• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Karaburun’da tapu mucizesi ERKİN USMAN

Karaburun'da tapu mucizesi

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.06.2012, 00:00
Karaburun yeni yolun en cazip yatırım yeri olarak görülüyor. İstanbul'dan 8 bin işadamının yatırım alanı seçtiği, uzun yıllar kendi yağıyla kavrulan cennet ilçede tapu kadastro işleri de birdenbire yoğunlaştı. Ama Tapu Kadastro Müdürü İsmet Bal, yanındaki az sayıdaki fedakar ekibiyle öyle bir düzen kurmuş ki parmak ısırdık, insanların mazeret üretmek yerine iş yapma hevesinin nasıl doruğa çıktığına tanık olduk.
***
Hani tapuda işinizin zor gerçekleşebileceğine inanırsınız değil mi, Karaburun'da dakika beklemek yok. Tapu işlemleri ile ilgili olarak vatandaş, imza aşamasına kadar cep telefonlarına SMS gönderilip, mesaj atılarak bilgilendiriliyor, imza için ne zaman geleceğini biliyor. Diğer tapu müdürlükleri gibi kapısının önünde insanların yığıldığı bir müdürlük değil, çağdaş hizmet standartlarına uygun son derece modern bir devlet dairesi görünümü sunuluyor.
* * *
Az sayıda personelin çabaları sayesinde Tapu ve Kadastro Bilgi İşletim Sistemi'ne (TAKBİS) geçilerek vatandaşların talepleri daha hızlı, daha güvenli şekilde sonuçlandırılıyor. Karaburun Tapu Müdürlüğü'nde tüm vatandaşların görebileceği bir yerde bulunan dev ekran sayesinde işlemlerin hangi aşamada olduğu görülebiliyor ve insanların, "İşim ne zaman bitecek, başkası önüme geçerek sıramı kapar mı?" endişeleri gideriliyor.
On-Line Randevu Sistemi, "http:onlinerandevu.tkgm.gov.tr/" sayesinde vatandaşlar randevu için internetten başvuru yapabiliyor, ne gibi evraklara ihtiyaç duyacaklarını önceden öğrenebildikleri için eksik evrakla gelmiyor ve işlemler daha çabuk sonuçlandırılabiliyor. Tek sıkıntıları var bu idealistlerin. Çabalarına uygun bir mekana kavuşmak. Ne diyelim; Karaburun'daki çaba ve sistem diğerlerine de örnek olsun.

siyasetten
Hayrola seçim mi var?

AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait'i gören Çeşmeliler, sadece seçim zamanında görmeye alıştıkları vekil ziyaretine şaşırdılar.
Rıfat Sait, geçtiğimiz hafta sonu Çeşme'ye giderek vatandaşlarla görüştü ve dert dinledi.
Çeşme, Gaziemir, Torbalı ve Menderes ilçelerine koordinatör vekil olan Sait, Çeşme'yi danışmanları ile gezerek bilgi aldı. Sait, iki gün boyunca Çeşme ve Alaçatı'da esnaf ve pazaryeri ziyaretleri yaptı.
Halkın arasına girdi. Vatandaşın çeşitli sorularına muhatap oldu.
"Seçimlerden sonra gelmezsiniz..." laflarını unutmayan Rifat Sait şöyle konuşuyor:
"Seçim bölgelerimi tek tek geziyorum, vatandaşı dinliyorum, biz seçimlerde tekrar gelmek üzere söz verdik, sözümüzü tutuyoruz."
* * *
İki günlük Çeşme ziyaretinde Çeşme merkez, Ilıca ve Alaçatı'ya gitme fırsatı bulan Sait, bölgenin sorunlarını dinleyerek, notlar aldı.
Özellikle Ilıca'daki şifalı kaplıca sularının Çeşme Belediyesi tarafından zarara uğratıldığı ihbarları aldığını söyleyen Sait şöyle konuşuyor:
"Bu konuda İzmir Valiliğimiz devrede. MTA'dan bilgi istendi, sonuçları bekliyoruz. Çeşme'de konuştuğumuz vatandaşlar, belediyeyi bizlere şikayet ettiler. Ilıca bölgesine bir çarşı ve alışveriş merkezi yapılmış. Bu inşaatlar yüzünden şifalı suların olduğu yere çimento enjekte edilmiş. Bunun bölgedeki ılıca kaynaklarına zarar verip vermediğini araştırıyoruz."

laflama
* Bu dağlarda maral gezmiyor artık, ceylanların kökünü kuruttuk hacı!
*Aman Şeker oğlan, yandım bekar oğlan. Süperman'a özenmiş. Damdan düşer oğlan!
*Gel gel sarışınım gel, çakma sarışın mısın bakayım!
*Çok şükür bir işim var, durumdan vazife çıkarıyorum.
İbrahim Ormancı'dan

küpe

Alışkanlıkların zincirleri, önce duyulmayacak kadar hafif, sonra kırılmayacak kadar güçlü olurlar.
B. Disraelli

fıkra

İyilik etmiş

Hakim suçluya sordu:
"Kaynananı niçin öldürdün?"
"Ona iyilik olsun diye öldürdüm efendim."
"Yaaa, nasıl iyilik bu böyle?"
"Efendim, kaynanamın en çok korktuğu şey, diri diri gömülmekti de..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA