• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İsim ve yüzleri sakın unutmayın ERKİN USMAN

İsim ve yüzleri sakın unutmayın

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.03.2012, 00:00
Yeni Asır'ın pazar günleri yayınlanan İnsan Kaynakları Gazetesi, meslekte 22'nci yılını dolduran değerli arkadaşımız Ahmet Veli Olgundeniz yönetiminde hazırlanıyor. Ahmet'i hem pazar günkü köşe yazılarından hem de cumartesi günleri Yeni Asır TV'de yaptığı Kariyer Doktoru programından tanıyorsunuz. Ahmet, sürekli okuyan, kendini geliştiren birisi. Yeni Asır'ın düzenlediği etkinlerin çoğunun arka planında onun parmağı vardır. Sahip olduğu sertifikalar, belgeler saymakla bitmez. Bunlara ek olarak son iki yıldır Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu'nda iletişim dersleri veriyor.
Geçenlerde yaptığımız küçük bir sohbette bana yeni geliştirdiği bir teknikten bahsetmişti. İletişimin en önemli unsurlarından birisi insanlara isimleriyle hitap etmektir. Tanıştığımız insanların isimlerini ve yüzlerini hatırlamak üzere "düğmeleme" adında bir teknik geliştirmiş. Tekniğin nasıl çalıştığını ve nasıl sonuçlar alındığını uzun uzun anlattı. Açıkcası ikna olmadım dersem yalan olur. Zaten şu vakte kadar 12 defa bu eğitimi vermiş ve başarı oranı yüzde 96.
Son olarak Ahmet, İsimler ve Yüzler eğitimini, İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyelerine verdi. Duyduğum kadarıyla çok olumlu sonuçlar almış yine.
* * *
Aslına bakarsanız önemli bir eğitim bu. Gerçekten de insanlara isimleriyle hitap etmeniz, o kişiye değer verdiğinizi gösterir ve onun size karşı olan sevgi ve saygısını artırır. Dolaysıyla insan ilişkilerimizde başarı için iyi bir isim hafızasının varlığı şarttır. Çünkü bir insanı kazanmanın en kolay yolu onun ismini bilmek ve önemli olduğunu hissettirmektir. Tarih boyunca siyasetçiler bu taktik sayesinde etraflarında kendilerine destek veren insanlar toplamışlardır. 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in ne kadar güçlü isim hafızası olduğunu zannediyorum bilmeyen yoktur.
* * *
Peki bu işin temelinde ne var, Ahmet işin temelini şöyle özetliyor: "Birisiyle tanıştığınızda tüm dikkatinizi ona verin, mutlaka gözünün içine bakın. Kişinin adını doğru ve tam duyduğunuzdan emin olun ve gerekirse bir iki kez tekrar edin. Yüzüne dikkatli bakın ve farklı bir özellik keşfetmeye çalışın. Bazı isimler aklımızda hemen bir şey çağrıştırmayabilir. O nedenle isimlere veya kişilere kendinize göre çeşitli anlamlar yükleyin, benzetmeler yapın. Bütün bu bilgileri beynimize kaydederken görsel olarak kaydetmeli ve sonra mutlaka tekrar etmeliyiz."
Ahmet Veli Olgundeniz yakında Yeni Asır etkinlikleri kapsamında bu eğitimi tüm okurlarımıza vermeye hazırlanıyor. Bence bu fırsatı kimse kaçırmamalı.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA