• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Paris’ten sonra İzmir ERKİN USMAN

Paris'ten sonra İzmir

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.06.2012, 00:00
EGE-KOOP Proje Merkezi'nin hazırladığı ve Genel Başkan Hüseyin Aslan'ın açıkladığı İzmir Sağlık Serbest Bölgesi Projesi'ne yönelik değerlendirmeyi tamamlayan İzmir Valiliği, kamu kurum ve kuruluşları ile birlikte EGE-KOOP'un da davet edildiği bir toplantı düzenleme kararı aldı.
İzmir Vali Yardımcısı İbrahim Ballı'nın başkanlığında bugün gerçekleşecek toplantıda proje ayrıntıları ile ele alınacak.
* * *
İzmir için tarihi önem taşıyan bu toplantıya; İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, Urla, Çeşme, Seferihisar, Karaburun KaymakamlarI, Sağlık, Çevre ve Şehircilik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Orman Bölge, Kültür ve Turizm, Milli Emlak İl Müdürleri, 2. Nolu Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu üyeleri ve Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan davet edildi.
* * *
EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan, mevcut gelişmeyi memnuniyetle karşıladığını belirtiyor ve Vali Cahit Kıraç'ın duyarlılığına dikkati çekiyor.
Aslan, "Projeyi İzmir'e kazandırmak için sayısız temaslarda bulunduk. İzmir'in bu mega projeyi fazlasıyla hak ettiğine yürekten inanıyoruz. Valimizin talimatı sayesinde bugün bir araya geliyoruz. Bu ilk adımı atmak çok önemliydi" diyor.

Gedizli gençlerden hidrojen başarısı
İşte size, övünç verici bir haber... Gediz Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğrencileri, danışman öğretim üyeleri desteğinde sürdürdükleri başarılı çalışmalarıyla yurtdışından kabul gördü.
Barış Zafer'in kaptanlığındaki ekip, mevcut hidrojen araç teknolojine bir yenilik getirerek Shell Eco Maraton'a başvurdu.
Daha önce TÜBİTAK hidrojen enerjili otomobil yarışlarında 3 yıl üst üste birincilik elde eden Barış ve arkadaşlarının projesi, alternatif ve çevreci yakıtları geliştirmenin amaçlandığı yarışmaya davet edildi.
Gedizli gençler bunun üzerine tasarladıkları aracı, Yrd. Doç. Dr. Selim Solmaz'ın akademik danışmanlığında 8 ayda hazırladı. GÜVE 1 (Gediz Üniversitesi Verimlilik) adı verilen otomobille ilk gösteri Hollanda'nın Rotterdam şehrinde yapıldı.
İzmirli öğrencilerin eseri GÜVE 1'i, İtalyan öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Carmen Amaddeo ve takım üyesi gençlerden Yasemin Yılmaz kullandı.

Buca'dan
Telefon bağlatmak şansa kalmış

Bahaettin Kılınç, Buca'dan bir POTA okuru.
Kılınç, Buca'nın Yenigün mahallesinde 271 numaralı sokakta, yeni yapılmış 29 daireli bir apartmanda oturuyor. Apartmanın numarası 9...
Kılınç, "Apartmanımız kaymakamlığa 500 metre mesafede. 30 metre ötede de bir PTT kutusu var" diyor ve derdini şöyle dile getiriyor:
"Bu yakınlığa rağmen aylardır evlerimize ne telefon ne de internet bağlatabiliyoruz. Karabağlar PTT Müdürü ile görüştük. Durumdan o da dertli ve şikayetçi. PTT müdürü, 'Belediye izin vermediği için, yoldan karşıya 30 metre kablo döşeyemiyoruz' diyor."
Karabağlar Belediyesi ile PTT çekişiyor, zararı vatandaş çekiyor.

laflama
* Geçmişe mazi, kurdun yediğine kuzu derler!...
* Dimyata çapkınlığa giderken, evdeki hatundan olma.
* Ada sahillerinde bekliyorum. Düelloya geç kalma sakın!
* Hayatımı yazmak çok zor iş be anam, hayatımı kameraya alsam onun yerine!
*Beyaz giyme söz olur, mazallah rüküş falan olursun.
İbrahim Ormancı'dan

küpe

Yalnız orta kıratta bir insan daima keyiflidir.
S. Maugham

fıkra

Boşanma davası

Biri 95, diğeri 92 yaşında olan karı koca boşanmak için hakim karşısına çıkmışlardı.
Hakim üzüldü.
"Yapmayın Allah aşkına!..Yetmiş küsur yıllık evlisiniz. Şimdi boşanacaksınız, yazık değil mi?"
Adam cevap verdi:
"Yok hakim bey. Aslında biz çoktan boşanmaya karar verdik, çocuklar etkilenmesin diye, onların ölmelerini bekledik."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA