• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İran’dan İzmir’e kültür köprüsü ERKİN USMAN

İran'dan İzmir'e kültür köprüsü

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.04.2012, 00:00
Kadınlarımızın her alanda başarılı olduğu kesin. İran'dan Türkiye'ye güzel bir başarı öyküsü anlatmak istiyorum.
Bu başarı öyküsünün adı Süheyla Sabeti.
İran Esfehan'da doğdu. İlk ve ortaokulu birincilikle bitirdi. Devamını kendisinden dinleyelim...
"80'li yılların başlarında İran'da Fen Bölümü Kız Lisesi'nde okudum. Lise ikideyken İran'da devrim oldu, iç savaşı yaşadım. 1985 yılında Ege Üniversitesi İngilizce Bilgisayar Mühendisliğini kazandım ve yolum İzmir'le kesişti. Üniversitedeyken iki çocuk sahibi oldum. Bebeklerimle okula gittim. 1999 yılında Microsoft'un sertifika sınavlarına girerek, o dönem için çok değerli olan sistem mühendisi sertifikasını aldım.
***
İzmir'in ikinci MCT'si oldum.( Microsoft Certified Traner).
2000 yılında Tansaş Genel Müdürlüğü'nde garanti teknolojisi kadrosunda, Ege Bölgesi Network ve Sistem yöneticisi olarak çalışmaya başladım. 2003 yılında Tatış Eğitim Kurumları IT Koordinatörü ve İzmir Akademi Genel Müdür Yardımcısı olarak göreve başladım. Tatış Eğitim Kurumları'nın Microsoft iş ortaklığı anlaşmasını yaptım ve Türkiye'de ilk defa bir lisenin IT Academy üyesi olmasını sağladım."
Süheyla Sabeti'nin İran'dan İzmir'e köprü olan hayalleri, aynı dönemde Tatış Eğitim'in 70.000 dolarlık network yatırımını yönetti. Yönettiği İzmir Akademi'yi devraldı.
İ- Akademi bilişim teknolojileri alanında dünyanın lider kuruluşlarıyla yaptığı stratejik ortaklıklar ile eğitim, proje ve danışmanlık alanlarında hizmet veriyor.
Şimdi, emek verdiği, büyümesine önemli katkılar koyduğu ve yeni devraldığı İ-Akademi'de kadın, toplum, gençlik adına yeni projeler ve donanımlı nesiller, sorumlu ve çağa uyumlu bireyler yetiştirmeye devam ediyor.
Süheyla Sabeti sözlerini şöyle tamamlıyor:
"Her yaşamın kendisine has bir puzzle olduğuna inanıyorum. Eksik parçalarımız hiç ummadığımız bir anda ve her yerde karşımıza çıkabiliyor. Oksijeni olmalıyız yaşamın, yaşama güç vermeliyiz. Torunlarımızın yaşayacağı hayatı yaşanabilir kılmalıyız."

hayattan
Yarım asır sonra bir araya geldiler

1962 yılında değerli eğitimci S. Sırrı Özerdem tarafından kurulan Karşıyaka Erdem Koleji öğrencileri, 50. Yıl kutlamaları çerçevesinde Bostanlı Altınbalık'ta yapılan kahvaltıda buluştu.
Eski öğrenci, öğretmen ve yöneticilerin bir araya geldikleri 50. kuruluş yılı etkinliklerine Karşıyaka'dan, İzmir dışından, hatta yurtdışından da katılan yaklaşık 250 öğrenci geçmişe, o günlere dönüp arkadaşlarıyla özlem giderdi.
Eski Erdemliler, Savaş Özerdem önderliğinde bir araya gelip kurumsallaşma kararı aldı. Erdem Koleji Sosyal Dayanışma, Kültür ve Sanat Komitesi'ni kurarak bir dizi etkinlik programı yaptılar.
Kahvaltıda söz alan eski yöneticilerden okul müdürü Savaş Özerdem, "Erdem Koleji'nin 50. Kuruluş Yıldönümü 2012 yılı boyunca çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Bundan sonra gerçekleştirilecek organizasyonlara da yine yoğun bir katılım bekliyorum" dedi.

kentten
Makedonyalılar buluştu

İzmir başta olmak üzere Ege Bölgesi'nde yaşayan Makedonya göçmenleri "gala gecesi"nde buluştu.
Kuşadası Pine Bay Resort Otel'de düzenlenen geniş katılımlı etkinliğe Makedonya Ankara Büyükelçisi Goran Taskovski, İzmir Ticaret Ataşesi Alev Süleyman, Makedonya Göçmenleri Birleştirme Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Şaban Yaprak, belediye ve il genel meclis üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.
Makedonyalı sanatçı Ane Ancı Trajkoska'nın şarkılarıyla eğlenen Makedonya göçmenlerine oyunlarda protokol de eşlik etti. Halay başını zaman zaman Büyükelçi Taskovski çekerken geceye gelenler bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Dernek yöneticileri ve etkinliğe katılan davetliler pasta keserken hep birlikte 10. Yıl Marşı'nı söyledi.

küpe
Günün her saatini dün olduğundan daha iyi olabilmek için kullanmalısın.
Victor Pauchel

günün fıkrası
Posta

Postaneye giren adam gişe memuruna sordu:
"İngiltere'ye mektup yollayacağım, pul istiyorum."
"Mektubu uçakla mı, yoksa trenle mi yollamak istersiniz?"
"Hayır! Postayla yollamak istiyorum."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA