• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Asrın Karşıyakalısı Tahir Türetken... ERKİN USMAN

Asrın Karşıyakalısı Tahir Türetken...

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.06.2012, 00:00
Karşıyaka Birliği ve Dayanışma Derneği (KABİDAD), Tahir Türetken'i "Yüzyılın Karşıyakalısı" seçti. KABİDAD yöneticileri, Türetken'i bu ödüle, vefakar ve cefakar bir Karşıyakalı olmasının yanı sıra, bu kulüpte sporcu, yönetici, başkan, divan başkanlığı ile pek çok branşta çok uzun yıllar unutulmaz hizmetler vermesi nedeniyle layık gördüklerini belirttiler. Türetken'e ödülü, 13 Haziran Çarşamba günü saat 19.12'de Karşıyaka Vapur İskelmesi Üstündeki Keyif Restoran'da verilecek.
***
Türetken bir efsane...O herkesin Tahir Amcası...
88 yaşında yaşayan bir canlı tarih.
"Şimdiki Yalı Caddesi, o devirlerdeki adıyla Fahrettin Paşa Caddesi 38 numarada doğdum" diyor.
Şu an da aynı yerde oturuyor. Karşıyaka sevgisi 1933'lere, 80 yıl önceye dayanıyor. 1947'de yöneticiliğe başlıyor. 1952'de başkanlık ve 51-52-53 yıllarında şampiyonluklar... 1979 yılında Basketbol Federasyonu üyeliği. Aynı anda hem kulüp başkanlığı hem de federasyon üyeliği yapan ender insanlardan.
Onun başkanlık ve yöneticilik dönemlerinde Karşıyaka 16 branşta (dağcılık dahil) faaliyet gösteren Türkiye'den tek kulübüydü. Atletizm, sutopu, hentbol, nerede dağcılık, nerede bisiklet şimdi? Tahir Türetken bir can simididir Karşıyaka'da. Taraf tutmadığı ve insanlara aynı mesafede yaklaştığı için onu çok severler. Ne zaman yönetimlerin başı sıkışsa adres bellidir. Onun için taraftar güzel bir slogan bile üretmiştir: "Şampiyonlukta etken Tahir Türetken..." Öyleyse hepimiz çarşamba günü 19.12'de Tahir Abi için buluşalım.

Başkan Abdül Batur'a miniklerden madalya
Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi, 1280 kursiyeri ve ailelerini ağırlamanın gururunu yaşadı. İlçe standartlarına göre bir rekorun elde edildiği yıl sonu sertifika töreninde, tiyatro, pilates, çocuk resim, piyano, keman, gitar, bale, büyük resim, latin dansları, fotoğrafçılık, Türk Sanat Müziği, popüler müzik korosu dallarında sertifika almaya hak kazananlar sahneye sığmadı.
12 ayrı kurs dalının eğitmenleri ile birlikte Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur sahneye çıktı. Eğitmenlerle plaketlerini verdikten sonra 1280 kursiyer ile birlikte toplu fotoğraf çekimine geçildi.
* * *
Makedonya'da her yıl düzenlenen "The Small Montmarte of Sitola- 2012" uluslararası resim yarışmasında Narlıdere Belediyesi'ni temsil eden Karya Gültekin, Çağla Başdoğan "Golden Palette" ödülü kazandı. Narlıdere'ye dünya çapında ödül kazandıran küçük ressamlara ödüllerini Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur verdi.
* * *
Narlıdere AKM'deki törenin ardından Oramiral Güven Erkaya Spor Salonu'nda düzenlenen Kış Okulları programının kapanış törenine katılan Başkan Abdül Batur, aerobik, pilates, jimnastik, basketbol, voleybol, taekwan-do ve futbol branşlarında kış okullarına devam eden sporcuların sertifikalarını verdi.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA