına göre etkili ve verimli bir çalışma gerçekleşti.
Kılıçdaroğlu'nun Mardin çıkarmasında İzmir'in de kulakları çınladı!
Kent merkezindeki salonda gerçekleşen toplantıda, bazı vatandaşlarda Kemal Kılıçdaroğlu'na hem parti, hem kent hem de Türkiye'nin geleceğiyle ilgili olarak dileklerini ilettiler.
Bu arada sözü alan ve hayli hararetli bir konuşma yapan Mardinli bir kadın, İzmir Konak Belediyesi'nin kurslarına katıldığını, bu kurslar sayesinde okuma yazma öğrendiğini, ürettiklerini pazarlayarak da aile bütçesine gelir katkısı sağladığını anlattı.
İzmir'de yaşayan Mardinli kadın, "Bize yaptıkları için Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'a teşekkür ederiz" demeyi ihmal etmedi ve büyük alkış aldı. İzmir'den kilometrelerce uzakta Konak Belediyesi'nin çalışmaları övgüyle anılırken, insanın aklına da bildik atasözü geliyor: "İyilik yap denize at, balık bilmezse halik bilir."

Politika Sokağı'ndan...
Hüseyin Günlü, İzmir siyasetinin renkli isimlerinden biri. Markası da CHP...
Günlü, bu renkli siyaset yaşamı içinde İzmir ve Karşıyaka'da Belediye Meclis ve İl Genel Meclis üyeliklerinde bulundu, CHP, SODEP, SHP aşamalarında 7 dönem Karşıyaka İl Yönetim Kurulu üyeliği yaptı.
Yazdığı öyküler 1977'den itibaren gazete ve dergilerde yayınlanmaya başladı.
"Ölüm Sessizliği Bozdu" ilk öykü kitabı oldu. Bunu "Unutulmuş Geçmişler" izledi.
"Sen Hiç Tütün Ağacı Gördün Mü?" kitabının yayın tarihi 1995...
"Düşler Merdiveni", "Müjdeler Olsun Vatan Kurtuldu", "Kelebeklerin Sessizliği" sırası ile Hüseyin Günlü'nün diğer kitapları...
* * *
Hüseyin Günlü'nün son kitabı "Politika Sokağı" elimizde.
Keyifle okunacak bir kitap olmuş.
İzmir siyaset dünyasında olup bitenler üzrine kurulmuş bir yapıt.
İletişim telefonları da şöyle: 0 232 482 09 00 ve 483 78 27

küpe
Hayvanlar en anlayışlı dostlardır, ne soru sorarlar, ne de kabahat bulurlar.
Geroge Eliot

fıkra

Falcı

Adamın biri lunaparkta gezerken, bir falcının çadırına girmiş ve falcı kadının karşısına oturmuş...
Kadın önündeki kristal küreye gözlerini dikmiş, transa geçip, "Ahhh! Görüyorum ki, iki çocuk babasısınız" demiş.
Adam keyifle kahkahayı basmış:
"Ha...ha...haaa... Attın tutturamadın işte. Ne biçim tahmin bu. Ben üç çocuk babasıyım."
Falcı gülümsemiş:
"Sana öyle geliyor..."



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA