• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Göçmen adaylar yarışı ERKİN USMAN

Göçmen adaylar yarışı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.05.2011, 00:00
Makedonya Göçmenleri Derneği yetkililerinden biridir Şaban Yaprak...
Derneğin medya ile ilişkilerini düzenler, programların hazırlık safhalarında yardımcı olur.
Rıfat Sait'in "Göçmenlerin adayı" olarak ortaya çıkmasına ilk itiraz Şaban Yaprak'tan geldi.
Yaprak, "Biz Makedonya Göçmenleri olarak her partiye ve her adaya eşit mesafadeyiz. Ayrımcılık yapmayız" dedi ve ekledi:
"Her partimizin listesinde göçmen kökenli adaylar vardır. Hepsi de bizim adayımızdır."
* * *
Şaban Yaprak bu adayların isimlerini bir çırpıda sıralayıverdi. İşte o adaylar:
Oğuz Oyan, Aydın Özcan, M. Ali Susam, Rahmi Aşkın Türkeli, Levent Piriştina, Cengiz Bulut, Erdal Kalkan ve Rıfat Sait.
* * *
27 Mayıs 2011 Cuma günü Atatürk Stadyumu Kompleksi içindeki Mavi-Yeşil salonlarında Makedonya göçmenlerinin "Birlik ve Beraberlik" gecesi var.
Gecenin flaş sanatçısı Sanja Cinceva.
Bu güzel sanatçıya Agusevi Cumbo Orkestrası eşlik edecek.
Gecenin diğer sanatçısı da, Gamze Matracı.

Dervişoğlu'na çocukluk arkadaşlarından destek
MHP İzmir milletvekili adayı Müsavat Dervişoğlu'na bir destek de, çocukluk ve gençlik döneminde hep yanında olan dava arkadaşlarından...
10 kişilk bir grup Dervişoğlu'nun çalışmalarına katkıda bulunmak üzere dün Ankara'dan geldi ve ilçe ziyaretleri sırasında Dervişoğlu'nun ekibine katıldı.
* * *
Dervişoğlu'nun çocukluk arkadaşlarından ortak açıklama:
"Bizler onun çocukluk ve gençlik serüveninde yolarkadaşları, dürüstlük, samimiyet, tevazu, cesaret, kararlılık ve fedekarlık gibi insani kalitelerin göstergesi erdemlerle yoğrulmuş kişilik özelliklerinin şahidi, paylaştıkça acılarımızı ele ele azalttığımız, mutluluklarımızı birlikte çoğalttığımız kadim dostları, dava arkadaşlarıyız.
O, ömrünü, adalet terazisinin kefelerini denk tutma çabası içinde geçirmiş, hitabet sanatının tüm inceliklerini yansıtan haklı ve gür sesi hala kulaklarımızda çınlayan hukuk adamı, vatan ışığı, büyük Türk milliyetçisi, 1977 seçimlerinin Ordu MHP Senatör adayı cennet mekan Nail Drvişoğlu'nun idaellerinin mirascısı, koruyucusu ve taşıyıcısıdır.
Zorlukları yenip, engelleri aşmak onun uzmanlık alanıdır. Biz bunu çocukluğundan beri şahidi olduğumuz kişisel tarihinden biliyoruz."

Doğu'daki göllerin tekneleri İzmir'den
Doğu Anadolu'daki önemli göllerde ilkel taşıma araçlarıyla yapılan ulaşımda yeni bir dönem başlıyor.
Temmuz 2010 tarihinde yapılan ihaleyi 3 milyon 80 bin bedelle kazanan İndeks A.Ş, Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ndeki denize 2 kilometre uzaklıktaki fabrikasını tersaneye çevirerek, 10 ayda 7 gemiyi bitirdi. Bakan Yıldırım'ın talimatıyla başlayan proje Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu'nun koordinasyonunda yürütüldü.
Denizden 2 kilometre uzaktaki bu tersanenin müdürü Can Bayoğlu, İzmir'de tersane olmamasının dezavantajını bu projeyle avantaja çevirmek istediğini söylüyor ve devam ediyor:
"30 kişiyi taşıyacak olan bu modern teknelerde güvenliğin yanı sıra konfor da ön planda tutuldu. Teknelere uçaklardaki koltukların benzerleri yerleştirildi. 13.8 metre boyunda, 4.3 metre genişliğinde saçtan yapılan tekneler 450 beygir gücünde. Tekneler Van Gölü, Keban Barajı, Atatürk Barajı gibi baraj ve göllere kıyısı olan yerleri birbirine bağlayarak yerleşim birimleri arasında ticari ve sosyal iletişimi, ulaşımı ve hayatı kolaylaştıracak."

fıkra
Öteki dünyada

Bektaşi önünden geçen cenazeyi göstererek sordu:
"Kim bu?"
"Udi Remzi Efendi."
Biraz sonra bir cenaze daha:
"Bu kim?"
"Tamburi Rasih Efendi."
Ve üçüncü cenaze:
"Ya bu?"
"Gazelhan Hafız Recai Efendi."
Çok geçmeden darbukacı Memduh'un da cenazesi gelince, baba erenler sakalını sıvazladı ve kararını verdi:
"Desene bu akşam ahirette cümbüş var!"


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA