• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Sepiciler, Avrupa’da Yılın Tabakhanesi Ödülü’ne aday ERKİN USMAN

Sepiciler, Avrupa'da Yılın Tabakhanesi Ödülü'ne aday

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.06.2012, 00:00
İzmir Torbalı'da ayakkabı yüzlük-astarlık, saraciye amaçlı büyükbaş, küçükbaş deri işleyen, ayakkabı tabanlık kösele üretimi alanında faaliyet gösteren Sepiciler Çaybaşı Deri A.Ş. Avrupa'da Yılın Tabakhanesi Ödülü'ne aday gösterildi. Kuruluşu 1930'a dayanan aile şirketi Sepiciler Çaybaşı Deri firması ile ilgili yapılan tanıtımlarda söylenen, "Profesyoneller, deri ile ilgili konuşmalarında Sepiciler adından özellikle söz ederler" tümcesi böylelikle doğrulanmış oluyor.
Seçimi yapan sektörel yayın organı World Leather Dergisi, ilk elde 20 aday tabakhanenin belirleneceğini, birincinin ilk ona girenler arasından seçileceğini duyurdu.
Dünya ölçeğinde sektörel yayın yapan World Leather Dergisi editörlerinin İzmir'deki işletmelere gelerek inceleme yaptıkları, kendilerine sunum yapıldığı bildirildi.
ABD ve Avrupa başta olmak üzere son yıllarda özellikle bitkisel tabaklanmış deri ve kösele pazarında önemli oranda pay sahibi konumuna gelen Sepiciler, deri işleme alanında Türkiye'de ilk TSE Kalite Uygunluk Belgesi alan firma unvanını elinde bulunduruyor. Sepiciler, ayrıca her yıl istihdam, kurumlar vergisi ödeme ve çevre koruma alanlarında da Ege Bölgesi'nde lider kuruluş olarak tanınıyor.
Yılın tabakhanesi adaylığı yeni teknoloji, deri modası, kaliteli üretim, çevre koruma ölçütlerine uygunluk sağlayan firmalar arasından belirleniyor.

spor
Hüsnü Levent'i tanıyamadılar

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin merkezi İstanbul'dadır. Ama olimpiyat gibi sporların en görkemli ve sporcuları kucaklayan olayının temsilcilerinin galiba değerlendirme yaparken başka kentlere haksızlık ettiğini düşündüren seçimler de var. Son örnek, 'Fair Play Ödülleri'ne kariyer dalında aday gösterilen Türk yelkenciliğinin sembol ismi Hüsnü Levent'in elenmesi. Oysa seçici kurul eğer Levent'i yakından tanısaydı ve olimpiyatların denizdeki en önemli dalı yelken sporundaki unutulmaz hizmetlerini değerlendirebilseydi ödül vermek bir yana töreni İzmir'de bile yapardı.
Hüsnü Levent milli yelkenci, uluslararası yarış hakemi, yarış yönetim danışmanı, Türkiye'nin ilk (İ.Y.R.U-İ.S.A.F) 25 yıl hizmet etmiş hakemi. Kaptan ve yöneticiliği de cabası. 1858'den beri 63 yıldır sporun emrinde ve hizmetinde. İSAF ona Dünya Yelken Sporuna Üstün Hizmet Madalyası verdi. Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Yelken Federasyonu eski Başkanı Macit Buluç, TMOK Fair Play Komisyonu Başkanı Murat Özbay'a bir dilekçe yazarak İzmir ve İstanbul'un en değerli üyelerinden 13 üyenin önerdiği Hüsnü Levent'e yapılan yanlışı ve seçiciliğini protesto ederek Fair Play Ödül Töreni'ne katılmayacağını, 2002 yılında kendisine verilen Fair Play Kariyer Ödülü diplomasını askıya aldığını bildirdi. Buluç'un tavrı bana göre de bir haksızlığa yapılan isyan. TMOK'nin değerlendirme yaparken daha dikkatli davranıp ince eleyip sık dokumasını beklemek de herkesin hakkı.

hayattan
Ahmet Ümit'in İzmir'i

Ahmet Ümit, son yılların en çok okunan yazarlarından. Bir solukta okunan romanları polisiye havasıyla da çekici.
Son kitabı; 'Sultanı Öldürmek' büyük sükse yaptı. Kısa sürede 100 bin satışa ulaştı. Kolay değil.
Günümüzün en popüler yazarlarından biri. Çok seviliyor, sohbeti tatlı. Geçen hafta İzmir'de son romanını kendi okudu. İzleyiciler O'nun roman yazarlığından sonra 'teatral başarısı'nı da gördü ve daha çok sevdi.
Buluşmanın perde arkasını da söyleyeyim. Ahmet Ümit'in kentleri de çok seviliyor. En çok İstanbul'u yazsa da, değinmeleri fazla. Ahmet Ümit, yeni kitabında İzmir'i yazmak istiyor. Ümit'in kaleminden İzmir. Kent adına önemli bir edebi gelişme. Şiirlere, şarkılara ve elbette romanlara konu olan İzmir'i gündemine alan bir yeni kalem. Ne güzel. İzmir her gün bir başka yönden keşfediliyor. Katkısı olanlara teşekkürler. Kentler böyle gelişiyor.

küpe
Aptaldan öpücük alacağına, akıllıdan tokat ye daha iyi.
Moliere

fıkra
Minareyi bile çalarlar

Japonlar hırsız yakalayan bir robot icat etmişler. Amerika'da robot 5 dakikada 200 hırsız yakalamış. İtalya'da robot 5 dakikada 150 hırsız yakalamış. Fransa'da robot 5 dakikada 100 hırsız yakalamış. Almanya'da robot 5 dakikada 30 hırsız yakalamış. Türkiye'de 5 dakikada robotu çalmışlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA