• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Türkiye’de bir ilk... ERKİN USMAN

Türkiye'de bir ilk...

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.10.2011, 00:00
İzmir'e yaklaşık 100 km uzakta bulunan Bergama Belediyesi'nde bu günlerde bir hareketlilik bir heyecan var.
Genç Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, ülkemizde birçok belediyeye örnek olacak birtakım çalışmaların hazırlığında.
* * *
Buna, bir anlamda doğum sancıları da diyebiliriz.
İşte bunlardan biri. Bergama Belediyesi, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek, bundan böyle tüm resmi bayramlarda belediye binasına asılan Atatürk posterini değiştiriyor ve her bayrama özgü poster asmaya başlıyor. İlk uygulama 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda.
Başkan Gönenç'i dinliyoruz:
"Yıl içinde, her zaman coşku ve eksilmeyen heyecan ile kutladığımız, 23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos, 29 Ekim ve yüreğimizde her zaman eksikliğini hissettiğimiz Mustafa Kemal Atatürkümüzü anma günü olan 10 Kasım'da, belediye binamıza astığımız Atatürk posterini değiştirip, bu önemli günlerin anlamına yönelik posterleri asacağız.
Proje kapsamından ilk uygulamayı, 29 Ekim'de gerçekleştireceğiz. Anılan gün belediye binamıza, Türk bayrağı ile birlikte, Atatürk'ün balmumundan yapılan ve halen Anıtkabir'de özel bir camekan içinde sergilenen heykelinin 24 meetrekarelik fotoğrafını binamıza asacağız. Posterin altında da, kendi el yazısı ile yazdığı 'Kutlu olsun' ifadesi yer alacak."
* * *
10 Kasım günü için de hazırlıkların tamamlandığını söyleyen başkan Mehmet Gönenç, bu çalışma hakkında da şu bilgileri veriyor:
"Atatürk'ün aramızdan ayrılışının son günlerinde, Dolmabahçe önlerine gelen deniz subaylarına pencereden el sallayan, bugüne kadar hemen hemen hiç yayınlanmayan ve üzerinde "Unutmadık. Saygıyla anıyoruz" yazılı dev posteri belediye binamıza asılacak.
Türkiye'de ilk kez bu uygulamayı başlatmamızın temel nedeni, insanlarımıza Atatürkümüzü daha iyi tanıtmak ve her yıl uygulanan standart uygulamayı ortadan kaldırıp kutlama ve anma günlerini daha anlamlı hale getirmektir."
Öyle ki, haftalık, aylık ve hatta yıllık plan ve projelerini hazırlamış durumda.
Hemen hemen hepsi de, insan odaklı ve insana yönelik.
Bergama'da yaşamak ve Bergamalı olmak ayrıcalıklıdır ilkesi ile hareket ettiğini belirten Başkan Gönenç'i dinliyoruz:
Göreve başladığımdan günümüze kadar hep, sadece ve sadece halka hizmeti ilke edindim. Hizmette parti ayrımı yapmadım. Kadrom da yapmadı."
Bu arada, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Birgül Ayman Güler'in de birçok devlet adamı çıkartan Bergamalı olduğunu anımsatalım.

kentten
Fotoğraf Günleri başladı

İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği (İFOD) ile Dokuz Eylül Üniversitesi GSF Fotoğraf Bölümü'nün ortaklaşa düzenledikleri Uluslararası İzmir Fotoğraf Günleri Karşıyaka Belediyesi Hamza Rüstem Fotoğrafevi'nde "Karşıyaka" sergisi ile başladı. Canoneurasia firmasının ana sponsoru olduğu, Konak, Karşıyaka ve Selçuk belediyeleri tarafından desteklenen, 31 Ekim 2011'e kadar sürecek olan İzmir Fotoğrafla Buluşuyor kapsamında yaklaşık 45 etkinlik gerçekleştirilecek. Etkinlik kapsamında yurtiçi ve dışından fotoğrafçıların katılacağı söyleşi, panel, konferans ve sunumların dışında 14 ayrı sergi sanatseverlerle buluşacak.

egeden

Edremit'te bir ilk daha

Edremit Belediyesi ilkleri yapmaya devam ediyor. Modern teknolojinin tüm imkanlarını Edremitlilerin hizmetine sunmaya devam eden Edremit Belediyesi, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nün ortaklaşa çalışması ile internet tabanlı 3 boyutlu kent bilgi sistemini hizmete soktu.
Vatandaşlar www.edremit.bel.tr adresine girerek sistem üzerinde bilgi alabilecekler.
* * *
Konuyla ilgili yapılan açıklamada, "İnternet Tabanlı 3 Boyutlu Kent Bilgi Sistemi bölgemizde bir ilk olma özelliği taşıyor. Uygulama sayesinde dünyanın herhangi bir yerindeki internet kullanıcısı Edremit caddelerinde, sokaklarında, binalarında, parklarında 3 boyutlu olarak gezebilecek. Uydu görüntüsü destekli sistem ile Edremit farklı açılardan, tüm detayları ile incelenebilecek" denildi.

küpe
Büyük cinayetler, ancak büyük cahiller tarafından işlenmiştir.
Voltaire

günün fıkrası
Sorsana...

Öğretmen, dalgın gözlerle sınıfı süzdü, sonra birden seslendi.
"Hey, en arkadaki delikanlı, sen! Kalk eğildiğin yerden. Ezbere anlat ev ödevini..."
"Ben mi?.. Bilmiyorum ki..."
"İnanılacak bir şey değil. Peki ne yaptın dün akşam sen?"
"Hiiiç arkadaşlarımla meyhaneye gidip bir tek rakı içtim. Sonra da kahvede tavla oynadık."
"Neeee? Utanmadan bir de bunları söylüyorsun ha? Peki ne diye geldin buraya?"
"Ben mi? Bozuk kaloriferi tamire geldim. Ben kaloriferciyim."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA