• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Mutluluk verici bu kutudan ne çıktı? ERKİN USMAN

Mutluluk verici bu kutudan ne çıktı?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.07.2011, 00:00
Bu ilginç kutunun kapağında "Mutluluk verici" uyarısının altında gördüğünüz gibi iri puntolarla şunlar yazılı:
Aşk plus..."
Ve bir not daha: 2 tablet
Sonra bir uyarı: Kullanmadan önce prospektüsü okuyunuz.
* * *
Postadan çıkan bu esrarengiz "aşk kutusu"nda yazılı adres, bizim hızlı sayfa düzenleyicilerinden biri olan Melih Demirtaş'a aitti.
Çevredeki meraklılardan biri bu ilginç kutuyu görüp üzerindeki "mutluluk verici" notunu okuyunca şaşırdı ve hayıflanarak bir durum değerlendirmesi yaptı:
"Yazık... Bu genç yaşta böyle haplara ne ihtiyacı vardı?"
***
Sonra hep birlikte o "esrarengiz kutu"açıldı ve içinde bir prospektüs çıktı.
Kağıtta şunlar yazılı:
Formül: Sevgi doliu iki yürek
Yardımcı maddeler: Salgı. güven, sadakat ve hoşgörü
***
Endikasyonları:
Mutluluk, huzur verici, endişe gidericidir.
Yan etkileri: Yarattığı mutluluğu tadan kimsede yan etki gözlenmemiştir.
***
Kullanım şekli: İki tablet aynı anda alınmalıdır.
Uyarılar:Doz yüksek geldiğinde endişelenmeyiniz, gülümsemeye devam ediniz.
Saklama koşulları: "Maşallah" deyiniz ve oda sıcaklaığında saklayınız. Soğuktan koruyunuz.
***
Bu mutluluk reçetesinin dibindeki son uyarı da şöyle:
"Bu iki tableti almak için sizi 20.07.2011 akşamı saat 19.30'da Gurme Düğün Salonuna bekliyoruz.
Pınar ve Burak...
Şenayhan ve Koç Aileleri.

siyasetten
Ben demiştim...

Genele seçimlerde hiç kuşkusuz İzmir'de en karlı çıkan parti AK Parti olmuştu. Çünkü AK Parti adaylarını genel merkezin yaptırdığı anketle belirliyordu. Türkiye genelinde uyguladığı bu sistem, AK Parti'nin oylarını sürekli artırmasını sağlıyordu. AK Parti başarısız milletvekillerini sürekli yenilerken, diğer partilerdeki vekiller ise genel başkan değişmeden, yenilenmiyordu.
İzmir'de partilerin oylarını yukarı taşıyacak bir çok isim vardı. Bunların başında İsmail Bekiroğlu geliyordu. Milletvekilliğine aday olmayan Bekiroğlu'nu CHP ya da MHP ikna edip milletvekili adayı yapabilseydi, elbette farklı olacaktı.
12 yıl açık kalan seçim bürolarıyla tüm Buca'ya ulaşan ve 325 bin seçmenli Buca'da yüzde 12 oyu olduğu bilinen Bekiroğlu'nun şahsi oyları CHP'ye en az 1, MHP'ye 1 milletvekili fazla çıkaracaktı. Belki, İzmir yine CHP'nin kalesi olacak ve maçlar tek kale oynanacaktı.
Ben bu köşeden, Bekiroğlu'nun aday olacağı partinin İzmir'de en az 1 milletvekili fazla çıkaracağını aylar önce yazmıştım. Fakat partiler "ne çıkarsa bahtımıza" deyip bildiğini okudukça, AK Parti güçlenmeye, diğerleri erimeye devam edecek...

hayattan
Yelkende Buluç'tan dev bir eser
Macit Buluç, yelken sporunda Türkiye'de hizmet eden 5 kişi varsa biridir, belki de en önde gelenidir. Sporcu-yönetici-hakem ve yazar olarak bu spor dalına engin hizmetler verdi. Ve bu üstün çalışmayı kuşe kağıda basılmış, 453 sayfalık, tanhesi 3.5 kilo gelen dev bir eserle taçlandırdı: 1930-2010 İZMİR YELKEN SPORUNDA 80 YIL...Bu eser, Buluç'un 60 yıllık arşivinin yanısıra, İZMİR DENİZ TİCARET ODASI'nın ve odanın sportmen başkanı Geza Dologh'un önemli desteğiyle ortaya çıktı. Bu çalışma, Buluç'un bizzat küçük yaşlardan itibaren yaşayarak topladığı bilgi ve belgelerle günümüze kadar gelen yaşantısının bir değerlendirmesi. Kitap 1930'lu yıllardan başlanarak refarans gösterilmişse de daha geri tarihlere inilerek, Meşrutiyet ve 1773 yılında Türk Bahriyesinin kuruluşuna kadar inmekte ve tarihi bir gerçeğe ışık tutmaktadır. Orta Asya'dan Anadolu'ya gelen ilk Türklerden Çakabey'in İzmir'den denizlere açılan ilk Türk olması da, Türk Denizcilik Tarihinin altyapısını teşkil etmesi açısından da önem taşıyor. Bu tarihi temeller üzerine gelişan Türk Denizciliği'nin sportif başlangıcı olan Türk Yelken Sporunun, İzmir'de başlangıç yılı olan 1930'dan bu yana incelenmesi, gelişmesi ve Türkiye genelinde planlanması yayının temel ögelerini saptıyor. Yayının amacı, denizci bir ülke olmak ve denizleri kullanmak, bunun altında yatan yelken sporunun kitlelere yayılması ve sevdirimlmesi. Eser, www.dto İzmir Org'dan ve Buluç'un 0232 464 10 72 nolu telefonundan sağlanabiliyor.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA