• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bir zebani hikayesi ERKİN USMAN

Bir zebani hikayesi

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.10.2011, 00:00
Öykü bu ya!
Yine tekrarlamakta fayda var.
Öykümüz cehennemde geçiyor.
Yüzlerce kuyu var orada ve ortalarda da yüzlerce zebani dolaşıyor.
Görevleri de kuyudan çıkmak isteyenleri tepeliyip yeniden dibe göndermek.
Sol köşedeki kuyunun başında hiç nöbetçi yok.
Meraklının biri çevrede dolaşan zebanilerden birine sordu.
"Beyim bu kuyunun zebanisi kim?"
Esnemeye başlayan zebaniden cevap:
"Beyim o kuyunun başına zebani dikmeye gerek yok. İçerdekilerin hepsi İzmirli... Kim kurtulmak için çıkmaya kalkışsa, birileri tutup ayağından çeker."
* * *
İzmirlinin iç çekişmesi, hayat yolculuğunun her adımında var.
Siyasette de, ticarette de, sosyal çalışmalarda da...
Sporda da bu çekişmeyi açık seçik görmek mümkün...
Yıllar öncesinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği komgresinde İzmirli olarak sergilediğimiz "ayıplı delegasyon içi satışlı" bir bölünme bugün bile hatırlardadır.
O günlerden bu yana "türlü- çeşili bölünmeleri" birlikte yaşadık.
Şimdi de önümüzde Karşıyaka için stat kavgası var.
Manzarayı seyredin, kararı verin sonra da şu zebani öyküsünü anımsayın...

kentten
Çiğli'den gelen bir ses

Karşıyaka'ya stadyum tartışmaları Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun dünkü açıklamalarıyla yeni bir boyuta ulaştı.
Önceki gün "Bu ne ilk istemezük, ne de son" başlığı altında yazdıklarımıza Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak'dan yanıt geldi.
Solak, "Ben asla projeye karşı değilim. Karşıyaka Spor Kulübünü'nün bir stada kavuşması, hem Karşıyaka'ya hem de Çiğli'ye çok şey kazandıracak. Modern bir tesis olacak bu projenin en büyük destekçilerinden biriyim, aynı zamanda" diyor asıl anlatmak isteğinin bu arazide yasal olarak imar terklerinin yapılması gerektiği ve bu terk edilecek alanların de kamu alanları olarak Çiğli'ye ait olduğunu vurguluyor.
* * *
Çiğli Belediye Başkanı'nı dinlemeye devam:
"Eğer bu bölgede bir proje gerçekleştirilecekse, mutlaka Çiğli Belediyesi'ne bilgi verilmesi, bir kısmı kamuya ait olan bu araziyi projeye dahil ettikleri için Karşıyaka Spor Kulübü'nün bununla ilgili bir açıklamayı tarafımıza yapmasıdır.
Kısacası biz, kamuya ait olan bu alanları kendi projelerine dahil ettikleri için, yani bize ait olanı aldıkları için yapılacak projede bize de hak verilmesini istiyoruz. Bu durum da maalesef sizin iddia ettiğiniz gibi projeye karşı olduğumuz anlamını çıkarmaz."
* * *
Metin Solak'e göre, bu bölgede yapılacak böyle bir kompleks İzmir'in özellikle İzmir kuzeyinin büyük kazanımı olacaktır. Bölgemize hareketlilik getirecek, Çiğli'nin gelişimi ivme kazanacak.

kentten

Bunun adı 'Kuklalı Eğitim'

Bornova'da kurulu Prof. Dr. Üstün Dökmen Yaşam Boyu Gelişim Akademisi Küçük Şeyler Anaokulu öğrencileri yeni döneme hızlı başladı. Öğrenciler gördükleri İngilizce derslerini kukla eşliğinde gerçekleştiriyorlar.
İngilizce derslerinde kuklaları ellerine takan öğrenciler akıllı tahtada gördüklerini kuklalarıyla birlikte tekrar ederek öğreniyorlar. Küçük Şeyler zaman zaman da öğretmenlerine kukla adları takıyorlar, en iyi arkadaşlarını "My friend puppet!" diyerek tarif ediyorlar...
Eğitim sırasında öğretmenler akıllı tahtayı son derece verimli kullanırken, küçük öğrenciler ellerine taktıkları kuklalarla izledikleri eğlenceli eğitim görüntülerine eşlik ediyorlar.

kentten
Ekim etkinlikleri

Ekim ayı yoğun etkinliklerle geçecek. Fahrünnisa Kadıbeşegil'i, Attila İlhan'ı, Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı'yı andık.
Sırada, Nail Çakırhan, Metin And, Fazıl Hüsnü Dağlarca, Bahattin Tatiş, Ali Ulvi Kiremitçiler, Ahmet Taner Kışlalı, Muharrem Candaş, Erdem Özsoy, Cahit Sıtkı Tarancı ve Erdal İnönü var.
Karşıyaka Anayasa Atatürk Anıtı'nın 41'ncı yıldönümünü kutlayacağız.

küpe
Açlık yemekle, bilgisizlik okumakla giderilir.
Çin atasözü


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA