• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Seferihisar’da Çocuk Belediyesi ERKİN USMAN

Seferihisar'da Çocuk Belediyesi

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.07.2011, 00:00
UNICEF'e başvurarak Türkiye'nin ilk Çocuk Dostu Kenti olmayı hedefleyen Seferihisar Belediyesi, proje kapsamında çocuk belediyesini kurdu. Bundan böyle çocuklar, ilçenin yönetiminde söz sahibi olmaya başlıyor.
Çocuk Belediyesi'nin ilk görevi, Japonya ve Batman'dan gelecek akranlarına ev sahipliği yapmak olacak.
Çocuk Dostu Kentler Projesi kapsamında oluşturulan Seferihisar Çocuk Belediyesi üç ay süreyle Seferihisar Belediyesi işbirliği ile eşgüdümlü çalışmalar yapacak. Haftanın iki günü belediye binası içinde ilgili departmanlarda çalışacaklar.
***
Seferihisar Çocuk Belediyesi'nin başkanı ve birim amirleri belli oldu. Seferihisar Belediyesi Yeni Kültür Merkezi'nde düzenlenen 1. Geçici Çocuk Belediyesi Toplantısı'nda 14 yaşındaki "Sıla Doğru" ilçenin çocuk belediye başkanı seçildi.
Seferihisar Belediyesi'ndeki tüm birimlerin aynen karşılığı bulunan ve tüm birim müdürlerine atama yapılan toplantının ardından, Başkan Sıla Doğru, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'i ziyaret ederek yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi.
***
Sıla Doğru, öncelikli hedeflerinin Japonya ve Batman'dan 25 Temmuz günü gelecek misafirlere en iyi şekilde ev sahipliği yapmak olduğunu belirterek, "Amacımız Japonya ve Batman'dan gelecek olan arkadaşlarımızı iyi misafir etmek, Seferihisar'ı tanıtmak. Onlara yaşadıkları kötü olayları unutturup kendilerini evlerindeymiş gibi hissetmelerini sağlamak olacak. Ondan sonra Seferihisar'da yapacaklarımızla ilgili planlama içerisinde olacağız. Sizlerle görüşüp, düşündüklerimizin hayata geçmesi için çalışacağız. Çocukların bir kentin planlamasında ne kadar önemli olduğunu göstermek istiyoruz" dedi.
* * *
Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Biz bu belediyeyi çok önemsiyoruz, sizlerle çok şey yapacağız. Bu belediyenin sembolik bir şey olmasını istemiyoruz. Her ay sizlerle düzenli olarak toplanacağız, düşüncelerinizi alacağız. Yani bu ilçeyi beraber yöneteceğiz. Öncelikli olarak, şehir plancıları, şehrin 1/5.000 ve 1/1.000'lik plan çalışmalarını sizin onayınıza sunacaklar. Sizlerin ikna olup onaylamanızdan sonra söz konusu planlar Seferihisar Belediye Meclisi'ne gelecek. Yani bugün geleceğinizle ilgili yapılan planlarda sizin de söz hakkınız olacak. Çocuk Dostu Kent Seferihisar bu belediyenin verimli çalışmalarıyla ortaya çıkacak ve tüm Türkiye'ye örnek olacak" dedi.
* * *
Çocuk Dostu Kentler Projesi kapsamında oluşturulan Seferihisar Çocuk Belediyesi, Seferihisar Belediyesi ile işbirliği ile eşgüdümlü çalışmalar yapmayı öngörüyor. Seferihisar Çocuk Belediyesi kendini ilgilendiren konularda fikrini özgürce beyan etme ve yine kendini ilgilendiren konularda karar alma mekanizmalarını kullanabilme hakkına sahip.
* * *
Çocuk Belediyesi'nde görev dağılımı:
Seferihisar Çocuk Belediye Başkanı: Sıla Doğru
Başkan Yardımcısı: İshak Mızraklı
Mali Hizmetler Müdürlüğü: Onurhan Sıcakyüz
Destek Hizmetler Müdürlüğü: İshak Mızraklı
İmar ve Fen İşleri Müdürlüğü: Hilal Üze ve Atacan Meriç
Bilgi - İşlem Birimi : Cankat Çoşkun ve Atacan Meriç
Temizlik İşleri Müdürlüğü: Cankat Çoşkun, Deniz Eroğlu, Erkan Çoban.
Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü: Eda Eskiyurt,
Fatma Nur Eriş, Arif Emre Şişman, Erdoğan Muştu,
Efekan Güney, Doğan Ceylan, Oğuzhan Yavuz
Basın Halkla İlişkiler Birimi: Doğa Eroğlu
Çocuk ve Gençlik Merkezi: Mustafa Duman
Zabıta Müdürlüğü: Öztürk Mızrak, Burak Akengin,
Onurhan Sıcakyüz, Erkan Çoban
Veterinerlik: Arif Emre Şişman, Erdoğan Muştu, Eda Eskiyurt, Fatma Nur Eriş
Hukuk Birimi: Doğa Eroğlu, Maide Ergüleç
Strateji Geliştirme Müdürlüğü : Doğan Ceylan,
Efekan Güney
Park ve Bahçeler Müdürlüğü : Serhat Erdemer, Mehmet Yardımcı
İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü: Mehmet Yardımcı
Ruhsat ve Denetleme: Öztürk Mızrak

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA