• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Gençler konuşuyor ERKİN USMAN

Gençler konuşuyor

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.04.2011, 00:00

Geleneksel Bostanlı barınak toplantılarında, bu kez üniversite gençliği çok ağırlıklıydı.
Konu doğal olarak seçimdi, "hangi seçim" en fazla tartışılan konuydu. Konu, 12 Haziran seçimi değil, bu seçimi kimlerin yapacağı idi.
"Kimse bizi enayi yerine koymasın. Bize empoze edilen kişilerin birer genel başkan tetikçisi olduğunu biliyoruz. Halkın katkısı olmayan bu listelere oy vermek ağırımıza gidiyor." Bu sözlerin sahibi 19 yaşında Yeşim Bilgin, Ege Üniversitesi Tıp'ta okuyor.
Yaklaşık 25 gencin katıldığı toplantıda sendika ve STK'larda görev alanlar da bu görüşü paylaştılar.
Serdar Akıncı bir başka genç...
Serdar da, "İthal adaylarla yüklü listelerle karşımıza çıkacak olanlar, bizden oy beklemesin..." diyor.
Toplantıya katılan gazeteci Ahmet Kadıbeşegil'in değerlendirmesi ise şöyle:
"Üniversite gençliği siyasi partileri samimi görmüyor. Hiçbir partinin gençlere yol açmadığı, sorunlarına çözüm arayışı içersinde olmadığı görüşünde, seçilme yaşının indirilmesini göstermelik olarak niteliyorlar. (Seçilecek yerlerde) Bu yaştaki kişileri görmek istiyorlar."
Kerem Kerimoğlu'da bir başka öğrenci.
O da, Kadıbeşegil ile aynı fikre paylaşıp şöyle diyor:
"Kaşarlanmış, her seçimde her yere aday olanları listeden çıkarın, size kolaylık sağlar" yeni yüzler
yeni hedefler her alanda yer almalı."
ve o toplantıyı izleyen Ahmet Kadıbeşegil'den bir görüş daha:
"Partilerin aday adayları içerisinde üniversite kampuslerinde gördüğümüz ve sorularımızla ilgilenen tek aday adayı Hüseyin Mutlu Akpınar, başka biri varsa kampuslerde bekliyoruz. Üniversite gençliği için ne öneriyorlar merak ediyoruz."

seçime doğru

Baba oğul rakip oldu

Erkut Şenbaş, siyaset alemine gerçek Demokrat Parti'de daldı. Rahmetli Başbakanımız Adnan Menderes'in yönetimindeki Demokrat Parti'nin Gençlik Kolları'nda görev yaptı.
27 Mayıs'taki darbe sonrasında Adalet Partisi'nde de görev yapan Erkut Şenbaş, daha sonra Doğru Yol Partisi'nin kuruluşunda yer aldı.
Erkut Şenbaş, DP Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi.
Ve, Erkut Şenbaş şimdi aday...
Saadet Partisi'nden istifa ederek Numan Kurtulmuş'un kurduğu Halkın Sesi Partisi'ne (HAS) geçen oğlu Sedat Şenbaş da aday adayı...
Her iki ismin de aday gösterilmesi durumunda baba-oğul sahada karşı karşıya gelecek.
Erkut Şenbaş, oğlunun HAS Parti'den milletvekili aday aday olmasını, "Hayırlı olsun" diyerek yorumladı ve ekledi:
"Oğlumun DP'den milletvekili olmasını isterdim. Yaşanan tartışmalar nedeniyle oğlum partimizden koptu. Cindoruk'un partiyi yönetme biçimini eleştirdi. Kayınpederi, SP eski milletvekillerinden Hüsamettin Korkutata sayesinde o camia ile tanıştı. Numan Kurtulmuş'la yakın ilişkileri oldu. Kurtulmuş ile birlikte HAS Parti'ye geçti. Kurucular kurulunda yer aldı."
Şenbaş, oğlunun HAS Parti'de siyaset yapmasına asla itiraz etmediğini belirtiyor ve "Önemli olan gençlerin siyaset yoluyla hizmet etmesidir. Kendisine başarılar diliyorum. Umarım aday gösterilir ve seçilir" diyor.

Recai Acar durmuyor
CHP'de İzmir il başkan yardımcılığı görevi olmak üzere parti içinde 40 yıla yakın bir sürede değişik görevlerde bulunan Recai Acar, CHP 2. Bölge'den milletvekili aday adaylığını açıkladığından bu yana durmaksızın çalışmalarını sürdürüyor. Çeşitli dernek, basın, STK ziyarelerinde bulunan, açılış ve toplantılara katılan Recai Acar bu toplantılarda yaptığı konuşmalarında, milletvekilliğinin bir paye ve ödül olmadığını, İzmir'i "aktarma limanı" olarak gören vekillerden olmayacağını, İzmir'i yaşayan, İzmir'i bilen bir vekil olacağını, seçilirse, dönem sonunda kendisinden sonra seçilecek olan milletvekillerinin örnek alacağı bir milletvekili olacağını, seçimlerde sandığın çok önemli olduğunu, hiç kimsenin sandığa gitmeme lüksünün bulunmadığını, "Halkın ön seçimi" olgusuna inandığını, bunun için vatandaşların millet vekili adayı olarak görmek istedikleri adaylarını parti genel merkezine telefon, faks veya e-posta yolu ile önermeleri gerektiğini anlatmakta.

laflama
* Kimilerinin vergi "matrah"ları, pek "matah" bir şey değil!
* Döviz bürosunda çalışan kıza aşık oldu, "kur" yapıp duruyor!
* Tüketici hakkını dizi seyrederken öğrenecekmiş, O zaman süpermarketlere televizyon koysanıza, millet izlesin!
* Sahalara rakı şişesi atıldığına göre, çilingir sofrası kurulması yakındır!
* Bilgisayar başında pinekleye pinekleye üşütene ne derler? "Tuş Gribi" olmuş derler elbette!
İbrahim Ormancı'dan

küpe
Bazı yıkılışlar, parlak kalkınışların teşvitçisidir.
Shakespeare

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI