• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yeni Asır Haydi Ege dedi, yardım yağdı... ERKİN USMAN

Yeni Asır "Haydi Ege" dedi, yardım yağdı...

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.10.2011, 00:00
Van depreminin yaralarını sarmaya devam.
Dün İzmir'in o ünlü Kordonboyu'nda üç TIR vardı.
Ve o 3 TIR ağzına kadar dolmuştu.
Van'a yönelik bu yardım elinin uzatılmasının öncüsü de Yeni Asır ile Yeni Asır'ın yan kuruluşu Yeni Asır TV'ydi.
Yeni Asır ailesinin açtığı bu yardım kampanyası bölgede geniş bir ilgi uyandırmış ve Elmas Nakliyat adına Cemal Elmasoğlu da "Bu yardımları ben taşıyacağım" demiş böylece her şey dört dörtlük olmuştu.
* * *
Dün öğleye doğru TIR'lar yola çıkacaktı.
Bir mini uğurlama töreni düşünmüştük.
Ne var ki, Kordonboyu'nda gelip geçenlerin ilgisi hepimizi şaşırttı.
Bir yaşlı kadın Genel Yayın Yönetmenimiz Şebnem Bursalı'nın koluna girdi.
"Kızım" dedi. "Ev eşyası alabilir misiniz?"
Neslihan Çam'dı bu yaşlı kadın.
Bir sarışın hanım da yanaştı. Adı Gülten Şen'di...
"Ben de birkaç giyecek vereceğim..." dedi.
Bir başka Alsancaklı hanım Şefika Soydan'dan gelen talep şu:
"Emekli bir hemşireyim. Şu TIR'ların birine ben de bineyim, gideyim. Sağlıkçılara yardım ederim..."
* * *
Kordonboyu'nda bir duygu seli vardı.
Sihirli bir yel her yanı sarmıştı.
İşte bu hava içinde, Yeni Asır ve Yeni TV'nin üç hızlı delikanlısını da Van'a doğru uğurladık.
Ertan Gürcaner ve Kadir Kemaloğlu Yeni Asır'ın, Engin Kırbiç de Yeni Asır TV'nin değerli elmanlarıydı.
* * *
İşte bu hava içinde bir okur mesajı...
Gönderen Buca'dan Aytekin Özelçinler.
Aynen yayınlıyorum:
"Şehitlerimizin acısını henüz yüreğimizde taşırken, arkasından gelen Van depremi acılarımızı yüz kat daha fazlalaştırdı. Gerçek anlamda yüreğimiz yanıyor.
Şimdi benim ve benim gibi binlerce insanın inanarak beklediği bir atılım var.
Kısa zaman öncesinde Somali'ye giden işadamı ve sanatçıların bu insani gayretlerini Van için de göstermelerini diliyoruz. Ajda Pekkan'ın, Sertab Erener'in, Nihat Doğan'ın Vanlılar yararına konser vermelerini bekliyoruz.
Sanatçılarımızı, hatta en ufak ölçüde de olsa tüm kuruluşlarımızı ve insanlarımızı davet ediyoruz."

kentten

Bir eğitim duayeni Tatış'ı anıyoruz

Türkiye'nin belli başlı kolejleri arasında yer alan, 61 yılı deviren İzmir'in ilk özel eğitim kurumu Özel Türk Koleji'nin kurucusu Bahattin Tatış'ı ölümünün 6. yılında saygıyla anıyoruz.
Alsancak'ta eski bir evde dikilen fidan öylesine gelişti ve ulu çınar haline geldi ki, Özel Türk Koleji 5 binden fazla öğrenciye verdiği kaliteli hizmetle İzmir'in gurur verici eğitim kurumları arasında zirvedeki yerini koruyor.
* * *
Tatış'ın hayat öyküsünü birkaç satırla özetlemek mümkün değil. İzmir Özel Türk Lisesi Kurucusu ve Tatış Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Tatış, 22. Temmuz 1919'da İzmir Damlacık'da doğdu. 1932'de İzmir Halitbey İlkokulu'nu bitirdi. Daha bu yıllarda öğretmen olmayı kafasına koyan Bahattin Tatiş, İzmir Erkek Öğretmen Okulu'na kaydolarak 1935'te orta kısmını bitirdi. Okulun lağvedilmesi üzerine liseyi Edirne Erkek Öğretmen Okulu'nda tamamladı. 1938'de 19 yaşında öğretmenlik diploması alan Bahattin Tatış için artık sevgi mesleğinin yolu açılmıştı.
* * *
İlk görev: İzmir Seferihisar Beyler Köyü İlkokulu öğretmen ve başöğretmenliği. Gazi Terbiye Enstitüsü'ndeki görevlerden sonra Tatış, 1945'te evliliği nedeni ve kendi isteği ile İzmir Ticaret Lisesi matematik öğretmenliğine atandı. Büyük projeler üretmiş ve hayata geçirmiş olan Bahattin Tatış, Ticaret Lisesi öğretmenliğini yürütürken bir taraftan da yabancıların açmış olduğu özel okullar ayarında bir okul açmayı planladı ve Kasım 1950'de Alsancak'ta eski bir binada İzmir Özel Türk Koleji'ni hizmete açtı. İlk yıl kaydolan 32 öğrenciden 30'u sınıfta kaldı. Veliler sanmışlardı ki, bazı diğer özel okullar gibi Türk Koleji de öğrencilere tavizkar davranacaktı. Ciddiyeti görenler öğrenci sayısını ertesi yıl 155'e çıkarttılar.
* * *
Kampusün içindeki Tarihi Köşk Binası'na taşınıldı. 3. yıl 300, 4. yıl 400 derken bugün 5 binin üzerinde öğrenciye ulaşıldı. Bahattin Tatış'ın eğitimde büyük ödüller kazanarak Özel Türk Koleji'yle zirveye diktiği bayrağı şimdi oğlu Oğuz Tatış gelişme sürecini sürdürerek, çağın gereklerini en iyi şekilde yerine getiriyor.

küpe
Bilgi, insanı kuşkudan, iyilik acı çekmekten, kararlı olmak da korkudan kurtarır.
Conficius


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA