• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Binalardaki gizli tehlikeye dikkat! ERKİN USMAN

Binalardaki gizli tehlikeye dikkat!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.07.2011, 00:00
Makine Mühendisi Güngör Kaya'dan ciddi bir uyarı:
"Kullanım süresi dolmuş, su sızdıran, metal yorgunluğu başlayan su depoları ile rutin temizliği yapılmayan depolar, gerek bina güvenliği için gerekse hijyen ve insan sağlığı açısından büyük risk taşıyor."
Güngür Kaya'ya:
"Peki ya çaresi?" diye sorduk.
Yanıt şöyle oldu:
"Binalardaki su depolarının yalıtımı ve kontrollerinin düzenli yapılması şart. Buralarda özellikle paslanmaz çelik su depolarının kullanılması gerekir."
***
Kaya, binaların uzun bir zaman diliminde konforlu ve daha dayanıklı kalabilmesi için gerekenleri şöyle sıralıyor:
"Binaların iç, dış, temel ve çatılarda su almaması gerekiyor. Ülkemizde su depoları genellikle binaların bodrum katlarında ve çatılarda yer alıyor. Bu binalarda su depolarının yalıtımı yoksa, su sızdırabilirler. Su sızıntıları, kolon ve kirişlerdeki demirlerde pas yaparak deprem başta olmak üzere tüm etkenlere karşı binayı zayıf düşürebilir. Bu da bina güvenliğinde büyük sıkıntı yaratabilir."

hayattan
İzmir'in Artiz'i destek bekliyor

Kanal D'de yayımlanan Artiz Mektebi isimli yarışma programına katılan Anıl Yülek, "İzmirlilere çok güveniyorum. Beni mahçup etmeyeceklerine inanıyorum" diyerek İzmirlileri ekran başına çağırıyor.
Kanal D'de yayımlanan ve jüri üyeliklerini Nurgül Yeşilçay, Sinan Çetin ile Müjde Ar'ın, sunuculuğunu ise Osmantan Erkır'ın yaptığı, Haldun Dormen'in de baş eğitmen ve üstad olarak yorum yaptığı Artiz Mektebi isimli yarışmada 20 finalist arasına kalmayı başaran bir İzmirli var.
Türkiye'nin yeni ekran yüzü olabilmek için binlerce aday arasından yeteneği ile sıyrılan Anıl Yülek adeta 10 parmağında 10 marifetli bir genç.
* * *
1989 Konak doğumlu olan Anıl Yülek, ailesi ile birlikte Balçova'da oturuyor. İlköğrenimini Narlıdere Oğuzhan İlköğretim Okulu'nda tamamlayan Yülek daha sonra Konak İnönü Lisesi'nden mezun olmuş.
Kocaeli Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nde 2 yıl okuduktan sonra okulu bırakan Anıl Yülek, lise yıllarında başladığı müziğe ağırlık vermiş. Yıllar önce arkadaşları ile birlikte amatör olarak kurduğu rock grubunda solistlik yapmış. Daha sonra kendi kendine gitar çalmayı öğrenen Yülek çeşitli mekanlarda sahne almaya başlamış. Yaklaşık 5 yıldır solist olarak sahne alan Anıl Yülek gitarın yanı sıra perküsyon ve bateri de çalıyor.
* * *
Dört haftadır devam eden dans, müzik, oyunculuk ve ses sanatçılığı performanslarının değerlendirildiği yarışmada izleyicilerin beğenisini kazanarak yarışmaya devam eden Anıl Yülek İzmirlilere güvendiğini ifade ederek, "Benim hayatım İzmir. İzmirlilere çok güveniyorum. Beni mahçup etmeyeceklerine inanıyorum" diye konuşuyor.

küpe
Güneş nasıl dünyamızı aydınlatıyorsa, sanat da ruhumuza öyle ışık tutar.
G. Rollenhagen

günün fıkrası
Kurtaracak

Yeni muayenehane açan iki doktor yolda karşılaşırlar.
Biri: "Nasıl, işler iyi gidiyor mu bari?" diye sordu.
Öbürü: "Eh Şöyle böyle. Bir ay kadar sonra ilk hastam geldi. Bu bir doğum vakasıydı."
"Becerebildin mi bari? "
"Valla, anne öldü. Çocuğu da kurtaramadım. Baba şok geçirdi ama galiba onu kurtaracağım."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA