• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
4 milyon nüfusa 3 bin 800 çadır ERKİN USMAN

4 milyon nüfusa 3 bin 800 çadır

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.05.2012, 00:00
Böylesine vahim bir durumun bizlere göre mantıklı bir izahı yoktur. 4 milyon nüfus, 3800 çadır!
İzmir'in ve Ege'nin gündeminde yine deprem var. Yazımızın başında hatırlattığım gerçek de, İzmirlilerin canlarıyla alay etmekle eş anlam taşıyor.
MHP İzmir Milletvekili A. Kenan Tanrıkulu, bu acı gerçeği şöyle değerlendiriyor:
"İzmir'de ciddi sonuçlar doğuracak bir doğal afet konusunu; günü kurtaracak anlayışla geçiştirenlerin bu davranışlarını, İzmir'in deprem konusunda yeterince bilgilendirilmemesini, kısacası İzmir'in depreme hazırlıklı olmadığını ve tüm bu olumsuzlukları gidermek için neler yapıldığını sorgulamak adına TBMM'de vermiş olduğum yazılı önergelerimin cevabını çok önemsiyorum.
Deprem ile ilgili bilimsel, görülebilir, takdire şayan hizmetler yapması gerekenler şu an sadece laf üretmektedirler. Ancak üretilmesi gereken iş ve yapılması gereken hazırlıklar olmalıdır.
Ancak görülmektedir ki, İzmir deprem gerçeği ile kendi başına bırakılmıştır."
Ve Tanrıkulu soruyor:
* İzmir'de olası bir deprem için bakanlığınızın ön hazırlıkları nedir?
* İzmir'de Türk Kızılayı Teşkilatı'nınkiler de dahil, kaç adet deprem çadırı mevcuttur? Bunların imal tarihi ve depolara giriş tarihi nedir?
* Yine İzmir'de olası bir deprem sonrası çadırkentlerin, geçici konutların kurulacağı alanlar nereleridir? Buraların altyapı durumları nasıldır?
* İzmir'de 2002 yılından bugüne kadar kamu kurum ve kuruluşları kaç adet deprem tatbikatı gerçekleştirmiş, bu tatbikatlarda hangi eksiklikler tespit edilmiştir?

kentten
Efsaneler buluştu

Altay, yitirdiği efsane isimlere gösterdiği vefayı yine sürdürdü. Altay Sosyal Dayanışma Derneği'nde buluşan siyah-beyazlı camia, eski efsane başkanlardan Rıdvan Burteçin, uzun yıllar başarıyla sürdürdüğü futbolculuğunun yanı sıra, altyapıda yıllarca başarıyla hizmet veren teknik direktör Zinnur Sarı, Altay kalesini koruyan Bekir Mengü ile 2000 yılında Kadınlar Kolunu kuran Serap Ergüneş'i andı.
Burteçin, Sarı, Mengü ve Ergüneş ailelerinden temsilcilerin bulunduğu anma törenine birçok Altaylı da iştirak etti. En liginç olanı ise Göztepe'nin iki efsanesi Nevzat Güzelırmak ile Halil Kiraz'ın jest yaparak anma törenine katılmaları oldu.
Tören, Altay'ın efsaneleri Mustafa Kaplakaslan, Mahmut Evren ve Feridun Öztürk'le tam bir 'Efsaneler Buluşması'na döndü. Altay'ın simgelerini unutturmayacaklarını dile getiren Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Eren Gevgeli, "Siyah beyazlı tarihe altın harflerle ismini kazıyan her şahış, bu camia için çok önemlidir. Her dönem, bu simge isimler unutulmadan anılacaktır" yorumunu yaptı.

kentten
Emeklilerin çağrısı!

Tüm Emekliler Derneği Genel Başkanı Müyesser Turfan, önceki gün yayınladığı mesaj ile İzmir milletvekillerine ve belediye başkanlarınına bir çağrı yaptı. Karşıyaka gibi medeni ve modern bir yerleşim bölgesinde emeklilerimizin banka merdivenlerinde, haykel diplerinde oturmalarının gözardı edilmemesini istedi.
Müyesser Turfan devam etti:
"Her seçimde İzmir milletvekillerini, belediye başkanlarını seçenlerin yüzde 80'i emekli, Bağkur'lu, dul ve yetimdir. Hal böyle iken, biz dernek ve yönetim olarak 20 yıldan bu yana defalarca duyuru yaptık. Maalesef sahil şeridinde bir kafeterya veya restoran yaptıramadık. Bu isteğimizi bir kez daha tekrarlıyor, ilgilileri göreve çağırıyoruz."
Müyesser Turfan başkanlığındaki Tüm Emekliler Derneği Yönetim Kurulu şu üyelerden oluşuyor:
Ülker Koç (başkan yardımcısı), Perihan Gümrükçüoğlu (genel sekreter), Gülbeyaz Sözvar (genel sayman) Zehra Dikel (genel muhasip)
Üyeler: Süheyla Ceyhan, Güner Erdem, Necla Daşgan, Seyhan Bereket, Günsel Aksu, Ülker Ünver, Elif Ay, Keriman Onat, Müjgan Keçeci, Nihal Bulut, Hamiyet Özdirekçi.

küpe
İyiliğinize inanılmasını istiyorsanız, ondan hiç bahsetmeyiniz.
B. Pascal


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA